Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Rotter og mus: skader de forårsaker

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Rotter og mus: skader de forårsaker

Rotter og mus

Ei rotte eller mus i hjemmet ditt kan utgjøre mange risikoer. Gnagere kan spre sykdommer, og både rotter og mus kan forårsake betydelig skade på hjemmet ditt, i tillegg til å spise og forurense maten til både deg selv og dine husdyr.

Ta kontakt

Skader

Rotter og mus kan forårsake strukturelle skader på hjem, leiligheter, kontorer og nesten enhver type bygning gjennom gnaging, bygging av reder og avføring:

Mus vil tygge på omtrent hva som helst de ser som nyttig når de bygger reir. Dette kan være tre, papir, stoff, bøker osv. En mus vil gnage og grave seg inn i polstrede møbler eller bilseter for å lage et skjult rede. Isolasjon er heller ikke trygt for mus. De vil grave tunneler i isolasjonen i vegger og loft, enten for å lage et hjem eller for å samle myke materialer til reiret sitt. Mus vil også tygge på isolasjonen rundt ledninger. Dette kan utgjøre en reell brannfare. Mus vil til og med bygge reder i store elektriske apparater, gnage seg gjennom isolasjon og ledninger, noe som kan føre til kortslutning, feilfunksjon eller brannfare. Mus har ingen respekt for gjenstander, de vil gnage på omtrent alle tyggbare objekter som er lagret på loftet, i kjelleren, garasjen eller skapet, inkludert uerstattelige familiære arvestykker, verdifulle malerier og viktige dokumenter.

Jo mer skjult og uforstyrret en gjenstand eller et område er, desto mer sannsynlig er det at en mus eller rotte ser det som et komfortabelt og trygt hjem.

Når den musen beveger seg rundt i hjemmet ditt og søker hekkematerialer, mat og vann, vil den etterlate seg urinspor og avføring. Ikke bare forurenser disse overflatene og maten de lander på og forårsaker potensiell spredning av sykdom, men de etterlater også et duftspor for andre mus – og forteller dem at dette er et flott sted å bo.

Matvarer

  • Mus er ikke veldig kresne når det kommer til mat, de lever av et stort utvalg av lagrede matvarer eller kjæledyrfôr.
  • Hvis en matvare kommer i en pappeske eller papirinnpakning – er det en dobbel bonus for musen. Emballasjen kan brukes til hekking og maten inni til spising.
  • Mens de er i skuffer eller skapet, vil musen også forurense maten med urin, avføring og hår.
  • Selv om den bare spiser omtrent tre gram mat per dag, anslås det at en mus forurenser og ødelegger 10 ganger mer mat enn den spiser når den forlater avføringen, napper på pakker og etterlater mange delvis spiste matvarer, og etterlater alt. uspiselig og uegnet for mennesker eller kjæledyr.
  • Selv uten mat inni, vil en mus gnage på plastbeholdere og tregjenstander, tørkepapir, servietter osv. til reirene sine.
  • Utenfor kan mus og rotter skade strukturen i hjemmet ditt i sine forsøk på å komme seg inn. Mus trenger et hull på størrelse med en krone for å presse seg inn i boligen din. Men hvis et hull blir funnet, og det ikke er helt stort nok, vil den gnage til det er det.
 • Mus kan også grave opp og spise av nyplantede avlinger i hager, forårsake skade før høsting og grave seg inn i andre områder på eiendommen for mat og hekking.

Les mer her om rotter og mus og hvordan bli kvitt dem?

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top