Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Skogmus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Skogmus

Skogsmus er ikke like vanlig å se innendørs som husmus, men det kan skje. Ofte skjer det i løpet av høstmånedene at disse musene trekker inn for å finne et sted å overvintre. En betydelig forskjell mellom skogsmus og husmus er at skogsmusen ikke formerer seg innendørs i hus, og det kan derfor være noe lettere å bli kvitt denne typen mus dersom de har bosatt seg der.

Ta kontakt

Skogsmus som skadedyr

I tillegg til husmus er skogsmus den vanligste musearten i Norge. Denne arten finnes nord for Sør-Trøndelag og i dalene i Øst-Norge. Selv om den foretrekker å være utendørs, kan den søke tilflukt i hus, garasjer og andre typer bygninger i løpet av høstmånedene for å overvintre. Skogmus regnes derfor som en skadedyr, da den kan skape store problemer for mennesker og bygninger.

I Norge finnes både liten skogmus og storskogmus. Småskogmus kjennetegnes av en gråbrun rygg, gråhvit buk og en utydelig gulbrun flekk på brystet. De blir mellom 8-10 centimeter lange og veier mellom 8-28 gram, mens halen er 7-9 centimeter lang. Den store skogmusen er, som navnet antyder, litt større enn den lille skogmusen. Kroppslengden deres varierer mellom 8-13 centimeter, og de veier 12-55 gram. Halen er 9-13 centimeter lang. Pelsfargene er også noe forskjellige, med en brunrød rygg, hvit buk og en tydelig gulbrun flekk på brystet. Skogmus kjennetegnes også av at de har en spissere snute enn vanlige husmus.

Det du bør vite om skogsmus

Skogsmus er ikke like vanlig å se innendørs som husmus, men det kan skje. Ofte skjer det i løpet av høstmånedene at skogsmusa trekker inn for å finne et sted å overvintre. En betydelig forskjell mellom skogmus og husmus er at skogmusen ikke formerer seg innendørs i hus, og det kan derfor være noe lettere å bli kvitt denne typen mus hvis de har bosatt seg der. Skogsmus får vanligvis to til tre kull utendørs i løpet av sommermånedene, mens husmus formerer seg hele året og får flere kull. Skogmus trekker ikke bare inn i hus, men de kan også finnes i garasjer.

Aktiviteten til mus er vanligvis størst om natten, da benytter de anledningen til å lete etter mat. De kan finne mat nesten hvor som helst, da de er dyktige klatrere og kan bevege seg oppover glatte vegger og flater. I tillegg kan de hoppe høyt, grave og til og med svømme.

 

Disse musene kan forårsake en rekke skader både i og rundt bygninger. De kan gnage på strukturer, inkludert treverk, isolasjon og ledninger. Dette kan føre til alvorlige skader på bygningers infrastruktur, elektriske systemer og brannrisiko. De kan også forurense matvarer og lagerbeholdninger med sine avføring, urin og hår. Dette kan føre til matforgiftning og helseproblemer for mennesker.

I tillegg kan skogsmus bygge reir i kjøretøy, noe som kan forårsake skader på ledninger og annet utstyr. De kan også skade planter og avlinger ved å gnage på røtter, stengler og frukt.

Bekjempelse av mus

Hvis du oppdager mus i hjemmet ditt eller andre bygninger, er det viktig å ta skritt for å kontrollere og bekjempe dem. Dette kan inkludere tiltak som å tette hull og sprekker i bygningen for å forhindre inntrenging, fjerne attraktive matkilder og reirsteder, og bruke musefeller eller annen skadedyrbekjempelse.

Det anbefales å kontakte profesjonelle skadedyrfirmaer for å få hjelp til å håndtere en skogsmusinfestasjon. De har kunnskap og erfaring med å identifisere problemet, implementere effektive løsninger og ta de nødvendige forholdsreglene for å beskytte helsen din og sikre en skadefri bygning.

Forebygging er også viktig for å unngå museproblemer. Sørg for å opprettholde god hygiene, oppbevare mat trygt og sikre at bygningen er godt vedlikeholdt med tettede inngangspunkter og eventuell skadedyravvisende tiltak.

Ved å være oppmerksom på tegn på skogsmusaktivitet og ta nødvendige forholdsregler, kan du bidra til å redusere skadene og ulempene forårsaket av disse gnagerne.

Mice in houses

Som med de fleste andre mus, kan de gjøre store skader dersom de kommer inn i bygninger. De er ivrige gnagere og vil tygge på omtrent alt de kommer over, blant annet klær og mat. I de værste tilfellene kan skogsmus gnage i stykker strømledninger eller vannrør, noe som kan føre til brann eller fuktskader. Det er også vanlig at de gnager på isolasjon, treverk og betong.

En annen fare med skogsmus er at de bærer med seg smitte som kan overføres til mennesker. Eksempel på sykdommer og virus man kan få via disse dyrene er diaré og salmonella. Smitten skjer som regel ved at musa legger igjen avføring på eller i nærheten av matkilder, og du bør derfor være svært nøye med renhold om du ser spor etter mus i boligen din. For å lære mer om hvilke skader mus kan gjøre, kan du
lese denne artikkelen.

Tips til forebygging og bekjempelse av skogsmus

• Tett alle sprekker og hull som er større enn seks millimeter for å unngå at skogsmus kommer seg inn i bolig eller garasje. Det anbefales å bruke metallnetting, metallplater eller musebånd som dyrene ikke kan gnage seg gjennom.

• Fjern tilgang på mat og vann ved å oppbevare dette i tette plastbeholdere slik at musene ikke har tilgang på næring.

• Fjern søppel, busker og kratt rundt boligen som musene kan oppholde seg i.

• Gå til innkjøp av musefeller og musejager, og plasser disse i områder musene ferdes
hyppig.

Trenger du hjelp til problemer med skadedyr i bolig eller garasje? Ta kontakt for en uforpliktende samtale

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top