Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Bli kvitt mus på hytta

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Bli kvitt mus på hytta

Mange opplever å få besøk av mus i hyttene sine på vinteren, mens de ikke er der. Vi skal gå gjennom de metoden vi velger for å holde hyttene musefrie på vinteren.Mus er på jakt etter mat, husly og varme for å kunne overleve vinteren. Skal vi klare å holde mus borte fra hytta vår må disse tingene være utilgjengelige.

Ta kontakt

Om høsten og vinteren prøver mus å finne en vei inn i hytter og boliger. Mus og andre gnagere vil klatre på vegger, klatre i stiger, busker, trær, gå over ledninger for å finne en inngang inn i boligen.

mus

Hva er den beste metoden for å bli kvitt mus

Den beste måten å garantert bli kvitt mus er å fjerne alle muligheter for å komme inn i hytta. Det vi si at alle åpninger på 6mm eller mer må finnes og tettes. Dette vil i mange tilfeller være tilnærmet umulig, men det betyr ikke at vi ikke skal gjøre et forsøk. Få tak i et inspeksjonsspeil, kontroller under kledning, gjennomføringer ved varmepumpe, åpninger i hjørnekasser og andre steder mus kan komme inn. Husk at mus trives veldig godt under stede som verandaer og plattinger. Noen gange må man åpne disse mot veggen for å kunne inspisere disse grundig.

Vedboder og andre utvendige lagerplasser blir ofte brukt av mus. Kontroller nøye at disse stedene ikke gir tilgang til å komme seg videre inn i hytta.

Hva bør vi tette inngangspunkter med?

Dersom vi finner åpninger og sprekker mus kan komme inn finnes det mange gode produkter på markedet som brukes for å tette inngangspunkter. Musebørster, rustfri stålull, fugemasse, stålnett og andre ting man finner som mus ikke kan komme seg gjennom. Her er det kun fantasien som setter begrensninger.

Hva bør vi tette med og hvor?

Små sprekker og hulrom man finner under kjøkkenbenker eller inn under kledning kan man tette med rustfri stålull. Stålull man bruker til grytevask er dessverre ikke annet enn en midlertidig tetting, siden den raskt ruster og faller ut igjen.

Større sprekker og hulrom som under kledning, hjørnekasser og større åpninger man finner kan tettes med musebørster. Disse kan brukes i sin hele lengde eller klippes i biter for å stikkes rett inn i hull. Er åpningen for stor, kan man rulle eller brette den sammen for å lage den større.

bøyde musebånd

Står hytten på pilarer vil det være enda vanskeligere med god tetting mot mus. Men å knytte en musebørste rundt pilarene kan være en god måte å hindre klatrevei på.

Finner vi hull i gulv under kjøkkenbenk eller andre steder som mus kan bruke for å komme inn, kan man også bruke stålnett i kombinasjon med ekspanderende byggskum. Byggskum alene er ingen hindring for mus, men i kombinasjon med stålnett eller hønsenetting vil dette være en flott løsning. I tillegg vil dette være positivt for kald trekk fra dette hullet, slik at isolasjonsevnen i hytta blir bedre.

Hold det ryddig

Fjern all tilgjengelig mat når du reiser for sesongen. Støvsug eller fei alle gulvene og fjern alt søppel. Jo færre smuler, jo mindre fristende er det for mus å bevege seg innendørs.

Hold grener, busker og trær borte fra hytta, unngå å lagre ting langs sidene av hytta. Gjengrodd vegetasjon nær vegger vil gi ly til mus og potensielle hekkeplasser.

Bruk av lydskremmere

Bruken av ultralyd mot mus har ingen god vitenskapelig effekt. Har du først fått invasjon av mus i hytta, er nok ikke dette løsningen for å bli kvitt dem.

Men, vi vil allikevel anbefale lydskremmer som et forebyggende tiltak. Dersom en nysgjerrig mus er på vei inn i hytta, kan dette være nok til at den snur og velger å gå et annet sted.

 

Hvordan bekjempe mus i hytta?

Har du mus inne i hytta, kan vanlige klappfeller være en god løsning. Sett opp flere feller der hvor du merker aktivitet og bruk peanuttsmør eller annet egnet åte for å fange musene. Ost og salami er etter vår erfaring ikke det beste åtet.

musefelle

Har du vanskelig for å fange all mus mens du er der kan du sette opp feller som kan stå uten tilsyn å fange mange individer. Vi har god erfaring med multikillefellene Safe trap Automatic, som er en fantastisk felle som også tåler fint å stå ute.

Tidligere erfaringer har vist at det ofte ikke er så mange mus som egentlig er inne i hyttene, så når denne fella har stått ute fra tidlig høst og gjennom vinteren, så har vi opplevd at det ikke er mus i hyttene og at antallet mus fellene fanger ikke er oppsiktsvekkende høyt.

Multikill felle

Bruk av musegift

Vi anbefaler ikke bruk av musegift. Musegift er utrolig effektivt, men det kan potensielt lage problemer med lukt og skade andre dyr i naturen dersom disse bruker mus som mat.

Har du brukt musegift på hytta og flere mus ligger døde inne i vegger, kan denne lukten komme frem når hytta blir varmet opp. Påsken blir nok ikke like hyggelig med lukt av døde mus fra veggene i hytta.

Ta gjerne kontakt med oss for å løse dine problemer med mus på hytta.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top