Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Veksthuskakerlakk

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Veksthuskakerlakk

Fakta om veksthuskakerlakk

Kakerlakken ca 2 cm lang, vinger brune til olivengrønne og halsskjold mørkebrunt til svart. Eggkapselen bæres inni hunnen og nymfene klekkes herfra etter ca. to måneder. Kakerlakken kan forekomme i veksthus og i innendørs miljøer med planter, kan skade plantene og spres med potteplanter. Den er meget sjelden i Norge.

veksthuskakerlakk

Veksthuskakerlakken, vitenskapelig kjent som Pycnoscelus surinamensis, er en liten kakerlakkart opprinnelig fra Sør-Amerika, spesielt Surinam. Den måler vanligvis rundt 2-4 centimeter i lengde og har en brun til mørkbrun farge. Kakerlakken har lange antenner og er i stand til å fly, selv om den vanligvis foretrekker å løpe.

 

 

Habitat og Forekomst:

  • Veksthuskakelakken finnes i et bredt utvalg av miljøer, inkludert boliger, kommersielle bygninger og tropiske områder.
  • Den trives i varme og fuktige omgivelser og kan være spesielt vanlig i subtropiske og tropiske regioner.
 • Ernæring:
  • Som en omnivor insekt, spiser Surinam-kakerlakken en rekke organiske materialer, inkludert matrester, papir, planter og annet organisk avfall.

 

Skadedyrstatus:

  • Veksthuskakerlakken betraktes som et skadedyr i mange områder, spesielt i husholdninger og næringsmiddelindustrien.
  • Bekjempelse krever ofte bruk av insektsmidler og grundig hygiene for å eliminere matkilder og skjulesteder.
 • Andre fakta:
  • Veksthus-kakerlakken er kjent for sin evne til å formere seg raskt, og en enkelt kakerlakk kan føre til en betydelig infestasjon hvis den ikke kontrolleres.
  • De er ofte assosiert med mørke og fuktige områder, som rørleggerarbeid og kriker og kroker i huset.

Dette faktaarket gir en kort oversikt over Veksthus-kakerlakken og dens vanlige egenskaper. Det er viktig å ta skritt for å forhindre infestasjoner og kontrollere denne kakerlakkarten for å opprettholde et sunt og hygienisk miljø.

 

Trenger du råd, eller hjelp til problemer med skadedyr i din bolig? Ta kontalt for en uforpliktende samtale.

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top