Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Skadedyrkontroll Tvedestrand

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Skadedyrkontroll Tvedestrand

Skadedyrkontroll

Markedets beste metoder for Skadedyrkontroll. Vi utfører Skadedyrbekjempelse uten at det er fare for miljø og helse. Trenger du hjelp fra en profesjonell skadedyrtekniker? 

Ta kontakt

Lokal Skadedyrkontroll

Skadedyr er et økende problem i Tvedestrand. Det milde fuktige klimaet vi har, gir gode vekstvilkår for en del av dyr og insekter som ofte skaper bygningsskader og ubehag.

Våre teknikere er opplært i å bruke de mest effektive metoder som fjerner eller forebygger skadedyrproblemet uten å belaste natur og omgivelser for mye. Den viktigste bekjempelsesmetoden er alltid holde skadedyrene ute. Holder man skadedyr ute fra boligen er faktisk ikke dyret å anse som et problem.

De mest vanlige skadedyrene er mus, rotter, stokkmaur, sukkermaur, skjeggkre, Stripet borebille, husbukk og veggedyr

tvedestrand

Rotter og mus krever mat, husly og vann. Husly gir beskyttelse mot rovdyr, vær, og et gunstig sted å formere seg. Selv om gnagere krever vann, er dette veldig varierende etter art. Fordi gnagermat og tildekking (dvs. vegetasjon) kan være det påvirket av menneskelige aktiviteter, har det vært betydelig utvikling av strategier for å redusere skadedyr og skader ved å lage mindre attraktiv vegetasjon. Bruk eksklusjon og behandlingsmetoder for å bli kvitt gnagere på en trygg og kostnadseffektiv måte.  Dette er den mest effektiv langsiktige løsningen er å holde gnagere ute i utgangspunktet. Tiltak som tetting av gjennomføringer og andre inngangspunkter forhindrer gnagere fra å komme inn i bygninger og hjelper deg å unngå en invasjon. Våre teknikere har lang erfaring og høy kompetanse på effektive metoder. Vi et hvordan vi kan fjerne å holde boligen din fri for rotter og mus i fremtiden.

hvordan ser rotter ut

Vårt inneklima har vist seg å være godt for skjeggkre og det er derfor blitt vanlig å finne i norske bygg. Skjeggkreet tåler tørrere forhold enn sølvkre og kan i helårsoppvarmede boliger opptre i alle rom. Utviklingstid fra egg til kjønnsmodent individ er opp mot tre år. Til tross for at skjeggkre kan overleve på næringsfattige matkilder som papir, er dette en dårlig næringskilde for skjeggkre. Skjeggkre krever tilskudd av proteiner for å oppnå full utvikling og flere av de mindre stadiene er ikke i stand til å skifte hud på enkle dietter bestående kun av karbohydrater. Evnen til å overleve lenge på papir er derfor trolig forbeholdt de senere stadier i utviklingen. Hos insekter er produksjon av egg koblet til høyt inntak av proteinrik føde. Skjeggkre vil sannsynligvis ikke kunne være reproduktive dersom matkilde kun består av cellulose. Andre insekter som kommer inn I habitatet til skjeggkre vil kunne være en god kilde til proteiner. (eks. Fluer)

skjeggkre

Stripet borebille hører med til familien borebiller (Anobiidae), underfamilien stripeborebiller (Anobiinae). Billen er vanlig i Tvedestrang og på Sørlandet generelt, ofte i kjellere, i bartretrevirke, i mindre grad i løvtre. Flygehullene på treoverflaten er sirkelrunde 1-2 mm brede. Larvegangene er under 2 mm brede og går på kryss og tvers i veden. Boremelet er lyst. For å sjekke om angrepet er aktivt, kan flygehullene merkes eller tettes, for så å se om nye hull oppstår. Larvene bruker to eller flere år på sin utvikling. Forpuppingen skjer fra mai til midten av juli. De voksne billene klekker og gnager seg ut fra slutten av juni til begynnelsen av august. Paring kan skje i puppekamrene og egglegging skjer kort tid etter klekking. Antall egg varierer mye, men 20-40 er vanlig. Skadene vil bli størst om treverket kun består av splintved, hvis ved-fuktigheten ligger mellom 18 og 30 % og temperaturen er i overkant av 20 °C i sommermånedene. Under slike forhold kan treverket bli helt oppspist. Larvene kan også skade fuktige bøker (”bokorm”).

