Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Fjellmarkmus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Fjellmarkmus

fjellmarkmusFjellmarkmus, også kjent som Microtus oeconomus, er et pattedyr som tilhører hamsterfamilien. Denne lille skapningen, med sin gråbrune pels og lysere underside, har en kroppslengde på 8-12 cm og en kort hale. Men bak denne uskyldige fasaden kan fjellmarkmusen være en kilde til bekymring for mange.

Habitat og Utbredelse

Fjellmarkmus er vanlig over en større del av Sør-Norge, både i lavlandet og i fjellet. Den ser ut til å mangle helt i Nordland, men finnes i Troms og Finnmark, her muligens i spredte bestander. De trives i fjellområder, men det er ikke uvanlig å finne den i lavlandet også. Den foretrekker fuktige områder med tett vegetasjon.

Kosthold: Hva Spiser Fjellmarkmus?

Hovedsakelig er fjellmarkmusen en planteeter. Den ernærer seg av gress, urter og noen ganger til og med insekter. Dette enkle kostholdet gjør den til en sikker overlevende i sitt naturlige habitat.

Atferd og Livsstil

Fjellmarkmusen er kjent for å bygge underjordiske tunneler og reir, noe som gir den en sikker plass å bo og beskytte seg mot rovdyr. Den er aktiv både dag og natt, noe som gjør den til en konstant trussel for hager og avlinger.

Reproduksjon

Når det kommer til reproduksjon, er fjellmarkmusen ganske produktiv. Den kan få 1-3 kull i året, med 3-5 unger per kull. Dette betyr at en enkelt mus kan raskt bli til en hel koloni hvis den ikke holdes i sjakk.

Faren for Skadedyr

På grunn av sin raske reproduksjon og evne til å tilpasse seg forskjellige miljøer, kan fjellmarkmusen raskt bli et skadedyr. Vi opplever den langt sjeldnere som skadedyr enn for eksempel husmusa elle skogmusa. Den kan forårsake betydelig skade på avlinger, hager og landskap. Derfor er det viktig å være oppmerksom på tegn på deres tilstedeværelse og ta nødvendige forholdsregler.

Konklusjon

Fjellmarkmusen, med sin tilsynelatende uskyldige natur, kan være mer enn bare en søt liten skapning. Den representerer en reell trussel som skadedyr, spesielt for bønder og hageeiere. Det er viktig å forstå denne musen og dens vaner for å beskytte våre avlinger og hager.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top