Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Vepseår

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Vepseår

Vepseår

Stikkveps og jordeveps skiller seg i forhold til aggressivitet og vaner. Det er viktig å korrekt identifisere hvilken type du har i hjemmet eller hagen din før du prøver noen form for kontroll. Om våren bygger vepsen reir og produserer egg og larver for å øke kolonien sin. I løpet av denne perioden er de mest opptatt av seg selv og arbeidsoppgavene sine.

Vepseår 2022

2022 burde historisk sett vært et toppår for veps, men basert på variasjoner etter 2016 er dette svært usikkert.

Likevel bør folk ta forholdsregler for å unngå å bli plaget av veps så mye som mulig.

Stikkveps og jordveps skiller seg i aggressivitet og vaner. Det er viktig å identifisere riktig type du har i hjemmet eller hagen din før du prøver å kontrollere dem på noen måte.

Vepseår

Vepsestikk

Veps gjør sjelden skade på boligene våre, men når de oppholder seg nær bygninger og steder vi bruker ofte, kan de være veldig plagsomme.  Vepsen har en brodd i bakkroppen som har en giftkjertel. Denne bruker veps til å forsvare seg med dersom de føler seg truet. Disse stikkene kan være utrolig smertefulle, og det er denne smerten vi mennesker frykter. Stikkene er smertefulle, men stort sett ikke farlige.

Veps bør forebygges og bekjempes så tidlig som mulig

Om våren bygger vepsen reir og produserer egg og larver for å øke kolonien sin. I løpet av denne perioden er de mest opptatt av seg selv og sine arbeidsoppgaver. En dronning kan legge opptil 12 000 egg i løpet av en sommer, slik at et vepsebol kan bli enormt i løpet av sesongen. Veps bruker ikke det samme reiret igjen. Alle veps bortsett fra dronninger dør om høsten. Det er derfor lite poeng å prøve å bekjempe veps sent på høsten, da det uansett vil dø ut i løpet av kort tid.

På våren og tidlig sommer er vepsebol normalt sett små. De inneholder ikke mange individer, slik at det er enkelt å fjerne små vepsebol tidlig. Da rekker ikke dronningen å produsere mer avkom, slik at problemet forsvinner.

Du kan også sikre sprekker og luker og tette eventuelle åpninger i boligen slik at dronningene ikke kan komme inn for å starte bygging av vepsebol.

Finner du bolet kan du ta en plastpose rundt vepsebolet å knyte igjen. Dette er best å gjøre på kveld eller natt når all veps er inne i bolet. Legg posen i fryseren, så dør vepsen i løpet av noen timer. Pass på å dekke deg til slik at du ikke blir stukket.

Man kan benytte insektmiddel og spraye rett opp i bolet. En dusj med insektmiddel rundt bolet først, vil dempe aktiviteten utenfor bolet. Deretter kan man sprøyte direkte inn i bolet.

Er bolet stort og du er i tvil om dette er noe du kan håndtere selv, anbefaler vi å ta kontakt med et skadedyrfirma.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top