Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Stor husedderkopp

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Stor husedderkopp

Hus edderkopp

Stor husedderkopp er en av de største edderkoppene i Europa, og er derfor også den edderkoppen vi frykter mest. Kroppen blir opptil to cm, mens beina kan bli litt over 10 cm.

Ta kontakt

Stor husedderkopp

Under gruppen Traktedderkopper (Agelenidae) finner vi stor husedderkopp og vanlig husedderkopp som er de vanligste edderkoppene vi har i Norge. De er helt ufarlige for oss mennesker, men de kan virke truende på grunn av sin store kropp og lange ben.

De trives i kalde, fuktige kjellere i storbyene. De trekker ofte inn i stuer og andre deler av boligen i søken etter mat. Disse edderkoppene spiser andre insekter som fluer, andre edderkopper etc. Den kommer etter all sannsynlighet til å trekke ut igjen, eller å dø av matmangel. Disse tilfellene kan være uheldige kun for de av oss som har araknofobi (edderkopp-fobi) eller rett og slett ikke liker den slags besøk i stuen vår.

stor husedderkopp

Kjennetegn  

Stor husedderkopp (Tegenaria Atrica). Er den største edderkoppene vi har her til lands.

Kroppen kan bli opptil to cm, mens beina kan bli litt over 10 cm.

Den store husedderkoppen kan virke stor grunnet sine lange ben, den totale diameteren kan bli opptil 8-10 cm. Tross sin størrelse er denne typen edderkopper de raskeste vi har i landet. De kan forflytte seg svært hurtig, ca 0,5 meter i sekundet. Denne farten er ikke konstant men går i korte, men raske rykk. Husedderkoppene er matt brune med svarte eller lysebrune prikker på bakparten. De forekommer som oftest i hjørner på kjellere, garasjer osv. Over nettet til edderkoppen lager den mange tråder på kryss å tvers som er uten klisteret fluer og andre insekter fester seg til. Dette er for at de flyvende insektene skal treffe det derretter falle ned i nettet med klister hvor de sitter fast. Da kommer husedderkoppen frem fra en trakt midt i nettet, der den har gjemt seg, for så og spinne fast offeret.

Livssyklus

Husedderkoppen er også kjent for å leve lenge. Det har forekommet at de har blitt 7-8 år gamle. Men standaren ligger på rundt tre år. Når de er to år blir de kjønnsmodene. Han-husedderkoppene vil da gå ut fra sine nett og søke etter en make. Denne prosessen settes i gang om høsten. Når hannen finner en passende hun parrer de seg og hannen lever hos henne i et par uker hvor han parrer seg meg henne gjentatte ganger for så å spise av hennes mat i hennes nett. Da kan han også ha nok energi etter de to ukene til å gå videre til neste make. Hunnen vil legge opptil 50 egg i et traktformet område som ligger skjult. Hun legger eggene i et linseformet nett og kamuflerer det med små gjennstander og støv ifra nærheten av nettet.

Forebygge mot edderkopper

Hvordan skal vi hindre de i å komme inn i stuen vår? Det er en ganske enkel måte å komme husedderkoppene i forkjøpet. Man setter opp en nettingduk, enten av stål eller tøy, det må være så små masker at edderkoppene ikke slipper inn. Dette anbefales for vinduer som skal stå åpne om natten, luftventiler og andre innganger til huset som ikke er forseilet. Edderkoppene er nokternale (nattedyr) de går ut for å oppsøke nye steder om natten. Spesielt om høsten når hannene skal ut å finne seg en make, blir de ofte å se langs veggene i stua, på soverommet, kjøkkenet osv. fordi da vil de også søke etter maker inne i hus.

Er edderkopper farlig?

Mange lurer på om disse edderkoppene er giftige. Alle edderkopper er giftige, men de er giftige for byttene de tar. Alle edderkopper oppbevarer gift i kjevene sine. Men denne giften er ikke farlig for menneskekroppen. Det blir sprøytet en så liten mengde at den bare er nok til å ta livet av en flue. Edderkopper generelt angriper aldri uprovosert. De kan for øvrig bite fra seg hvis man presser de på en måte som gjør at den ikke kommer unna på noen annen måte. Dette bittet er helt ufarlig. 

Bittet blir beskrevet som smertefullt og at det gir en nummen følelse som går vekk etter ca. to timer. Det er svært sjeldent dette forekommer og som sagt, det er ikke farlig. Dette bittet er edderkoppens siste løsning. De vil helst se etter en mulighet til å rømme unna. Da bruker de farten sin og løper bort fra trusselen. Husedderkoppen er faktisk et nyttedyr, den opprettholder balansen med fluer i rommet når de fanger dem i nettene sine.
 

Bli kvitt edderkopper

Det anbefales ikke å sprøyte giftige stoffer for å bli kvitt disse insektene. For de som er redd for edderkoper, kan man foreta en enkel behandling med tørkepulver langs lister, vinduer og gjennomføringer. Dette vil begrense aktivitet av edderkopper betydelig uten bruk av kjemikalier. Middel for behandling mot edderkopper kan man kjøpe på skadedyrproffen.no

Trenger du hjelp, eller råd mot skadedyr, ta kontakt for en gratis samtale om ditt problem.

Steder vi utfører skadedyrkontroll

Larvik

Oslo

Bærum

Bergen

Moss

Ås

Tønsberg-Horten

Ønsker du å lese mer om skadedyr og skadedyrkontroll. Gå inn på FHI.no sine nettsider her

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top