Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Tips mot rotter

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Tips mot rotter

For å forhindre rotter, sørg for å tette alle hull i hjemmet ditt og unngå å etterlate matrester ute. Oppbevar mat i tette beholdere og rengjør regelmessig.

Opplever du rotter i huset eller boligen din kan dette være tegn på et større problem. Det er viktig å bekjempe dem raskt og effektivt. Finn ut av hvordan de er kommet seg inn. De kan gjøre store skader på kort tid, og selv om du klarer å fjerne de som er der nå, er det en stor mulighet for at flere finner den samme veien inn. Ta kontakt idag, så finner vi løsningen på ditt rotteproblem.

Ta kontakt

Antall huseiere som rapporterer rotteobservasjoner har økt drastisk de siste årene! Dessverre bærer og sprer rotter alvorlige sykdommer som hantavirus, salmonella og leptospirose til mennesker. Disse irriterende skadedyrene er også kjent for å forårsake store strukturelle skader på hjem ved å tygge gjennom materialer som aluminium, stål, tre og betong.

stor rotte

Rotter forårsaker strukturelle skader for enorme summer hvert år. Deg tygger på elektriske ledninger og vannledninger, slik at det er stor fare for brann og vannskader når de kommer inn i hus. Faktisk er det anslått at gnagere er direkte ansvarlige for opptil 20% av ubestemte branner i USA hvert år.

Men det verste er at disse listige skapningene kan snike seg inn i hjemmene via ufattelig trange sprekker og åpninger! Og de bryr seg egentlig ikke om hjemmet ditt er rent eller skittent, så lenge de kan spise og ta ly i det.

Den mest effektive måten å holde rotter ute av hjemmet på er å vite hvorfor de er der i utgangspunktet. Som andre gnagere invaderer rotter hjemmet ditt på jakt etter tre grunnleggende behov – mat, vann og husly.

Mat

Det er unødvendig å si at rotter trenger mat for å holde seg i live. Vanligvis elsker rotter å spise korn, frø, nøtter, insekter, frukt og grønnsaker. Men disse skadedyrene er ikke kresne, de spiser nesten alt. Dette betyr at de også kan spise på såpe, lær, pels, kjæledyrmat og avfallet i søppelbøtta. Derfor, hvis søppelkassen din ikke er godt dekket eller det er matavfall på gulvet, vil rotter komme løpende.

Vann

Rotter må drikke fra en vannkilde og vil bli få problemer hvis de ikke har tilgang på vann. De kan ikke klare seg uten vann stort mer enn to dager. Hvis hjemmet ditt har utette rør og defekte kraner, vil rotter holde seg rundt disse for sitt daglige vanninntak.

Husly

Et rotete hjem er et perfekt reisemål for rotter! I likhet med mennesker er rotter og mus varmblodige dyr. Derfor søker de naturlig nok et varmt sted å bygge reirene sine. Rotter finner et uryddig hjem med hauger av ubrukt søppel uimotståelig.

6 tips mot rotter

Dessverre er rotter sosiale skapninger, noe som betyr at de foretrekker å leve i store kolonier. Disse skadedyrene kan formere seg i en skremmende hastighet, med en hunnrotte som føder seks kull per år, som hver inneholder opptil 12 rotteunger. Hvis det ikke kontrolleres raskt og effektivt, kan et lite rotteproblem raskt bli til et alvorlig angrep, som krever hjelp fra en skadedyreksperter for å bli kvitt det effektivt.

Kontroller et aktivt angrep

Når det gjelder rotter, er det beste du kan gjøre å ta proaktive tiltak for å forhindre at de kommer inn i hjemmet ditt i utgangspunktet. Men hvis de utspekulerte skadedyrene allerede har invadert, må du kontrollere det nåværende angrepet effektivt.

Gjør-det-selv-gnagerkontroll kan være utfordrende, men metoder som fangst og lokking vil gi effektive resultater når de gjøres riktig. Du vil plassere åte eller feller i aktive områder og stier, spesielt der du har sett avføring og gnagemerker.

Gnagersikre hjemmet ditt

Å gnagersikre hjemmet ditt betyr å finne grunnårsaken til problemet, noe som gjør hjemmet ditt mindre attraktivt for skadedyr. For eksempel bør du forsegle alle mulige inngangspunkter, som sprekker i vegger, åpne ventiler og hull i fundamentet, for å forhindre at rotter trenger inn i hjemmet ditt. Du bør også eliminere alle attraktive ting, som mat og husly.

Hold trær og vegetasjon vekk fra huset ditt

Rotter er nattlige skadedyr som vil gjøre alt for å unngå kontakt med mennesker og potensielle rovdyr. Derfor liker de å gjemme seg i vegetasjonen, rusk og søppel rundt hjemmet ditt. Trim trær, busker og busker, hold dem minst 1 meter fra huset ditt. Vurder også å trimme tilbake overhengende tregrener. Rotter er dyktige klatrere og hoppere; de kan enkelt klatre opp trær og bruke grenene som en motorvei inn til hjemmet ditt.

Hold hagen ryddig

Mens mus er dristige og nysgjerrige skapninger, har rotter en tendens til å være sjenerte og på vakt mot nye miljøer. De frykter åpne steder og vil komfortabelt hekke og gjemme seg i det overgrodde søppelet og rotet i hagen din. I tillegg til å holde vegetasjonen pent trimmet, bør du også fjerne vedhauger, lagrede gjenstander og søppel fra hagen din.

Fjern utendørs matkilder

Som nevnt tidligere, er ikke rotter kresne spisere. I tillegg til å være smarte, er rotter også ganske ressurssterke når det gjelder å finne ting å spise rundt eiendommen din. De kan trekkes til frukt og grønnsakene i hagen din, for eksempel gulrøtter, epler og bær. For å overliste dem, sørg for at frukt som faller fra trær samles inn regelmessig, fjern råtnende grønnsaker og beskjær hagen din for å forhindre gjemmesteder.

Ta kontakt med profesjonelle skadedyrbekjempere

Dessverre er rotter ganske intelligente skadedyr. De utnytter enhver svakhet for å komme i end rundt hjemmet ditt. For eksempel kan de presse seg gjennom en sprekk så smal som 12mm  for å komme inn i hjemmet ditt. På innsiden reproduserer disse produktive skapningene seg raskt, noe som gjør det vanskelig for å kontrollere dem.

Heldigvis har profesjonelle skadedyrbekjempere vært i feltet i mange år. De er høyt trente, erfarne og utstyrt med de riktige verktøyene for å utrydde gnagerangrep effektivt. Ekspertene vil også gnagersikre hjemmet ditt for å forhindre fremtidige skadedyrangrep.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top