Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan bli kvitt mus i garasjen

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan bli kvitt mus i garasjen

Mus i garasjen

Har du fått mus i garasjen? Musene som ofte kommer inn i hjem eller garasje inkluderer en rekke arter i Mus-slekten av Rodentia-ordenen av pattedyr. Disse små, ganske ufarlige skapningene er vanlige besøkende til menneskers hjem ganske enkelt fordi disse strukturene gir dem de mørke lyområdene og matforsyningen de trenger for å overleve. Garasjer er spesielt utsatt for angrep siden mus ofte blir oversett her, og matkilder som gressfrø, fuglemat og kjæledyrmat er ofte rikelig.

Tatt i betraktning at husmusen er den samme arten som noen ganger avles opp som et lite kjæledyr i bur, tror du kanskje det ikke utgjør noe spesielt problem å streife rundt i en garasje, men disse små gnagende gnagerne kan gjøre overraskende mye skade ved å tygge gjennom vegger, spise frø og andre matvarer, og etterlater ekskrementer, som potensielt kan spre sykdom.

Det er tilfeller der hele hjem blir ødelagt når mus tygger gjennom elektriske ledninger og forårsaker brann. Derfor er det på tide å ta grep når du hører avsløringslydene som gnager eller knirker eller ser små ekskrementer.

Hvordan ser mus ut?

mus i hus

Den mest kjente musearten er husmus (Mus musculus), den 6 – 10cm lange brunaktige husmusen med spiss nese og lang hale. Det finnes også andre typer mus, som liten og stor skogsmus, som også kan angripe et hjem, garasje eller uthus. Disse gnagerne ligner veldig på husmus, bortsett fra at de har hvite mager i stedet for den ensfargede pelsen som finnes på husmusen.

5 måter å bli kvitt mus i garasjen

Det kan være litt vanskelig å føle seg for fiendtlig overfor mus, siden de er skapninger som ser uanstendig ut som ligner mye på de små hvite musene med rosa øyne som er vanlige kjæledyr i bur. Dette er faktisk nøyaktig samme art. Men realiteten er at ville mus er skadedyr, og i områder der det ikke er rovdyr (rever, hauker, ugler eller lurende huskatter) som kan jakte på dem, kan musepopulasjoner komme alvorlig ut av kontroll og infisere et helt hus .

Her er fem vanlige metoder som er effektive for å kvitte garasjen din for mus.

Klappfeller

Tradisjonelle fjærfeller er svært enkle i utformingen og bruker en utløsende mekanisme som løsner en fjærende metallstang som slår ned på gnageren når den trykker på en plate under fôring. Det ikoniske agnet for å fange mus er ost, men nesten ethvert matstoff vil duge. Peanøttsmør gir et veldig godt resultat. Plasser den lokkede fellen i nærheten av et område der du vet at musene er hyppige, for eksempel hvor du ser tegn på hekking eller ekskrementer.

Ideelt sett vil fellene smekke ned på nakken eller kroppen til gnageren, og døden fra slag er vanligvis ganske smertefri og rask. Skapningene blir ikke knust, slik noen tror. Det er imidlertid tilfeller der musen blir fanget av benet eller til og med halen, og her må du kanskje avlive den fortsatt levende musen på en annen måte.

Sjekk fellene ofte. En død mus vil snart kunngjøre sin tilstedeværelse fra lukten av forråtnelse, da den er mye mindre behagelig å ha med å gjøre.

Levende fangst feller

Hvis det er motbydelig for deg å drepe en mus, finnes det en rekke levende feller du kan bruke for å fange dem. De fleste design har en metode for å lokke gnageren til å komme inn, og deretter snuble en dør eller luke som fanger den levende musen.

Men du må da finne ut hva du skal gjøre med den levende musen. Satt ut i et boligområde, og du bare avlaster ditt eget problem på noen andre. Satt ut på landsbygda gjør du bare musen til en byrde for en bonde. Hvis du må fange levende, er kanskje det å slippe ut gnageren i skogen eller et annet viltområde den beste løsningen, men husk at her vil gnageren sannsynligvis raskt bli en matkilde for en ugle, rev eller hauk. En slik skjebne er på ingen måte mer human enn å sende gnageren gjennom en tradisjonell levende felle.

