Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Snegler

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Snegler

Snegler

sneglerSnegler er små, landlevende skapninger som finnes i hager og andre områder over hele Norge. Det er flere forskjellige typer snegler, store og små, som lever på ulike planter og spiser forskjellige ting. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen av de vanligste sneglene du kan finne i hagen din, spesielt brunskogsneglen som er en uønsket gjest.

Snegler i Norge

I Norge finnes det flere forskjellige arter av snegler, både brunskogsnegl og andre snegler. De fleste snegler lever på land, men det finnes også arter som lever i havet. De landlevende sneglene er mest vanlige, og det er disse vi ofte finner i hagen vår.

Brunskogsneglen er en av de mest utbredte sneglene i Norge. Den er ganske stor og kan spise store deler av plantene i hagen. Den er helt brun og har et rundt skall på ryggen. Brunskogsneglen er en invaderende art, som betyr at den er kommet til Norge fra et annet land. Den ødelegger mange av plantene våre og er derfor en uønsket gjest.

Har du sett disse sneglene?

Hvis du har sett snegler i hagen din, er det stor sannsynlighet for at det er brunskogsneglen du har sett. Den er rundt 10 cm lang og har et brunaktig skall på ryggen. Brunskogsneglen kan ødelegge planter og er derfor viktig å bekjempe.

Brunsneglen: Hagens uønskede gjest

Brunsneglen, også kjent som iberiaskogsnegl eller “mordersnegl”, er en invasiv snegleart som har etablert seg i mange deler av Norge. Denne sneglen er opprinnelig fra Sørvest-Europa men har spredt seg til mange nordiske land, inkludert Norge, hovedsakelig på grunn av menneskelig aktivitet og handel.

Kjennetegn: Brunsneglen kan gjenkjennes på sin brunlige farge og slimete kropp. Den kan bli opptil 15 cm lang når den er fullvoksen.

Problemer med brunsneglen: Brunsneglen har få naturlige fiender i Norge, noe som har ført til at dens populasjon har økt raskt. Den er kjent for å forårsake skade på hager og landbruksområder ved å spise planter, grønnsaker og blomster. Dette gjør den til en plage for mange hageeiere.

Bekjempelse av Brunsneglen

Det finnes flere måter å bekjempe brunskogsneglen på. En av de mest effektive metodene er å plukke dem og ta livet av dem. Dette kan være tidkrevende, spesielt hvis det er mange snegler i hagen. Men det er viktig å være tålmodig og fortsette å plukke dem hver dag. Etter hvert vil antallet snegler reduseres.

Sneglemiddel

Et annet alternativ er å bruke sneglemiddel. Effektive sneglemiddel er designet spesielt for å tiltrekke snegler. Vår favoritt er Sneglnix, med virkestoffet ferramol, er det ikke bare kraftig tiltrekkende, men også svært regnbestandig, noe som sikrer en langvarig virkning. Det er trygt å bruke både på bar jord og rundt alle typer avlinger – enten de er til matbruk eller ikke. Dette gjelder for planter som vokser utendørs, i drivhus, eller under annen beskyttelse, enten permanent eller midlertidig.

Konklusjon

Snegler er vanlige skapninger i norske hager, og brunskogsneglen er en av de mest uønskede gjestene. Det er viktig å bekjempe brunskogsneglen for å beskytte plantene i hagen. Du kan enten plukke og ta livet av dem, eller bruke sneglemiddel for å redusere antallet. Uansett hvilken metode du velger, er det viktig å være tålmodig og fortsette innsatsen over tid. Med riktig håndtering kan du få kontroll over sneglene i hagen din.

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top