Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Skjeggkre invaderer hjemmet ditt? Her er løsningen!

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Skjeggkre invaderer hjemmet ditt? Her er løsningen!

skjeggkre, skjeggkre invaderer,

Har du nylig oppdaget skjeggkre i hjemmet ditt? Du er ikke alene. Skjeggkre har blitt et stadig større problem i norske hjem de siste årene. Selv om de ikke er farlige for mennesker, kan de være irriterende og skape stress for huseierne. Derfor er det viktig å fjerne dem fra hjemmet ditt.

Skjeggkre invaderer i hjemmet

I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva skjeggkre er, hvordan de har kommet inn i hjemmet ditt og hva du kan gjøre for å bli kvitt dem. Vi vil også gi deg noen forebyggende tiltak for å hindre at skjeggkreene kommer tilbake. Så hvis du er lei av å dele hjemmet ditt med disse små insektene, fortsett å lese for å finne ut hva du kan gjøre for å bli kvitt dem for godt.

Identifisering av skjeggkre

Skjeggkre kan forveksles med vanlig sølvkre, men er større og har lengre haletråder og en mer fremtredende behåring. Skjeggkre (Ctenolepisma longicaudatum) har blitt vanlig innendørs i de senere år. De er nattaktive og kan ofte ses når man slår på lyset om natten eller morgenen. De piler av sted så snart lyset skrus på. De trives best i miljø med høy fuktighet, men klarer seg også bra i tørre miljøer og kan derfor trives i hele huset.

For å identifisere skjeggkre, kan man se etter følgende kjennetegn:

 • Størrelse: Skjeggkre er større enn sølvkre og kan bli opptil 18 mm lange.
 • Farge: Skjeggkre har en brunlig farge.
 • Haletråder: Skjeggkre har lengre haletråder enn sølvkre.
 • Behåring: Skjeggkre har en mer fremtredende behåring enn sølvkre.

Ved identifisering av skjeggkre, er det viktig å passe på at skadedyrene er så hele som mulig, da dette gir enklere og sikrere identifisering.

Det er viktig å identifisere skjeggkre tidlig for å kunne iverksette tiltak for å bekjempe dem. Hvis man mistenker at man har skjeggkre i huset, bør man kontakte en profesjonell skadedyrbekjemper for å få hjelp til å identifisere og bekjempe skjeggkreene.

Forebygging av skjeggkre

Skjeggkre kan være vanskelig å bli kvitt når de først har kommet inn i hjemmet ditt. Men det er mange ting du kan gjøre for å forebygge en invasjon av disse insektene. Her er noen tips:

 • Hold hjemmet ditt rent og ryddig. Skjeggkre liker å gjemme seg i skitne områder, så det er viktig å holde hjemmet ditt ryddig og rent.
 • Tett alle sprekker og hull i veggene, gulvet og taket. Skjeggkre kan komme seg inn i hjemmet ditt gjennom de minste sprekkene og hullene, så det er viktig å tette dem alle.
 • Vask klær og sengetøy regelmessig. Skjeggkre kan skjule seg i klær og sengetøy, så det er viktig å vaske disse tingene regelmessig.
 • Unngå å ta med brukte møbler og gjenstander inn i hjemmet ditt. Skjeggkre kan skjule seg i brukte møbler og gjenstander, så det er viktig å unngå å ta med disse tingene inn i hjemmet ditt.
 • Hold mat og søppel borte fra hjemmet ditt. Skjeggkre liker å spise mat og søppel, så det er viktig å holde disse tingene borte fra hjemmet ditt.

Husk at forebygging er den beste måten å unngå en invasjon av skjeggkre. Følg disse tipsene for å holde hjemmet ditt skjeggkre-fritt.

Bekjempelse av skjeggkre

Hvis du har oppdaget skjeggkre i hjemmet ditt, er det viktig å ta tak i problemet så raskt som mulig. Skjeggkre kan formere seg raskt og spre seg til andre deler av hjemmet ditt. Her er noen tips for hvordan du kan bekjempe skjeggkre:

 • Rengjøring: Skjeggkre trives best i fuktige og skitne områder. Derfor er det viktig å holde hjemmet ditt rent og tørt. Støvsuging og tørking av gulv og overflater kan bidra til å fjerne matkilder og redusere antall skjeggkre.
 • Tetting: Skjeggkre kan komme inn i hjemmet ditt gjennom sprekker og hull i vegger og gulv. Det er derfor viktig å tette alle åpninger og sprekker som kan gi skjeggkre tilgang til hjemmet ditt.
 • Insektmiddel: Det finnes ulike insektmidler på markedet som kan hjelpe deg med å bekjempe skjeggkre. Sørg for å velge et middel som er egnet for skjeggkre og følg instruksjonene nøye.
 • Temperaturkontroll: Skjeggkre trives best ved ca. 24°C. Hvis skjeggkreene har et favorittsted, kan det hjelpe å senke temperaturen sånn at de utvikler seg saktere. Det er ikke anbefalt å øke temperaturen, da dette kan føre til at skjeggkreene sprer seg enda raskere.

Husk at det kan ta tid å bekjempe skjeggkre helt. Vær tålmodig og følg de nødvendige tiltakene for å redusere antall skjeggkre i hjemmet ditt.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan jeg vite om jeg har skjeggkre i hjemmet mitt?

Skjeggkre er små, mørkegrå insekter som er ca. 10-18 mm lange og mangler vinger. De er vanligvis funnet i fuktige områder som bad, kjøkken og vaskerom. Hvis du oppdager insekter som ligner på beskrivelsen, kan det være skjeggkre i hjemmet ditt.

Hva er noen vanlige steder å finne skjeggkre?

Skjeggkre trives i fuktige områder og kan ofte finnes i bad, kjøkken, vaskerom og andre steder med høy luftfuktighet. De kan også gjemme seg i sprekker og hulrom i vegger og gulv.

Hva kan jeg gjøre for å hindre skjeggkre i å komme inn i hjemmet mitt?

For å hindre skjeggkre i å komme inn i hjemmet ditt, bør du sørge for å tørke opp vannsøl umiddelbart, tette igjen sprekker og hull i vegger og gulv, og holde hjemmet ditt rent og ryddig. Du kan også bruke insektsmidler som er spesielt utviklet for å bekjempe skjeggkre.

Hvordan kan jeg bli kvitt skjeggkre?

Hvis du har skjeggkre i hjemmet ditt, kan du kontakte en profesjonell skadedyrbekjemper for å få hjelp til å bli kvitt insektene. Det finnes også en rekke insektsmidler som er spesielt utviklet for å bekjempe skjeggkre, men det er viktig å følge instruksjonene nøye for å unngå skade på deg selv eller hjemmet ditt.

Er det farlig å ha skjeggkre i hjemmet mitt?

Skjeggkre er ikke farlige for mennesker eller dyr, men de kan være en plage og ødelegge mat og andre gjenstander. De kan også være vanskelige å bli kvitt og kan spre seg raskt hvis de ikke blir behandlet.

Hvordan kan jeg forebygge en skjeggkreinvasjon?

For å forebygge en skjeggkreinvasjon, bør du holde hjemmet ditt rent og ryddig, tørke opp vannsøl umiddelbart, tette igjen sprekker og hull i vegger og gulv, og sørge for god ventilasjon i fuktige områder som bad og kjøkken. Du kan også bruke insektsmidler som er spesielt utviklet for å forebygge skjeggkreinvasjoner.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top