Åte for gnagere

En rekke giftstoffer kan brukes til å drepe mus. Mange av disse bruker antikoagulerende stoffer som warfarin, som virker ved å få gnageren til å blø internt, vanligvis i løpet av flere dager. I tillegg til smerten dette må skape for musen, kan pellets, faner eller åtestasjoner bli funnet av kjæledyr eller barn, og hvis stoffene spises, kan de forårsake alvorlig sykdom eller til og med død.

Det er også andre giftstoffer som brukes til å drepe mus og andre gnagere, og de fleste kan være ganske giftige for kjæledyr og mennesker. Gnagergift er ikke et godt valg for hjem med kjæledyr og barn. De er heller ikke et godt valg for garasjer, siden giftene ofte fraktes utenfor, hvor ville dyr ofte finner dem. Små rovdyr, som rever eller ugler som spiser mus som er forurenset med gift, kan også bli påvirket. Alt i alt er ikke giftig agn det beste valget for å kvitte garasjen for mus.

Hold en katt eller hund

Ikke hvilken som helst katt eller hund er en jeger som vil finne og drepe mus. Faktisk viser statistikk at hjem med husdyr noen ganger er mer sannsynlig å ha mus, hovedsakelig fordi de også inneholder lagret kjæledyrmat.

Den riktige typen huskatt, og visse hunderaser, kan imidlertid være svært effektive til å fange mus. Aggressive unge katter kan noen ganger være veldig dyktige musere, og mange terrierarter av hunder avles spesielt for å fange små dyr. Hvis du er heldig nok til å ha denne typen kjæledyr, gi det noen timer hver uke med jakt i garasjen, helst om natten.

Tegn på mus i en garasje

Det kan hende du må være nøye med å fange tegn på museangrep i garasjen, hovedsakelig fordi disse plassene ofte er rotete og fordi du sannsynligvis ikke tilbringer mye tid der. Hvis du mistenker et angrep (eller ser en mus), lytt etter knirking eller rasling i garasjen (spesielt om natten) og sjekk ledninger, vegger og poser med fôr eller frø for biteemerker eller andre skader. Du bør også se etter uvanlige lukter (som urin), hull i materialer som ikke var der før, gnagereir eller skrape- eller skravlingslyder. Sjekk gulvet langs kantene av rommet for avføring. Flytt om nødvendig store gjenstander som musene kan hekke under eller inne for å se etter tegn.

Hva forårsaker mus i en garasje?

Mus er et vanlig problem i en garasje fordi disse områdene vanligvis har mange mørke steder å gjemme seg og hekke, ofte har gode mat- og vannkilder, og fordi det vanligvis er mange sprekker og sprekker som gjør at de lett kan komme og gå. Med andre ord, hvis en plass ble designet for å beskytte mus, ville den lignet mye på en typisk garasje. På den annen side vil skinnende rene, godt opplyste og lufttette garasjer ikke være særlig attraktive for mus og andre gnagere.

Hvordan forhindre mus i en garasje

Å forhindre mus i en garasje handler i stor grad om å nekte dem hekke- og gjemmeområder, eliminere mat- og vannkilder, og tette og blokkere eventuelle sprekker, hull eller sprekker som lar dem komme inn. Begynn innsatsen med å forebygge ved først å fange eller lokke mus som allerede er i garasjen. Samtidig kan du begynne å rydde opp i garasjen og tette hull.

