Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Skjeggkre – Effektiv bekjempelse 2024

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Skjeggkre – Effektiv bekjempelse 2024

Skjeggkre som skadedyr

Skjeggkre, også kjent som Ctenolepisma longicaudata, er et insekt som har blitt stadig mer vanlig i norske hjem de siste årene. De er kjent for sin evne til å overleve i ulike miljøer og kan være vanskelige å bli kvitt. I denne artikkelen vil vi gi deg en grundig innføring i skjeggkre, deres utseende, livssyklus, skadepotensial, og hvordan du kan bekjempe dem effektivt.

Ta kontakt

Sliter du med skjeggkre? Skadedyrkontroll 1 AS tilbyr profesjonell bekjempelse ved bruk av åte med indoxacarb – en effektiv og trygg metode.

Hvorfor velge åtebehandling?

 • Effektivt: Åte med indoxacarb påvirker skjeggkreets nervesystem, noe som gir rask og langvarig effekt.
 • Pris: Behandlingen er rask og effektiv å gjennomøre, noe som gjør prisen på behandling lav.
 • Sikkert: Trygt for mennesker og kjæledyr når det brukes riktig.
 • Langvarig Beskyttelse: Færre behandlinger nødvendig.

Vår prosess

 1. Inspeksjon: Vi identifiserer skjeggkreområder i hjemmet ditt.
 2. Plassering av Åte: Strategisk plassering av indoxacarb-åte. behov.
 3. Forebygging: Råd om å holde skjeggkre unna.

Hvorfor Skadedyrkontroll 1 AS?

 • Erfaring: Mange års erfaring med skjeggkrebekjempelse.
 • Miljøvennlig: Skånsomme metoder for miljø og helse.
 • Kundetilfredshet: Fokus på gode resultater og fornøyde kunder.

Skjeggkre i boligen

Ofte finnes disse insektene veien inn i nyere boliger. De er nå blitt mer vanlige i hus og leiligheter over hele landet. Eldre boliger har sjeldnere skjeggkre, mens nyere bygg oftere invaderes av de plagsomme insektene. Ingen vet årsaken. I 2019 var 60-70 prosent av meldte skjeggkreskader på boliger som er var nyere enn 10 år

Utseende

Skjeggkre er lette å identifisere ved deres lange, skjeggaktige haler og antenner. De er mellom 12 og 19 millimeter lange, med en kropp som er dekket av små, sølvgrå skjell. Disse insektene har en avsmalnende kropp som gjør dem lett gjenkjennelige sammenlignet med andre insekter.

skjeggkre

Livssyklus, habitat og atferd

Skjeggkre har en relativt lang livssyklus. De kan leve i opptil syv år, og det tar omtrent tre år fra de klekkes til de er fullt utviklet. I Norge lever skjeggkre kun innendørs og kan møte dem hele året. De finnes i bygg over hele landet, inkludert moderne leiligheter.

Skjeggkre er altetende og kan overleve på små mengder matrester, papir og tapet. Utviklingen fra nymfe til voksen tar 18 måneder til 3 år, avhengig av temperatur. Voksne legger rundt 50 egg per år og kan overleve lenge uten næring. Skjeggkre er nattaktive og trives best ved høy fuktighet, men kan også klare seg i tørrere miljøer. De er sensitive for lave og høye temperaturer, med optimal aktivitet mellom 16 °C og 26 °C.

skjeggkrebehandling

Skade

Selv om skjeggkre ikke er kjent for å spre sykdommer, kan de være en plage. De kan skade papirprodukter, tapet, og tekstiler ved å gnage på dem. I tillegg kan deres tilstedeværelse være stressende og ubehagelig for beboere.

Hva bør du gjøre hvis du oppdager skjeggkre

Hvis du oppdager skjeggkre i ditt hjem, er det viktig å handle raskt for å forhindre en større infestasjon. Start med å identifisere alle potensielle skjulesteder og redusere fuktigheten i disse områdene. Sørg også for å holde hjemmet rent og fjerne matrester som kan tiltrekke seg insektene.

Hvordan bli kvitt skjeggkre

For å bli kvitt skjeggkre effektivt, anbefales det å bruke en kombinasjon av metoder:

 1. Reduser fuktighet: Bruk avfuktere i fuktige områder.
 2. Tetting av sprekker og hull: Forhindrer at skjeggkre finner skjulesteder.
 3. Bruk av insektsmidler: Spesielt formulerte midler for skjeggkre erveldig effektivt.
 4. Profesjonell skadedyrbekjempelse: For å bli kvitt skjeggkre, kontakt et profesjonelt skadedyrkontrollfirma.

