Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Tips mot mus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Tips mot mus

Mus kan forårsake mye skade siden de spiser nesten hva som helst. For eksempel, i jakten på materialer til reiret, kan de gnage på ledninger, samle isolasjon og andre ting for å gjøre reiret så behagelig som mulig. Vi skal gå gjennom noen gode tips mot mus.

Tips for å bli kvitt mus

Mus kan gjøre mye skade, siden de spiser nesten alt. For eksempel, i jakten på materiale til reiret sitt, kan de ende opp med å gnage på ledninger til det oppstår en kortslutning og brann. Vi skal gå gjennom noen gode tips for å bekjempe mus.

Mice in the wall

Tett igjen inngangshull

Forhindre mus i å komme inn. Sørg for at det ikke er hull og åpninger for mus, og at det ikke er mat de kan gnage på. Bruk metallnett eller stålfiberull: Lukk kjellerdører, sjekk at alle vinduer er intakte, at ventilasjonsåpninger har finmasket netting, at dører lukkes tett og at det ikke vokser trær eller busker tett inntil veggen. Lukk alle hull med finmasket metallnett eller stålfiberull. Om nødvendig, plasser metallskjermer på vertikale rør slik at mus ikke kan klatre over dem. Pakk all mat sammen og oppbevar den i kjøleskapet eller i lukkede beholdere. Sørg for at det ikke er matavfall som musene kan finne.

Bruk av feller

Bruk feller hvis mus har kommet inn i huset. Hvis du bruker gift innendørs, risikerer du at musene ligger i gjemmesteder og dør, og da har du en død mus liggende under gulvet, for eksempel, hvor det lukter og kan bli opphav til fluer og skadedyr.

Hvilken musefelle er best?

Når du velger riktig musefelle, er det flere faktorer å ta hensyn til. Skadedyrbekjempere velger ofte en felle som er sensitiv, enkel å spenne, har en kraftig fjær og er enkel å plassere. Når det gjelder hvilken musefelle vi mener er best, har vi valgt å bruke denne enkle, men sikre fellen:

best musefelle

Vi velger denne musefellen, som vi har omfattende erfaring med å bruke. Fellen til høyre er vår klare favoritt, da den er litt kraftigere og har en design som gjør at musene ikke kan trekke seg ut av fellen for å dø et annet sted, med mindre de umiddelbart dør av slaget. Du kan kjøpe disse musefellen her.

Hva skal brukes som åte i fellen? Hvis du bruker en felle med brett, plasser åtet som skal brukes, festet godt til utløseren på fellen. For vanlig mus kan åten være leverpostei, pølse, ost eller peanøttsmør, mens skogsmusen foretrekker peanøttsmør, valnøtter eller mandler. Begge typer mus kan også lokkes med peanøttsmør, rosiner eller sjokolade.

Ta vare på kjæledyr: Plasser feller vinkelrett på panelene og vegger med slagmekanismen vendt mot veggen der musene befinner seg. Pass på at hunder og katter ikke kan komme i fellen.

Bruk av gift

Bruk kun musegift eller rottegift om nødvendig.

Oppbevar alltid musegift trygt og utilgjengelig for barn og kjæledyr.
Plasser gift i sikre beholdere som plastrør eller lignende.
Kun gift solgt i ferdig fyllte sikre stasjoner er tillatt til privat bruk mot husmus og de kan kun brukes innendørs. Giften skal derfor ikke taes ut av boksen for å legges på andre steder.

Fjerning av døde dyr
Vær forsiktig og fjern døde mus hvis du har sluppet ut gift. På etiketten kan du se hvordan du kvitter deg med døde rotter eller mus.

Hva med andre dyr eller fugler?

Ta vare på fugler og andre mindre dyr. Musegift er mindre giftig for andre større dyr. Det skal ganske store mengder til før en katt eller hund dør av gift. Men dersom andre dyr jevnlig spiser mus eller rotter som et påvirket av gift, kan disse etterhvert få i seg så store mengder at de kan dø. Fugl er spesielt utsatt for dette.
Ta kontakt med skadedyrbekjemperen
Hvis du fortsatt ikke kan bli kvitt mus, bør du kontakte autoriserte skadedyrbekjemper. De kan bruke andre midler og har lang erfaring i bekjempelse av mus.

Tips for et musefritt hjem

Forebygg det eller bruk feller. Gift er den siste utvei.

Hvordan merke om du har mus?

Se etter ekstremer, skrapelyder, stygg lukt og skader f.eks. ledninger er typiske tegn på mus eller rotter.

Lær forskjellen mellom mus og rotter

Har du besøk av en mus, vil det ofte være en husmus eller en skogsmus. Er du usikker på om du har rotte eller mus kan adferd være en viktig faktor. Mus legger fra seg mere spredt avføring og du vill lettere finne ekskrementer. En rotteunge er alltid større enn en voksen mus.

Hvilken feller er best?

Noen feller er laget for å fange mus i live, mens andre dreper dem.
I en musefelle kan du legge alt fra havregryn, peanuttsmør, rosiner, nøtter, krydrede pølser og sjokolade.

Det er viktig å vite at man som privatperson ikke skal bekjempe mus med kjemiske midler. Har du mistanke om at det er mus der du bor, bør du kontakte et skadedyrfirma.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top