Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Svart tremaur

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Svart tremaur

Utseende

  • Skinnende svart
  • Bredt hode med svakt krummet bakkant
  • Arbeiderne er 4-6 mm
  • Lukter appelsin når du knuser dem med fingrene

Biologi og adferd

Svart tremaur er utbredt i Sørøst-Norge fra Aust-Agder og nordover til Hedmark. Svermingen foregår til uregelmessige tider og har blitt rapportert fra mai til oktober. Koloniene til svart tremaur kan ha flere dronninger, men de finnes da i ulike reir som henger sammen. Svart tremaur bygger karakteristiske mørkegrå reir ved hjelp av en sopp. Reiret består av partikler fra ved, tørt plantemateriale og jord som er klebet sammen ved hjelp av honningdugg. Reirene anlegges inne i basis av gamle trær eller mellom trekonstruksjoner i hus. Et maursamfunn kan eksistere i flere tiår på samme sted og kolonien kan ha opptil 2 millioner arbeidere. Maurene danner stier til faste trær eller busker med bladlus og stiene opprettholdes fra år til år.

Skade

Svart tremaur kan komme inn for å finne mat på forsommeren. Fuktige forhold rundt innendørs reir kan gi råteskader. Mauren gnager ikke i treverk eller annet bygningsmateriale.

Bekjempelse

  • Lokaliser og fjern reir (oppbryting av gulv og vegger kan være nødvendig). Utbedre eventuelle vannskader.
  • Utilgjengelige eller ulokalisert reir bekjempes med forgiftet åte. 

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp til problemer med skadedyr i din bolig? Ta kontalt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top