Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Skadedyrkontroll mus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Skadedyrkontroll mus

Opplever du mus i huset eller boligen din kan dette være tegn på et større problem. Det er viktig å bekjempe dem raskt og effektivt. Finn ut av hvordan de er kommet seg inn. De kan gjøre store skader på kort tid, og selv om du klarer å fjerne de som er der nå, er det en stor mulighet for at flere finner den samme veien inn. Ta kontakt idag, så finner vi løsningen på ditt museproblem.

Hva ser vi etter når vi mistenker at vi har fått mus i hus? Mus trives i områder som kjellere og garasjer. Reir lager de vanligvis av komponenter som strimlet papir eller tøybiter. Man kan også se etter musespor langs vegger og andre steder mus beveger seg. Hvis du ikke ser noe spor kan man strø med hvetemel eller annet luktfritt pulver, for å se om noe beveger seg der. Vent en dag eller 2 før du lyser med en lommelykt rundt. Hvis du ser små spor, vil du kunne fortelle at mus har vært der.

Et rent, ryddig hjem vil gjøre det vanskelig for mus å finne mat og gjemmesteder. Mus kan faktisk overleve på smuler! Oppbevar mat og søppel i musesikre beholdere.

Hold mus ute! Tett alle åpninger med metallplater, betong eller et materiale som musebørster.

Bruk finmasket stålnett for å dekke eventuelle nødvendige åpninger, for eksempel ventiler og vifter. Dører og vinduer bør ha solide skjermer installert. Siden mus kan hoppe 25cm, tette igjen eller dekke alle åpninger. Mus er flinke klatrere og kan klatre opp vegger, krysse kabler og ledninger.

Eliminer musene du har for øyeblikket! Bruken av feller er effektiv og generelt sikrere enn forgiftning. I tillegg dør forgiftede mus ofte på utilgjengelige steder, og etterlater en svært ubehagelig lukt.

Sørg for å gjøre følgende når du fjerner døde gnagere eller avføringen deres:

  • Bruk gummihansker
  • Lag et desinfeksjonsmiddel som klorin eller salmiakk
  • Bruk en sprayflaske med desinfeksjonsmiddel til å spraye døde gnagere, feller, avføring og områdene der du fant dem grundig.
  • Vask opp museskitt i hjemmet ditt med vaskemiddel og vann, 
  • Døde rotter eller mus kan legges i matavfallet, siden det er organisk avfall

Klappfeller er rimelige og effektive. Plasser fellene der du tror mus kan være til stede. Pass på å holde kjæledyr og barn unna feller! Det er best å sette feller i par. Sett feller inn mot veggen og de står i rett vinkel på veggen. Gitt at mus vanligvis reiser veldig korte avstander, plasserer du dem tett intill hverandre. Mus unngår vanligvis å krysse åpne områder.

Lade fellene med mat mus liker, for eksempel peanøttsmør, nøtter eller sjokoladepålegg.

Sjekk fellene daglig. Hvis ingenting skjer i løpet av noen dager, flytt fellene til et nytt sted. Mus er nysgjerrige og er ikke redde for nye ting eller plaget av lukten av mennesker eller døde mus på feller

Hvis du har mange mus, må du kanskje bruke mange feller over lang tid for å bli kvitt problemet. 

Å holde mus ute av huset er den beste måten å kontrollere dem på. Sørg for å inspisere huset ditt hvert år. Det holder hjemmet og eiendommen ryddig og er fortsatt musesikker. Du må ta de nødvendige handlingene for å unngå at mus blir et problem.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top