Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Skjeggkre Bitt: Alt du trenger å vite

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Skjeggkre Bitt: Alt du trenger å vite

skjeggkre bitt

Mange lurer på om skjeggkre biter, og hva man bør gjøre hvis man opplever bitt. Selv om skjeggkre har evnen til å bite, er det svært sjeldent at de gjør det. Skjeggkre er ikke farlige for mennesker, og bitt fra skjeggkre er vanligvis helt ufarlige. Likevel kan det være lurt å være oppmerksom på tegn til skjeggkre, og ta nødvendige tiltak for å unngå infestasjon. I denne artikkelen vil vi se nærmere på alt du trenger å vite om skjeggkre bitt, og hvordan du kan beskytte deg mot disse små insektene.

Skjeggkre er små insekter som har etablert seg i Norge de siste årene. De kan ligne på sølvkre, men med lengre haletråder og en lysere farge. Skjeggkre trives i varme og fuktige omgivelser, og kan ofte finnes i kjellere, bad og vaskerom.

Hva er Skjeggkre

Skjeggkre (Ctenolepisma longicaudatum) er en liten, vingeløs insektart som har blitt et stadig mer vanlig skadedyr i norske hjem. Skjeggkre er en del av gruppen av sølvkre og er omtrent like store som sølvkre, men de er vanligvis litt mørkere i fargen og har lengre antenner og haletråder.

Skjeggkre trives best i varme, fuktige omgivelser, og de kan ofte finnes i kjellere, vaskerom, bad og kjøkken. De er nattaktive og kan være vanskelige å oppdage, men de kan noen ganger sees om dagen hvis de blir forstyrret eller hvis det er mangel på mat.

Skjeggkre spiser stort sett alt organisk materiale, inkludert papir, klær, matrester og støv. De kan også spise lim og papir i bøker og magasiner. Selv om skjeggkre ikke er kjent for å spre sykdommer eller være farlige for mennesker, kan de være en plage på grunn av deres tilstedeværelse og deres evne til å ødelegge eiendeler.

Hvis du mistenker at du har skjeggkre i hjemmet ditt, er det viktig å ta skritt for å bekjempe dem så snart som mulig. Det finnes en rekke forskjellige metoder for å bekjempe skjeggkre, inkludert feller, gift og forebyggende tiltak som å holde hjemmet ditt rent og tørt.

Hvordan ser er Skjeggkre bitt ut

Et av de vanligste spørsmålene vi får er om skjeggkre er et insekt som biter.

Skjeggkre har ikke giftige bitt og er ikke kjent for å spre sykdommer. Selv om det er lite sannsynlig, kan de bite mennesker. Men hvis de finner på å bite vil bittene vanligvis være smertefrie og ikke synlige. Skjeggkre biter vanligvis ikke mennesker med vilje, men kan gjøre det ved et uhell når de søker etter mat eller et varmt sted å gjemme seg.

Hvis du mistenker at du har blitt bitt av skjeggkre, kan det være lurt å undersøke området der du oppholder deg ofte for å se om du kan finne noen av insektene. Det er også viktig å huske på at skjeggkre ikke er farlige, og at det å bli bitt av dem ikke er en alvorlig bekymring.

Hvordan identifisere Skjeggkre

Skjeggkre er små insekter som kan være vanskelige å oppdage. De er omtrent 1-1,8 cm lange og har en flat, oval kroppsform. De er også vingeløse, noe som gjør at de kan bevege seg raskt over gulv og vegger. Her er noen kjennetegn som kan hjelpe deg med å identifisere skjeggkre:

 • Skjeggkre har en brunaktig farge og et karakteristisk mønster på kroppen som ligner på et skjegg.
 • De liker å gjemme seg på mørke steder, som bak lister, under kjøkkenbenken, eller i sprekker og hull i vegger.
 • Skjeggkre er nattaktive og vil vanligvis ikke bli sett i løpet av dagen.
 • De kan legge igjen små brune flekker eller rester av huden sin etter seg.

Det er viktig å merke seg at skjeggkre ikke er farlige for mennesker og ikke biter eller sprer sykdommer. Men de kan være en plage og ødelegge matvarer og andre materialer i hjemmet ditt. Hvis du mistenker at du har skjeggkre i hjemmet ditt, kan du ta noen enkle tiltak for å bekjempe dem og hindre dem i å spre seg.

Forebyggingstiltak mot Skjeggkre

 • Hold hjemmet ditt rent og ryddig. Skjeggkre trives i fuktige og rotete omgivelser, så sørg for å holde ting organisert og tørt.
 • Tett alle sprekker og hull i vegger og gulv. Skjeggkre kan komme inn i hjemmet ditt gjennom de minste åpningene, så det er viktig å tette alle mulige inngangspunkter.
 • Bruk insektsmidler. Det finnes mange forskjellige insektsmidler som kan hjelpe deg med å holde skjeggkre borte fra hjemmet ditt. Pass på å velge et produkt som er trygt å bruke innendørs.
 • Vask alle klær og sengetøy regelmessig. Skjeggkre kan skjule seg i klær og sengetøy, så det er viktig å vaske alt regelmessig for å unngå at de sprer seg.

