Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan bli kvitt maur inne på vinteren

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan bli kvitt maur inne på vinteren

Har du maur inne om vinteren?

Finner du maur inne i boligen om vinteren, er dette er sikkert tegn på at de har laget reir i konstruksjonen en plass. Ofte er dette nær varmekilder som varmekabler, kjøleskap, varmtvannstank eller varmeovner. Grunnen til at maur vandrer rundt i boliger på vinteren, når de egentlig skulle vært i dvale, er at deres dvaletilstand er forstyrret av varme. Dette gjør at maur tror det er vår og at de må ut å finne mat til samfunnet.

Maur om vinteren

Når vinteren nærmer seg vil alltid maur gjøre seg klare for dvale. De vet da at temperaturen vil synke og tilgangen på mat vil være begrenset. Dvaletilstanden vil senke deres behov og holde dem i live til forholdene blir bedre. 

Når det blir varmere vil maurene føle dette, slik at de våkner og kommer ut av dvaletilstanden.

 

maur

Hvordan bli kvitt maur inne på vinteren

Har du et etablert samfunn med maur inne i huset ditt, kan dette være vanskelig å bli kvitt. Dersom maur begynner å vise seg inne på de kaldeste vintermånedene er dette et tydelig tegn på at de bor nær en varmekilde som har varmet opp deler av tua, slik at maurene våkner. Som oftest vil bare en liten del av tua våkne i denne perioden. En bekjempelse vil derfor som oftest ha en veldig begrenset effekt og må som oftest fortsette utover sommeren når hele samfunnet er aktivt.

sukkermaur

Når man ser maur inne på vinteren, kan man enten bare støvsuge dem bort, eller starte med forgiftet åte. Forgiftet åte vil ha en mer bekjempende effekt, siden maur tar dette med seg tilbake til tua.

Hvilke maur finner vi inne?

De to vanligste maurtypene vi finner inne i Norske hjem er stokkmaur og sukkermaur (jordmaur). 

Stokkmauren er den største mauren vi har. Den skaper frykt fordi den over tid kan skade bygningen. Et angrep av stokkmaur starter ofte i fuktskadet treverk, men de kan også angripe friskt tremateriale og annet isolasjonsmateriale, som isopor eller styrofoam.

Sukkermaur er ikke like store og sterke som stokkmauren, så disse er enda mer avhengig av å bosette se i fuktig trevirke eller mykere isolasjonsmaterialer som isopor.

Maur inne på vinteren

Bekjempelse av maur om vinteren krever litt arbeid, men med de rette verktøyene og teknikkene kan du bli kvitt dem. Sørg for å finne ut hvor maurene oppolder seg, bruk kjemiske bekjempelsesmidler i form av forgiftet åte, eller bruk en støvsuger for å fjerne enkeltindivider. Hold huset rent for best resultat.

Hva hvis dette ikke virker?

Hvis du føler at du ikke lykkes med dine egne tiltak, eller er usikker på hva du burde gjøre, vil det beste være å ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1. Vi har lang erfaring med å løse maurproblemer og har tilgang på de beste midler og utstyr som er tilgjengelig for å løse alle typer maurproblemer.

Vi bekjemper maur i boliger hele året. Maur inne på vinteren kan være en komplisert sak, men vi har lang erfaring og er trygge på at vi kan løse de fleste problemer med maur.

Vi utfører trygg og effektiv skadedyrkontroll. Ta kontakt med Skadedyrkontroll1 for en uforpliktende samtale om ditt problem.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top