Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Svermende skadedyr, flygemaur, veps eller bier

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Svermende skadedyr, flygemaur, veps eller bier

Svermende skadedyr

Svermende skadedyr kommer fra reproduktive aktiviteter til høyt organiserte kolonier av insekter, sammensatt av forskjellige sosiale klasser. Svermere blir konger og dronninger når nye kolonier er startet. Svermere blir en plage for eiendomsbesittere når de prøver å danne nye kolonier rundt boliger og bedrifter. Når du ser svermende insekter inne, ta det som et varseltegn. Svermere inne er et varseltegn på et større problem. I denne artikkelen skal vi se på svermeraktiviteten til maur, veps og bier og hvordan man kan forhindre angrep.

Maur

Etablerte maurkolonier produserer flygende avkom. Disse flygemaurene, eller svermermaurene, danner den reproduktive kasten til maurkolonier. Maur har fire vinger som kastes når de starter en ny koloni. Det finnes andre insekter som kan være veldig like svermemaur, som for eksempel snylteveps (prasittveps). De ser like ut når de sees på avstand. Ofte har en snylteveps en øliten eller lengre brodd stikkende t bak.

Snylteveps

flyvemaur

Stokkmaur

Maur adferd

Maur vil spise all mat de kan finne, spesielt hvis den er søt. I tillegg til å spise, tygger de også på trekonstruksjoner når de bygger reir. Imidlertid forårsaker maur vanligvis mindre strukturell skade enn termitter. Skaden avhenger av antall reir og varigheten av angrepet. Maur presenterer flere matrelaterte problemer enn strukturelle skader. Et vanlig tegn på maurangrep er derfor stier som fører til og fra matkilder. Andre tegn inkluderer:

  • Små hauger med sagflis.
  • Hekker i små hull i veggen.
  • Myke raslelyder inne i veggen.

En standard metode for å kontrollere maur er å gi dem åte med sukkerholdige karbohydrater eller proteiner. Åtemetoden eliminerer effektivt små angrep eller holder større i sjakk. Du bør også holde fôringsområdene rene og lukkede, redusere fuktigheten og blokkere potensielle inngangspunkter. For å fjerne større maurangrep, ring et skadedyrfirma.

Veps

Mens bekymringer for maurangrep dreier seg om sanitærforhold, matødeleggelse og strukturelle skader, utgjør vepseangrep en betydelig trussel mot helsen din. Noen maur kan bite eller sprute maursyre på mennesker, men stikkende veps utgjør en større trussel, spesielt for personer med allergi. Vepsestikk og biestikk er ansvarlige for et betydelig antall dødsfall i verden hvert år.

Ved vepseangrep er hovedbekymringen sosiale veps som geithams, jordveps eller stikkveps. De flokker seg og kan angripe for å beskytte reiret når noen eller noe forstyrrer det.

Vepsekolonier varer bare ett år. De bygger reir fra bunnen av hvert år etter at arbeidsbiene dør og de befruktede dronningene overvintrer. Hanndronene som befrukter dronningene dør også etter parring. Alle vepsebol ser papiraktige ut, sammensatt av tyggede trefibre og spytt.

Siden veps utgjør betydelige trusler mot helsen din, er en skadedyrkontrolltjeneste det sikreste alternativet for å håndtere angrep, spesielt hvis reiret er i et område med mye trafikk. For å forhindre angrep av vepsebol bør du:

  • Holde dører og vinduer lukket.
  • Fjern matkilder rundt verandaen din.
  • Tett søppeldunker og sprekker i fundamenter og loft.
  • Dekk til hullene i bakken.

Bier

Det er lett å forveksle bier med veps. Imidlertid har de forskjellige funksjoner og egenskaper. Bier er pollinatorer, mens veps er rovdyr. Bier spiser pollen og nektar fra blomstrende planter, mens veps lever av ulike leddyrinsekter.

Veps er gule med svarte striper og flate vinger og er omtrent en 12mm lange. Biene er mer uklare, svarte og gule og varierer fra mindre enn en halv tomme til en tomme lange. Bier har også bakbein for å bære pollen.

Videre stikker bier sjelden mennesker med mindre de blir provosert. Imidlertid er bittet deres smertefullt og farlig for individer som er allergiske mot deres gift.

Bier svermer når koloniene deres blir overbefolket på slutten av våren til forsommeren. Villbier hekker i lune hulrom i trær, bygningsvegger og lignende områder.

Selv om bier er mindre farlige enn veps, vil de ikke nøle med å stikke inntrengere hvis de føler seg truet. Som sådan er angrep av biereir et problem. I tillegg til å sette helsen din i fare, avgir de også lukt fra gjærende honning, andre skadedyr og døde bier. For å forhindre angrep av biereir, tette hull og sprekker i bygningen med stifter eller ståltråd. For fjerning, bør du ringe en birøkter for å få ham til å hente biene. Dersom dette ikke lar seg gjøre ta kontakt med et skadedyrfirma for å vurdere tiltak som bør iverksettes.

bie

Fjerne skadedyr

Uansett hvilken type skadedyrangrep du har, er det sikreste og mest effektive alternativet å ansette fagfolk innen skadedyrbekjempelse. Hvis du oppdager flere skadedyr i bygningen din, ring Sørlandet skadedyrkontroll for en inspeksjon! Våre skadedyreksperter har kunnskap og erfaring med å oppdage og eliminere mange skadedyr.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top