Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Sauemaur

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Sauemaur

Utseende

  • Matt svart
  • Første antenneledd (det lange) uten utstående hår
  • Arbeiderne er 4,5-7 mm

Kan lett forveksles med svart jordmaur, men denne har hår på første antenneledd.

Biologi og adferd

Formica lemani er utbredt i hele landet, men Formica fusca finnes bare i Sør-Norge. Sverming finner hos begge arter sted i juli – august. Reirene anlegges i jord eller i morkne vedstykker. Koloniene er vanligvis små, men det kan i noen tilfeller dannes meget store samfunn med mange dronninger. Sauemaur lever vesentlig av honningdugg og insekter. Sauemaur kan anlegge reir innendørs. Da kommer den ofte fram i huset på sensommeren/tidlig vår får å finne vann og søt mat.

Skade

Maur som anlegger reir innendørs kan ødelegge myke byggematerialer som råteskadet trevirke eller isoporisolasjon. Siden kolonien vanligvis er liten er skadene oftest små. Maur utendørs (inkludert flygemaur) og maur som leter etter mat på senvinteren kan være til irritasjon.

Forebygging og bekjempelse

  • Forebygg for eksempel ved å tette sprekker i husvegg/ha inektnett i lufteluker og ved å unngå myke byggematerialer innendørs.
  • Hindre mauren i å finne mat innendørs ved å oppbevare mat i tette beholdere
  • Forgiftet åte kan benyttes om reir er anlagt
  • Tilgjengelige reir kan bekjempes med insektspray rett i reiret.

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp til problemer med skadedyr i din bolig? Ta kontalt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top