stripet borebille

Veggedyr er nattaktive og suger blod av mennesker og dyr. De finnes i hele Norge og er de siste årene blitt stadig mer vanlige, særlig på overnattingssteder. Veggedyr spres med reisebagasje og brukte møbler/gjenstander. Har veggedyret etablert seg i et rom, kan det på egenhånd spre seg videre l andre rom eller leiligheter i samme bygg. På dagen gjemmer dyrene seg i nærheten av soveplasser, i sprekker i senga, bak listverk, i skap osv. De kan overleve lenge (mange måneder) uten mat. Veggedyret utvikles fra egg, gjennom fem nymfestadier til voksen. Dette kan ta fra en måned til et år avhengig av temperatur og mat tilgang.

Veggedyr

Maur

I Tvedestrand har vi hovedsaklig 2 maurtyper som står for de fleste henvendelser om skadedyrkontroll på vår og sommer. Sukkermaur (sort jordmaur) og Stokkmaur. Maur som anlegger reir innendørs, kan ødelegge myke byggematerialer som råteskadet trevirke eller isoporisolasjon. Maur utendørs (inkludert flygemaur) og maur som kommer inn etter mat på våren kan være til irritasjon.

Forebygg for eksempel ved å bruke grus istedenfor sand under heller utendørs, tette sprekker i husvegg/ha insektnett i lufteluker, unngå myke byggematerialer innendørs og ha grov stein/pyntestein inn mot grunnmur istedenfor bed. Hvis du allikevel ønsker blomsterbed langs grunnmur, så ha avstand mot husvegg, og velg gjerne planter som ikke bladlus liker, for maur “melker” bladlus for honningdugg.

stokkmaur kontroll

Det første du må gjøre for å bekjempe skadedyr er å identifisere hva slags dyr du har fått i hus. Det er slett ikke alle dyr du finner innendørs som i seg selv er et skadedyr eller som trenger å bekjempes. Mange dyr forviller seg inn, men finner veien ut selv etter kort tid.

Dersom du for eksempel finner en markkakerlakk i huset, skal du ikke sette i gang skadedyrbekjempelse, ettersom dette er en utendørslevende art som tilfeldigvis har forvillet seg innendørs. Derfor vil den raskt dø av seg selv. Kommer du derimot over tysk kakerlakk skal denne arten bekjempes.

Det kan være veldig vanskelig å vite hva slags art man finner, siden mange arter er veldig like. Vi kan hjelpe deg med å identifisere om du har et skadedyrproblem, og eventuelt i hvilket omfang det forekommer.

Når vi utfører skadedyrkontroll i Grimstad er det ofte skjeggkre, sukkermaur, mus, rotte, stripet borebille, husbukk eller veps er utfordringen. Uansett hvilke dyr eller insekt som skaper problemer for deg, har vi utstyr og kompetanse til å fikse problemet på en effektiv måte.

Forebygge mot skadedyr

Det beste er selvfølgelig om man ikke blir utsatt for et skadedyrangrep i det hele tatt. For å unngå det, bør man forebygge. Vi har service og vedlikeholdsavtaler som går ut på at vi jevnlig kontrollerer for problemer som skadedyr og soppskader. På den måten kan vi ligge i forkant av problemet og forebygge økonomisk belastende skader. Våre godkjente teknikere vil gjennomføre jevnlige inspeksjoner etter behov og utformer en elektronisk skriftlig rapport som dokumenterer kontrollen og tilstand på bygget. Her vil også tiltak til ytterligere sikring eller bekjempelse formidles, dersom det oppstår behov for det.

Dersom du er utsatt for et skadedyrangrep vil vi hjelpe til å løse dette problemet. Vi bruker miljøvennlige og effektive metoder og utstyr for å fjerne skadedyr. På den måten setter vi et minimalt avtrykk på omgivelsene og ivaretar bomiljø og miljø.

Alle våre skadedyrteknikere har offentlig godkjenning og lang erfaring med håndtering av uønskede dyr.

Les mer om forskjellige skadedyr her

Har du problemer med ksadedyr i Tvedestrand? Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top