Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Begrepsforklaringer – Alternative matkilder

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Begrepsforklaringer – Alternative matkilder

Når vi skal bekjempe skadedyr, gjør vi det ofte ved å tiltrekke dem til feller eller åtestasjoner. Dersom skadedyr har god tillgang på alternative matkilder, vil dette gjøre skadedyrkontroll mer vanskelig. Som oftest brukes mat som attraktant for å lure til seg skadedyr for å fange eller forgifte dem. Derfor er det viktig at skadedyr ikke har enkel tilgang på mat når en skadedyrbekjempelse gjennomføres.

Det er viktig å forstå hva slags mat skadedyrene spiser for å kunne bekjempe dem effektivt. For eksempel kan rotter og mus tiltrekkes av mat som er høy i fett og sukker, mens skadeinsekter som maur ofte utelukkende søker sukkerholdig mat. Derfor kan det være lurt å unngå å ha søtsaker og fet mat liggende rundt i hjemmet eller bedriften.

Fôringsatferd er en viktig faktor i skadedyrkontroll. Skadedyr som mus og rotter har en tendens til å være nattaktive og søker etter mat i mørket. De vil spise omtrent alt, inkludert frukt, korn, kjøtt, nøtter, insekter, avfall og matrester.

Det er også viktig å ha riktig fôringsatferd når man har kjæledyr. Matrester og søtsaker kan tiltrekke seg skadedyr som maur og fluer. Det er derfor viktig å sørge for at man fjerner matrester og holder kjæledyrenes mat i tette beholdere.

I tillegg til å forhindre skadedyr, kan riktig fôringsatferd også bidra til å forbedre helsen til kjæledyrene. For eksempel kan overfôring føre til fedme og andre helseproblemer. Derfor er det viktig å gi kjæledyrene riktig mengde og type mat som passer til deres behov.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top