Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Bli kvitt skjeggkre

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Bli kvitt skjeggkre

Det kan være en utfordrende opplevelse å ha skjeggkre i boligen. Men det er i de siste årene blitt gjort betydelige fremskritt på mer effektive metoder for å  bli kvitt skjeggkre. Imidlertid er det viktig å merke seg at midlene som blir brukt, ikke er tilgjengelige for kjøp uten en gyldig autorisasjon som skadedyrkontrollør. Effektiv bekjempelse av skjeggkre krever opplæring og kompetanse fra de som utfører det, for å sikre best mulig resultater.

bli kvitt skjeggkre

Metoden som blir brukt krever at den som utfører dette har opplæring i bekjempelse av skjeggkre for at resultatet skal bli så godt som mulig. Vi i Skadedyrkontroll 1 AS har vært med på dette siden begynnelsen av skjeggkreproblematikken startet i Norge, og har veldig god kunnskap om hvordan vi kan utføre slike bekjempelser på en rask, effektiv og rimelig måte. Våre teknikere er utstyrt med de beste verktøyene for å gjøre bekjempelsen på den beste måten.

skjeggkre feller

Kan vi bli kvitt skjeggkre?

Når vi snakker om en total bekjempelse av alle skjeggkre i en bolig vil nok svaret på det være at det ikke vil være noe vi kan garantere. Men dersom vi utfører en bekjempelse på en god måte vil resultatene være utmerkede. Våre estimater på reduksjon i Skjeggkrebestanden i en bolig er at etter ca 6 uker er det redusert med 80%, etter ca 12 uker er reduksjonen over 90% og etter 5 måneder er reduksjonen 95-98%.

Dersom riktig metode og middel blir brukt og plassert riktig, vil det være en videre reduksjon også etter dette. Når vil legger ut middel riktig har den seneste forskningen vist at middelet har en virkningstid på opptil 4 år. Dette gjør at din bolig vil være beskyttet mot nye angrep av skjeggkre også under hele denne perioden.

bli kvitt skjeggkre

Hvordan utføres en bekjempelse

Når vi utfører en bekjempelse mot skjeggkre vil vi legge små punkter forgiftet åte langs lister og gjennomføringer i hele boligen. Punktene med åte er så små at de nesten ikke er synlige dersom du ikke vet at de er der.

Vi i Skadedyrkontroll 1 legger punkter under lister, oppe på lister, langs tak og gjennomføringer som skjeggkre kan gjemme seg i. Vi vurderer i hvert tilfelle hva som er hensiktsmessig plassering i den aktuelle boligen. Forskning har vist at det er liten forskjell på resultatet om punkter legges langs gulv, eller langs tak. Dette er fordi skjeggkre er veldig bevegelige og flytter seg over «store» områder på kort tid på leting etter mat.

skjeggkre bekjempelse

Åten vi legger ut er veldig potent. Den virker på en slik måte at de som spiser åten, vil ganske raskt dø av det. Men skjeggkre er kannibaler, og siden denne åten er veldig potent og kraftig er den så effektiv at også de individene som spiser de døde vil dø av dette, det er også virkning på individene som spiser disse igjen. Derfor virker denne typen bekjempelse så utrolig godt.

Er denne giften farlig for mennesker eller kjæledyr?

Når vi legger ut gift på denne måten må vi alltid ta hensyn til omgivelsene. Men dersom dette blir lagt ut riktig vil mengden i en bolig være veldig lite og ikke tilgjengelig for hverken barn eller kjæledyr. Vi i Skadedyrkontroll 1 er alltid veldig bevisste på at vi ikke bruker mer gift enn nødvendig og at det blir lagt ut på en trygg måte.

I en normal enebolig vil mengden åte vi legger ut være cirka 3 gram. Dersom et kjæledyr eller barn på 5kg skal være i fare for å bli syk av denne åten må den få i seg ca 30gram. Det vil si at den må finne all åten vi legger ut i cirka 10 boliger. Sannsynligheten for at dette middelet skal utgjøre noen fare i et hjem eller på en arbeidsplass som blir behandlet er derfor utrolig liten. Vi anser denne metoden som veldig trygg og miljøvennlig.

Hvordan forebygge mot skjeggkre

Ønske man å redusere faren for å få et skjeggkre angrep er det flere ting man kan gjøre. Gode renholdsrutiner som hyppig støvsuging, begrense brødsmuler og matrester samt å kontrollere esker, poser og ting man tar med seg inn i boligen kan være gode rutiner for å begrense muligheten for å få skjeggkre inn i boligen.

Mange har lagt skylden på at møbelvarehus som IKEA har spredd skjeggkre rundt i Norge i ekser med møbler. Denne påstanden er vi i Skadedyrkontroll 1 ikke særlig begeistret for. Sannheten er at Skjeggkre oftere blir funnet i nyere boliger.

Det er ingen statistikk på at IKEA sine kunder er overrepresentert av mennesker som eier nyere boliger. Vår erfaring etter å ha behandlet og snakket med faktisk over 1000 boligeiere som har skjeggkre, at sannsynligheten for at skjeggkre ofte kommer inn i boligen allerede under byggeprosessen er størst.

De senere årene er skjeggkre blitt så vanlig at de fleste kjøpesenter, matbutikker og andre steder vi ofte tar med oss ting fra har skjeggkre i lokalene, vi behandler ofte lokale butikker med betydelige mengder varer som kommer inn i Norske hjem for skjeggkre.

Konklusjon

Å bli kvitt skjeggkre er i dag blitt raskt, rimelig og effektivt. Bekjempelser på skjeggkre gir ingen 100% garanti, men er utrolig effektivt og miljøvennlig. Forventet resultat ev en bekjempelse er over 98%.

Bekjempelsen er å anse som trygg for barn og kjæledyr. Riktig teknikk og middel er viktig for et godt resultat.

Vi kan ikke skylde på pappesker fra møbler eller spesifikke leverandører av varer for skjeggkre. Skjeggkre er så vanlig at det kan like gjerne bli med deg hjem fra matbutikken. Vi kan alikevel ved hyppig støvsuging, godt renhold og kontroll av ting man flytter med seg inn i boligen, begrense faren for å få et skjeggkre angrep betydelig.

 

Dersom du har spørsmål eller trenger hjelp med å bli kvitt skjeggkre, ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1 AS. Vi utfører daglig bekjempelser av skjeggkre og har riktig utstyr, kunnskap og midler for å utføre dette på den måten som gir det beste resultatet. Våre priser er veldig konkurransedyktige og du kan være trygg på at utførelsen blir gjort på den mest effektiv og trygge måten i din bolig.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top