  • Hold maten forseglet eller ute av garasjen, og legg hundemat, gjødsel og korn i tett forseglede plastbeholdere.
  • Hold gårdsplassen rundt hjemmet ditt ryddig og velstelt. Inspiser betongklatter og fundamenter nøye for sprekker, hull og sprekker, og fyll disse med betong. Med brede sprekker i trevegger kan det å fylle dem med stålull før lapping forhindre ytterligere gnaging.
  • Kommersielle gnageravstøtende kjemikalier er tilgjengelige, men hvis du er usikker på sterke kjemikalier, kan du lage en mer naturlig blanding som mus hater. Bland to spiseskjeer varm peppersaus (jo varmere jo bedre) i en liter vann med flere dråper flytende såpe. Spray det på utsiden av garasjen. Det fungerer akkurat som kommersielle avstøtende midler og vil ikke skade kjæledyr eller barn.
  • Peppermynte er en naturlig musavskrekkende og er miljøvennlig. Spray en løsning av peppermynteekstrakt og vann rundt omkretsen av boligen. Denne løsningen må sprayes en gang i uken og etter regnbyger. Eller du kan plante peppermynte rundt fundamentet til hjemmet og garasjen. Lukten frastøter gnagere og parfymerer hjemmet ditt. (Merk at selv om peppermynteolje kan bidra til å avskrekke mus fra å komme inn i hjemmet ditt, er det mye mindre effektivt til å fjerne mus som allerede bor der.)
 • For en annen miljøvennlig løsning, bruk ultralyd-museavvisere inne i garasjen. En ultrasonisk museavstøter er uhørlig for mennesker, men lyden den produserer er veldig smertefull for mus. Mus kommer ikke inn i et rom der denne enheten er på. Det er ingen vitenskapelige beviser på at denne løsningen har en god effekt på etablerte angrep. Men den vil ha en god effekt som et forebyggende hjelpemiddel.

Realiteten er at mus vanligvis vil finne en vei inn i en garasje, og å “hindre” dem betyr vanligvis en form for pågående sesongmessig innsats. I kaldere klima vil mus være spesielt plagsomme i løpet av høsten, da gnagerne begynner å søke varme mørke områder for å overvintre.

Mus vs. rotter

En annen type gnagere kan være en enda mer alvorlig garasjeskadedyr, spesielt i visse regioner og miljøer hvor de er mer utbredt. Brunrotten (Rattus norvegicus). Brunrotter kan være 20cm lange eller mer, med en brun eller lysegrå farge. Visse stammer av brunrotte har blitt tamme som kjæledyr, spesielt de hvite variantene.

Rotter kan være betydelig mer skadelige i et hjem eller garasje, og de er også bærere av sykdom. Men metoder for å eliminere og forebygge dem er stort sett de samme som for mus. Fangst krever mye større, sterkere feller.

Fakta:

 • Mus kan komme inn i garasjen din gjennom hull, hull og til og med den minste sprekken i en vegg eller dør. De kan hoppe overraskende langt, løpe langs ledninger og tau, klatre og svømme, så det er en rekke måter de kan gå inn i garasjen på.
 • Det er usannsynlig. Mens det er spesielt sannsynlig at mus kommer inn eller samles i garasjen din om høsten, før vinteren kommer, hvis de finner plassen din som de liker og ikke finner noen trusler der, kan de bli så lenge de vil.
 • Bitt fra mus skjer svært sjelden. Mens mus er kjent for å bære på sykdom, kommer den største potensielle risikoen fra kontakt med avføringen deres, ikke bitt.
 • I det beskyttede miljøet til en garasje kan en mus leve i to eller tre år. Men fordi reproduksjonshastigheten er så høy, ikke forvent at museproblemet ditt forsvinner. Når et avlspar med mus er etablert, vil du ha mus stort sett for alltid med mindre du fjerner habitatet deres og fanger eller agner dem.
 • Når du dreper en mus med en fjærfelle eller åte, legg den forsiktig i plast og kast den sammen med husholdningsavfallet. Å tette kadaver i plast vil hindre andre dyr i å komme til kadavret og få i seg noe. Legg aldri døde mus i en komposthaug, og det er ikke lurt å skylle det ned i toalettet.

Når skal du ringe skadedyrkontrollen?

Å eliminere mus fra en garasje er vanligvis lett nok, men noen ganger er et alvorlig angrep mer enn du kan håndtere selv.

Hvis du hører mus som skraper i usynlige områder av garasjen eller innenfor veggene, hvis du ikke klarer å fange dem, eller hvis du fortsetter å se avføring etter at alle metoder er prøvd, er det på tide å ringe en profesjonell utrydder. En profesjonell kan hjelpe deg med å identifisere hvordan musene kommer inn i garasjen din og kan raskt løse problemene dine raskere enn en gjør-det-selv-tilnærming. Enda bedre: De kan tilby løsninger som er både dyre- og familievennlige.

Ta kontakt med Sørlandet skadedyrkontroll

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top