Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Skadedyr i hus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Skadedyr i hus

Skadedyr i hus

Skadedyr kan føre til skader på bygninger, smitte av sykdommer, psykiske og fysiske ubehag. Vi bruker miljøvennlige og effektive metoder for å løse skadedyrproblemer.

skadedyrkontroll

Hva er skadedyr

I Norge har vi en natur hvor mange dyr har en viktig plass i økosystemet. De fleste insekter og dyr som vi anser som skadedyr, lever fritt i naturen og har sin nytteverdi der. Men når disse insektene eller dyrene kommer seg inn i boliger eller andre bygninger hvor de ikke har en naturlig plass, er det viktig at vi så tidlig som mulig gjør tiltak for å fjerne dem før de rekker å gjøre skade, eller forårsake for mye ubehag.
Det er først når dyr utøver en skade, eller trussel om skade at vi kan betrakte det som et skadedyr.

mus i hus

Mus og Rotte

Mus og rotter vil alltid være et problem der vi bygger og bor. Mus trekker inn i de varme veggene på vinteren og lever av den samme maten som vi spiser. Mens rotter ofte følger kloakksystem og ender opp inne i konstruksjonen. Luktproblemer, vannlekkasjer, og i verste fall brann kan være noen av konsekvensene av rotter og mus i boligen.

Det er som oftest lukt eller lyden av krafsing i vegger og tak, som avslører denne typen skadedyr. Mus og rotter lever i bol og det vil nesten alltid være nødvendig med sanering og grundig opprydding for å bli kvitt problemet. Dersom du er usikker på om du har rotte eller mus i boligen og velger å forsøke å løse problemet selv. Bruk klappfelle for rotte.

Maur

Stokkmaur lager ganger og bolig i treverk og kan påføre hus store skader. Vanligvis er det allikevel den lille sukkermauren (Svart jordmaur) som heller oppleves som et problem i hjemmet. De utøver egentlig ingen annen skade enn å være sjenerende.Man vil gjerne se stier av små maur i nærheten av mat, eller på kjøkkenbenken når man har fått disse i hus. Dette skjer ofte på våren, da det er lite mat å finne ute.For å bli kvitt maur kreves det normalt en eller annen form for kjemisk behandling, med et egnet middel med maurgift.

Skjeggkre

Skjeggkre en børstehale, og et insekt som er vingeløse, har små skjell, er mørkegrå og spraglete i fargen. De har en flattrykt kropp som er langstrakt og tydelig avsmalnende bakover. Det som skiller dem ut fra sølvkre er tre lange haletråder.

Den midtre haletråden peker rett bakover og er nesten like lang som kroppslengden, mens sidetrådene ofte peker vinkelrett ut til siden og er ganske lange de også.

Hodet har to lange antenner i tillegg til to kortere kjevefølere som stikker ut på siden av hodet. Mellom antennene er det tydelig behåring (derav navnet “skjegg-kre”).

Nymfene er kun 2 mm når de kommer ut av egget, og de utvikler seg gjennom 14 ulike utviklingsstadier. Dermed vokser de seg større og likner mer og mer på de voksne skjeggkreene. De yngste individene har ikke skjell, og dette er noe som kommer etterhvert. Insektene starter som ca 2mm lange og oppnår nesten 2 centimeters lengde når de er blitt voksne individer. Normal størrelse er 10-14 mm lengde.

Veggedyr

Veggedyr trekker ut fra skjulestedene sine om natten for å suge blod av mennesker. Fra å være nesten utryddet i Norge på 50 tallet, er de nå i enorm vekst, sannsynligvis fordi vi reiser så mye. Disse dyrene lever ikke ute, men blir med oss i kofferter og bagasje når vi er på tur.

Hvordan oppdage veggedyr?
Sorte flekker som ser ut som jordslag i ofte i hjørner under senga er ekskrementer etter veggedyr. Dette er det sikreste bildet på at man har fått veggedyr, i tillegg til stikk på kroppen. Det er vanskelig å bli kvitt veggedyr og det kreves riktig utstyr og kompetanse for å klare det. Vi anbefaler å bruke en offentlig godkjent skadedyrbekjemper til å gjøre dette.

Kakerlakker

Kakerlakker er smittebærere av flere sykdommer, blant annet Salmonella, og kan utgjøre en reell trussel for helsen.
Norge er det oftest tysk kakerlakk vi finner. Disse insektene sprer seg fort og kan være vanskelige å bekjempe. Voksne kakerlakker er 1 – 1,6 cm store og derfor relativt enkle å få øye på.

Veldig ofte befinner de seg bak kjøleskapet hvor det er tilgang på vann og varme. For å kunne bli kvitt kakerlakkene er det helt nødvendig først å utføre en kartlegging av art og omfang, for så å legge en plan for bekjempelse. Man må ikke forsøke selv med insektsspray eller andre triks man finner på nett. Det kan gjøre bekjempelsen mye mer omfattende

Stripet borebille

Stripet Borebille gjør skade i konstruksjonen på bygninger ved at larver gnager ganger i den ytre del av byggets trevirke. Dette svekker trevirkets bæreevne. 1-2 millimeter store hull (flygehull) i trevirket avslører at det er borebiller på ferde.Stripet borebille trenger en viss mengde fuktighet i treverket for å gjennomføre sin livssyklus. Den trenger 12% fuktighet eller mer i treverket. Dette er høyere enn det er i en normal tørr bolig.

Disse bekjempes derfor ved å redusere luftfuktigheten i boligen. Man kan drenere rundt boligen eller montere en fast avfukter. Dette svekker levevilkårene slik at angrepet over tid dør ut av seg selv. Vi anbefaler alltid at du rådfører deg med en offentlig godkjent skadedyrbekjemper før du iverksetter tiltak selv. Dette kan spare deg for tid, frustrasjon og penger. Skadedyrkontroll er et fag. Vår kompetanse er din trygghet.

Ta kontakt med skadedyrkontroll1 for en uforpliktende samtale om ditt problem. Det koster ingenting å ringe oss. Vi kan bistå med gratis befaring for å se hva vi kan gjøre for deg.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top