Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Rotter og Mus Porsgrunn

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Rotter og Mus Porsgrunn

Rotter og mus i Porsgrunn og Skien

Har du problemer med rotter eller mus i Grenland? Ta kontakt med oss. Vi hjelper raskt. Det er ikke alltid å lett å finne årsakene til skadedyr selv.  Vi har lokale dyktige teknikere som er trent på å lete etter årsaken skadedyrproblemer. De står klare for å hjelpe deg!En skadedyrbekjempelse bør alltid iverksettes så raskt som mulig. Det er langt mer utfordrende å håndtere veletablerte skadedyrangrep. Vi kan gi deg råd om hvordan du kan utrydde skadedyr selv, eller om du trenger hjelp fra oss. Kontakt våre teknikere i Porsgrunn eller Skien via kontaktskjemaet eller via live chat for en personlig service. En skadedyrtekniker vil ta kontakt med deg snart.

Hva tiltrekker mus og rotter

Hvis du har rotter eller mus i huset ditt, må du vite hvilke tegn de etterlater, hvilke problemer de forårsaker og hvordan du kan bli kvitt dem. Våre teknikere hjelper til med hvordan du kan bli kvitt gnagere, og forhindre at de kommer tilbake til hjemmet ditt.

Det er to hoved ting som kan tiltrekke mus og rotter til huset ditt – mat og husly. Hvis du ikke rydder opp ordentlig og det er matavfall på gulvet eller overflatene, kommer gnagere til å elske det!

Det er viktig å holde hjemmet rent og ryddig, med tørr mat i forseglede beholdere. Mat utelatt er en fristelse for en gnager, så prøv å unngå å forlate mat ute.

Rotter og mus trenger også ly, spesielt om vinteren for å unngå den verste kulden. Det samme er sant når de prøver å finne et fint varmt sted å oppdra ungene sine. Et oppvarmet hjem med mange steder å gjemme seg bort er perfekt, og et uryddig hjem enda mer.

Mus kan presse gjennom hull som er mindre enn 2 cm i diameter, og rotter trenger bare litt mer plass, så ethvert lite hull på utsiden kan tjene som en gnagerport rett inn i hjemmet ditt.

fakta om mus
mat

Tegn på rotter og mus i huset ditt

Lyder av bevegelse elleskrape/gnagelyder i vegg/tak

Skarp urinlukt er karakteristisk for husmus; andre mus etterlater liten lukt.

Gnag – gnagere må gnage kontinuerlig for å holde fortennene korte.

Tannmerker – større er laget av rotter, som kan gnage gjennom myke metaller, for eksempel bly og aluminium.

Rotteavføring er 12 mm langt og ofte avsmalnet i den ene enden, museslorter omtrent halvparten av størrelsen og tynnere.

Hvilke rotter og mus kommer inn i hus?

Husmus (Mus musculus), Småskogmus(Apodemus sylvaticus) og Rotter (Rattus norvegicus) er vanlige i hus. Av de tre musene er den du mest sannsynlig vil støte på i hjemmet, skogmusen, siden denne arten er enda mer vanlig i hus enn husmusen.

Hvordan bli kvitt rotter og mus i huset ditt

Klappfeller er en god gammeldags felle som fungere godt for mus og rotter. Disse fellene dreper umiddelbart.

Levende fangst feller kan appellere, men å relokalisere et dyr kan være problematisk. Hvis du ikke tar rotten eller musen minst 2 km unna, kan den godt komme hjem før du gjør det.

Innendørs enheter som bruker elektromagnetisk interferens eller ultralyd for å drive rotter og mus ut av hus, har vist seg å ha en veldig begrenset effekt. Forsøk har vist at disse raskt blir en naturlig del av gnagernes habitat.

Antikoagulerende mus- og rottegift forårsaker en langsom, smertefull død. Problemer oppstår også hvis gnageren blir spist før den, I Norge har det vist seg at en stor andel av fugl, rev og andre dyr som lever av gnagere har en stor andel av rotte eller musegift i kroppen.

Forebygging er den beste langsiktige måten å bli kvitt gnagere i huset ditt, reparere ødelagte lufteluker og hull i yttervegger, gulvbrett eller gulvlister; rydde opp i skap og fjerne reirmateriale.

.

Sikkerhetstips:

-Bruk hansker når du fjerner døde gnagere, reir eller annet hekkemateriale.

-Sprøyt den døde gnageren eller hekkematerialet med et desinfiserende middel

-Sprøyt og tørk opp området rundt død gnager eller hekkemateriale med et desinfeksjonsmiddel

-Vaske hendene grundig med såpe og vann.

Hvordan håndtere et angrep

Hvis du har prøvd å håndtere gnagere hjemme hos deg og mistenker et angrep, er det verdt å kontakte et skadedyrfirma. Vi i Skadedyrkontroll1 kan hjelpe raskt og rimelig med vår lange erfaring i bransjen. Fyll ut kontaktskjema, så vil en skadedyrtekniker ta kontakt med deg i løpet av kort tid. Dersom du har behov for en forebyggende serviceavtale, tilpasser vi den ditt behov.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top