Ved å følge disse forebyggende tiltakene kan du redusere risikoen for å få skjeggkre bitt og holde hjemmet ditt fritt for disse skadedyrene.

Hvordan Bli Kvitt Skjeggkre

Skjeggkre kan være en plage å ha i hjemmet, men det finnes flere måter å bekjempe dem på. Her er noen tips for å bli kvitt skjeggkre:

 • Forgiftet åte: Dette er den mest effektive metoden for å bli kvitt skjeggkre. Åtet bør plasseres på steder der skjeggkre ofte oppholder seg, som for eksempel i sprekker og kriker. Det er viktig å være forsiktig med åten og å følge instruksjonene nøye, da den kan være farlig for dyr og mennesker hvis den brukes feil.
 • Limfeller: Limfeller kan brukes for å fange skjeggkre og redusere antallet i hjemmet. Disse bør også plasseres på steder der skjeggkre ofte oppholder seg. Limfellene kan være en god metode for å overvåke skjeggkrebestanden i hjemmet.
 • Rengjøring: Å holde hjemmet rent og ryddig kan også bidra til å redusere skjeggkrebestanden. Skjeggkre trives i fuktige og mørke områder, så det er viktig å tørke opp vannsøl og å sørge for god ventilasjon.
 • Insektsspray: Insektsspray kan brukes for å drepe skjeggkre direkte. Det er viktig å følge instruksjonene nøye og å bruke sprayen på riktig måte.

Det er viktig å være tålmodig når man bekjemper skjeggkre, da det kan ta tid å bli kvitt dem helt. Kombinasjonen av flere metoder kan være den mest effektive måten å bekjempe skjeggkre på.

Konklusjon

Skjeggkre er en type skadedyr som har blitt vanlig i Norge de siste årene. Selv om de ikke utgjør noen helsefare for mennesker, kan de være en plage å ha i hjemmet. I denne artikkelen har vi sett på om skjeggkre biter og hva du kan gjøre for å bli kvitt dem.

Vi har funnet ut at skjeggkre ikke biter mennesker, og at de ikke utgjør noen helsefare. De er imidlertid en plage å ha i hjemmet, spesielt hvis det er mange av dem. Hvis du mistenker at du har skjeggkre i hjemmet ditt, bør du ta kontakt med en skadedyrkontrollør for å få hjelp til å bli kvitt dem.

Det finnes flere metoder for å bekjempe skjeggkre, inkludert bruk av gift og feller. Det er viktig å velge en metode som er trygg og effektiv, og som ikke skader miljøet eller dyrelivet. Det kan også være lurt å ta forebyggende tiltak, som å holde hjemmet rent og ryddig, og å tette eventuelle sprekker og hull der skjeggkre kan komme inn.

Husk at det er viktig å ta skjeggkre på alvor og å handle raskt hvis du oppdager dem i hjemmet ditt. Ved å følge rådene i denne artikkelen, kan du bli kvitt skjeggkre og få tilbake et rent og trygt hjem.

Ofte stilte spørsmål om Skjeggkre

Hvor legger skjeggkre egg?

Skjeggkre legger eggene sine i sprekker og sprekker i nærheten av matkilder. De kan legge eggene sine i sprekker i gulv, vegger, tak og møbler. De kan også legge eggene sine i elektriske apparater og andre steder der det er varme og fuktighet.

Hvordan ser skjeggkre egg ut?

Skjeggkre egg er små og ovale, og de er vanligvis hvite eller lysebrune i fargen. De kan være vanskelige å se med det blotte øye, da de er omtrent 1-2 mm lange.

Kan skjeggkre bite?

Skjeggkre biter vanligvis ikke mennesker eller dyr. De er ikke farlige og utgjør ingen helsefare.

Hvor fort sprer skjeggkre seg?

Skjeggkre kan spre seg raskt hvis de har tilgang til mat og varme. De kan også spre seg gjennom transport av gjenstander som møbler og elektriske apparater.

Er skjeggkre farlig?

Skjeggkre er ikke farlige for mennesker eller dyr. De kan imidlertid være irriterende og vanskelige å bli kvitt.

Kan skjeggkre bli borte av seg selv?

Skjeggkre vil ikke forsvinne av seg selv. Hvis du har en skjeggkre infestasjon, må du ta tiltak for å bli kvitt dem, som å kontakte en skadedyrbekjemper.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top