Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan fjerne vepsebol

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan fjerne vepsebol

Veps er veldig vanlig på sommer og høst og vepsebol kan raskt vokse seg veldig store. Når veps bygger bol nær der mennesker oppholder seg , kan dette skape problemer. Disse insektene vil forsvare sitt bol og vil da bruke sitt giftge stikk som våpen. Vepsestikk er vondt og kan være farlig dersom man får mange stikk.

Vepsebol jordveps
Jordveps bol

 

Pris på bekjempelse av veps er fra 1900 og opp til 3750. Når vi tar på oss jobben er vepsen garantert borte. Kommer den tilbake på samme plass, kommer vi tilbake å bekjemper det igjen gratis..

Fjerne vepsebol

Små vepsebol som henger fritt og lett tilgjengelig, kan man fjerne fysisk ved å pakke en pose rundt og kutte av festet. Bolet kan knuses før man kaster posen. Den enkleste og beste metoden å ta livet av et vepsebol på er en rask dusj insektspray direkte på vepsebolet, slik at vepsen blir litt påvirket av middelet. Etter en liten stund kan man da spraye direkte inn i bolet. Da vil alle individer dø raskt. Har man mulighet, så er fjerning på kvelden det mest effektive.

Store vepsebol som henger fritt/åpent kan også fjernes mekanisk, men her bør man ta på seg god beskyttelse før man setter i gang. En dusj med spray beregnet på veps mot inngang og rundt bolet vil dempe aktiviteten raskt, før man sprayer direkte inn i bolet. Når aktiviteten er borte fjerne man bolet med en pose.

Fjerne vepsebol

Bør man fjerne vepsebol

Veps bygger nytt bol hvert år, derfor kan man trygt fjerne vepsebol man finner på loft og andre steder som ikke har synlig trafikk. Disse er sansynligvis flyttet ut av for lenge siden. Å fjerne bolet har ingen betydning for om vepsen bygger nye bol i det samme området. Vepsen bruker aldri det samme vepsebolet flere ganger. Når bolet blir flyttet ut av på høsten, vil vepsen aldri bruke dette bolet igjen.

Vepsebol i veggen

Dersom man opplever at veps forsvinner inn i veggen og har laget et vepsebol i veggen, kan dette være mer utfordrende. Dette kaller vi skjulte vepesbol. Man kan da vurdere å bore et hull for å sprøyte inn insektmiddel, men det er ikke alltid like lett å vite hvor det befinner seg. Da er det ikke alltid at vanlig insektspray vil ha god nok effekt, så ved disse tilfellene er det best å ringe en skadedyrbekjemper.

Hvorfor angriper veps

Veps er veldig territorielle og vil forsvare sitt bol så godt de kan. Hvis inngangen til reiret deres blir truet, vil de bli veldig aggressive. De kan stikke flere ganger, og vepsestikk deres kan være veldig smertefulle. Personer som er allergiske mot vepsestikk, kan få en alvorlig reaksjon, og det er mulig å bli overfølsom for veps etter å ha blitt stukket. Denne følsomheten kan forårsake et alvorlig problem hvis den blir stukket igjen i fremtiden.

Det er veldig viktig, hvis du har et plagsomt vepsebol på din eiendom å forstå hvordan dette må behandles. Forsøk på å fjerne reiret feil kan resultere i å bli stukket eller å drive insektene inn i hjemmet ditt. Riktig fjerning krever utstyr og sikkerhetstiltak og bør håndteres på en trygg og forsiktig måte.

Fjerne vepsebol

Vepsebol

Veps finnes over hele verden. De er sosiale insekter som har årlige kolonier. Bare dronningen lever gjennom vinteren for å starte en ny koloni om våren. Avhengig av arten, vil dronningen velge enten en underjordisk plass eller høytsittende plass for å bygge bolet sitt. Vanlige steder for et reir er festet til busker, trær eller takskjegget på boliger. Vepsebol er bygget med et gjenkjennelig papirlignende materiale laget av tygget cellulose. Stikkveps har bol som ser ut som pappmasje, mens jordveps har sirkelrunde avtegninger på bolet sitt.

Fjerne vepsebol – pris

Å fjerne vepsebol er normalt sett en ganske rask oppgave for en skadedyrkontrollør. Hvis vepsebolet sitter greit til, vil vepsebolet fysisk bli fjernet. Men det er ikke nødvendig. Veps flytter ikke inn i samme bolet flere ganger, så hvsi det ikke er sjenerende kan det godt bare være der. Pris for å ta livet av et vepsebol og hvis mulig fjerne det vil koste fra 1900 kroner. I særlig vanskelige tilfeller kan prisen komme opp i 3750 kroner.

Veps utseende

Det er lett å kjenne igjen veps på deres typiske sorte og gule fargemønster båndet over ryggen. De er først og fremst flygende insekter, som ligner bier, men er mer merkbart segmentert med en veldig liten “midje.

Stikkveps og jordveps er forskjellige når det gjelder aggressivitet og vaner. Det er viktig å identifisere typen du har i hjemmet eller hagen på riktig måte før du prøver noen form for kontroll.

Veps

Hva spiser veps

Som mange andre flygende insekter lever veps av sukkerholdige stoffer som blomsternektar, frukt og en og annen sukkerholdig føde de finner i nærheten av oss mennesker. Det som gjør veps unike er at de spiser protein i larvestadiet. Arbeidere tar med seg insekter og andre typer kjøtt tilbake til reiret som mat for larvene. De fleste huseiere anser veps som et skadedyr, men kostholdet deres gjør dem faktisk til en viktig del av skadedyrbekjempelsen i hagen.

Hvordan fjerne bier

Dersom man har bier i boligen er dette mye mer komplisert. Ta kontakt med en birøkter i nærheten for å se om han kan komme å ta dem med seg. Dersom ikke en birøkter lykkes, kan man kontakte et skadedyrfirma.

Ved fjerning av vepsebol, eller bekjempelse av veps eller bier: BESKYTT DEG SELV OG BEVEG DEG ROLIG

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top