Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Rotter i Bergen

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Rotter i Bergen

Har du problemer med rotter i Bergen eller omegn? Ta kontakt med oss. Vi hjelper raskt.Det er ikke alltid å lett å finne årsakene hvordan rotter kommer inn i boligen.  Vi har lokale dyktige teknikere som harlang erfaring i å lete etter årsaken til skadedyrproblemer. Slik at de kan løses permanent.En skadedyrbekjempelse bør alltid iverksettes så raskt som mulig. Det er langt mer utfordrende å håndtere veletablerte skadedyrangrep. Vi kan gi deg råd om hvordan du kan utrydde skadedyr selv, eller om du trenger hjelp fra oss. Kontakt våre teknikere i Bergen via kontaktskjemaet eller via live chat for en personlig service. En skadedyrtekniker vil ta kontakt med deg snart.

 

Ta kontakt

Er det mye rotter i Bergen?

De senere årene har det ofte vært snakk om at Bergen haret stort rotteproblem og at antallet rotter i byen er ekstremt høyt.

Det å se rotter i hagen din er ikke grunn til panikk, så lenge de blir i hagen og ikke forårsaker skade på bolig eller andre eiendeler, er de ikke å regne som et skadedyr.

Vi ser litt på hva du bør se etter og hvordan du sikre deg best mulig mot at du får uvelkomne gjester i boligen din.

rotter

Hva tiltrekker rotter til huset ditt?

Det er to hoved ting som kan tiltrekke rotter til huset ditt – mat og husrom. Hvis du ikke rydder opp ordentlig eller fjerner gammelt matavfall, kommer gnagere til å elske det! Det er viktig å holde hjemmet og området rundt boligen rent og ryddig. Pass på å holde tørr mat i forseglede beholdere. Mat utelatt over natten er en stor fristelse for en gnager, så prøv å unngå å det.

Rotter (og mus) trekker inn mot varme spesielt på høsten og om vinteren. Dette gjør de for å unngå den verste kulden. De prøver å finne et fint varmt sted å oppdra ungene sine. Et oppvarmet hjem med mange steder å gjemme seg bort er perfekt, og et uryddig hjem enda mer.

Skarp urinlukt er karakteristisk for rotter.

Gnag – gnagere må gnage kontinuerlig for å holde fortennene korte.

Tannmerker – større er laget av rotter, som kan gnage gjennom myke metaller, for eksempel bly og aluminium.

Rotteavføring er 12 mm langt og ofte avsmalnet i den ene enden, museslorter omtrent halvparten av størrelsen og tynnere.

Hvordan bli kvitt rotter?

Klappfeller er en god gammeldags felle som fungere godt for mus og rotter. Disse fellene er humane, siden de dreper umiddelbart.

Levende fangst feller kan appellere, men å relokalisere et dyr er vanskelig. Rotter og mus er kjent for å finne veien hjem fra over 2 km unna. Den kan godt komme hjem før du gjør det.

Innendørs enheter som bruker ultralyd for å drive rotter og mus ut av hus, har vist seg å ha en veldig liten effekt. Forsøk har vist at disse raskt blir en naturlig del av gnagernes habitat.

Mus- og rottegift gir en langsom, smertefull død. Problemer oppstår også hvis gnageren blir spist av andre dyr. I Norge har det vist seg at en stor andel av fugl, rev og andre dyr som lever av gnagere har en stor andel av rotte eller musegift i kroppen.

Forebygging er den beste langsiktige måten å bli kvitt gnagere i huset ditt, reparere ødelagte lufteluker og hull i yttervegger, gulvbrett eller gulvlister; rydde opp i skap og fjerne reirmateriale.

 Sikkerhetstips:

-Bruk hansker når du fjerner døde gnagere, reir eller annet hekkemateriale.

-Sprøyt den døde gnageren eller hekkematerialet med et desinfiserende middel

-Sprøyt og tørk opp området rundt død gnager eller hekkemateriale med et desinfeksjonsmiddel

-Vaske hendene grundig med såpe og vann.

Hvordan håndtere et angrep

Hvis du har prøvd å håndtere gnagere hjemme hos deg og mistenker et angrep, er det verdt å kontakte et skadedyrfirma. Vi kan hjelpe til med skadedyrproblemer raskt og rimelig med vår lange erfaring i bransjen. Ta kontakt på telefon eller mail, så vil en skadedyrtekniker ta kontakt med deg i løpet av kort tid.

Ønsker du å håndtere skadedyrproblemene dine selv, kan du se på www.skadedyrproffen.no for tips, råd og utstyr.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top