Norge best i å bekjempe skjeggkre

Norge har utviklet avanserte metoder for bekjempelse av skjeggkre, som har vist seg å være svært effektive.

Bekjempelsesmetode utviklet

En av de mest effektive metodene som har blitt utviklet i Norge, er bruk av spesialformulerte åte som tiltrekker og dreper skjeggkre. Denne åten plasseres strategisk i boligen for å sikre maksimal effektivitet.

Hovedmetoder i bekjempelse

Forgiftet åte: Den mest effektive metoden i bekjempelse av skjeggkre er bruk av forgiftet åte. Åten plasseres strategisk der skjeggkreene er mest aktive, og tiltrekker dem med lokkende matstoffer som er tilsatt gift. Dette gir en målrettet bekjempelse som kan redusere bestanden betydelig.

Limfeller: Limfeller brukes som et supplement til forgiftet åte. Disse fellene plasseres i områder der skjeggkreene ferdes, og fungerer ved at insektene setter seg fast i limet når de beveger seg over fellene. Dette hjelper med å bekrefte tilstedeværelse og overvåke antallet skjeggkre i boligen.

Temperatur og miljøendringer: Skjeggkre trives best i visse temperaturer og miljøforhold. Ved å endre disse forholdene kan man gjøre miljøet mindre gunstig for skjeggkre. Dette kan inkludere å senke temperaturen i infiserte områder eller endre fuktighetsnivåene, noe som gjør det vanskeligere for skjeggkreene å overleve og formere seg.

Nulltoleranse og vedvarende utfordringer

Å oppnå nulltoleranse for skjeggkre, altså fullstendig fjerning av alle individer, kan være svært krevende. Dette skyldes skjeggkrenes evne til å spre seg raskt og deres skjulte levevis, som gjør det vanskelig å oppdage alle gjenværende populasjoner. Nye individer kan også lett introduseres fra andre områder, noe som krever kontinuerlig overvåking og vedlikehold av bekjempelsesstrategier.

Effekt av bekjempelse

Effekten av disse metodene har vært betydelig, med mange rapporter om drastisk reduksjon eller fullstendig eliminering av skjeggkrepopulasjoner i infiserte hjem.

Forskning har vist at bruk av forgiftet åte med indoxacarb, er svært effektivt i kontrollen av skjeggkre. Normalt vil behandlingen ha en reduksjon på 80% etter 6-8 uker, 90% etter 12 uker og over 95% etter 26 uker. Middel som brukes virker i over 4 år, så behandlingen vil senke bestanden ytterligere i hele denne perioden dersom ikke middel blir fjernet, Behandlede boliger vil også ha en beskyttelse mot nye skjeggkre som blir fraktet inn i boligen.

bekjempelse av skjeggkre

Forskjell mellom sølvkre og skjeggkre

Selv om skjeggkre og sølvkre kan ligne hverandre, er det noen klare forskjeller:

 • Størrelse: Skjeggkre er generelt større enn sølvkre.
 • Utseende: Skjeggkre har lengre haler og antenner enn sølvkre.
 • Habitat: Sølvkre trives mer i varme, fuktige områder, mens skjeggkre kan tilpasse seg tørrere miljøer.

Ved å forstå disse forskjellene kan du bedre identifisere og bekjempe disse insektene i ditt hjem.

sølvkre
Sølvkre
Skjeggkre

Konklusjon

Skjeggkre kan være en uvelkommen gjest i hjemmet ditt, men med riktig kunnskap og tiltak er det fullt mulig å håndtere og eliminere dem. Ved å forstå deres utseende, livssyklus, og atferd, kan du bedre identifisere og forebygge infestasjoner. Redusert fuktighet, tetting av sprekker, og bruk av spesialiserte bekjempelsesmetoder kan være svært effektive. Norge har utviklet noen av de mest avanserte metodene for bekjempelse av skjeggkre, noe som gir håp for de som sliter med disse insektene.

Hos Skadedyrkontroll 1 AS er vi eksperter på å bekjempe skjeggkre på en miljøvennlig og effektiv måte. Vår erfaring og våre innovative metoder sikrer at du kan få tilbake et skjeggkre-fritt hjem raskt og trygt. Hvis du har oppdaget skjeggkre i hjemmet ditt eller ønsker mer informasjon om hvordan du kan forebygge og bekjempe disse insektene, nøl ikke med å kontakte oss. Vi er her for å hjelpe deg med å løse ditt skadedyrproblem på best mulig måte.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top