Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan kjæledyr kan tiltrekke seg skadedyr

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan kjæledyr kan tiltrekke seg skadedyr

Hvilke skadedyr kan komme inn med kjæledyr?

Et kjæledyrs ubetingede kjærlighet kan gjøre underverker i familien din, noe som gjør det til et verdifullt og uerstattelig medlem. Det er vanlig å ikke kunne forestille seg livet uten dem! Men det er tider når det har sine ulemper å ha et kjæledyr. Kjæledyr kan for eksempel tiltrekke seg skadedyr, bringe skadedyr inn i hjemmet ditt og være årsaken til at du kanskje sliter med et skadedyrangrep.

Det er ikke kjæledyrets feil at insekter får en gratis tur ved å klatre inn i pelsen deres. Hensikten til skadedyr når de sniker seg inn i hjemmet ditt er å finne mat, husly eller begge deler. De kan imidlertid lett bli en nyanse – og det raskt! Med det i tankene, ikke klandre kjæledyret ditt. Det er imidlertid viktig å forstå hvordan kjæledyr kan tiltrekke seg skadedyr uten å vite det.

Lopper

Hva er lopper? De er skadedyr like gamle som tiden – de er små, blodsugende og legger egg hvor og når det er mulig. Enten de knytter bånd til hunder eller katter, vil de finne en måte å snike seg inn i hjemmet ditt på en eller annen måte. Visste du at lopper kan trekke mer enn 160 000 ganger sin egen vekt og hoppe 30 000 ganger uten å stoppe en gang? Du vil ikke at disse skadedyrene skal angripe hjemmet ditt: Stell kjæledyret ditt regelmessig for å fjerne eventuelle lopper som kan sitte fast i pelsen, og bruk regelmessig loppe- og flåttmedisin.

flått

flått er relatert til edderkopper, noe som betyr at de teknisk sett ikke er et insekt. Uansett vil de knytte seg til kjæledyret ditt for å få det neste måltidet. Flått er ekstremt farlig, kan bære på uønskede sykdommer og er skadelig for både deg og kjæledyret ditt.

For at flåtten skal overleve, lever de av blod. Som et resultat, søler sykdommene deres inn i vertens blodstrøm og kan forårsake blandt annet borreliose. For å sikre at kjæledyret ditt er fritt for flått, bad hunden og/eller katten din med spesifikke sjampoer, flåtthalsbånd, pulver og mer.

Har hunden eller katten din fått flått, bør dette fjernes så raskt som mulig. Dette kan man enkelt gjøte med en flåttpenn.

Mygg

Til slutt, mygg det er en parasitt du lager ikke ønsker å komme i kontakt med kjæledyret ditt for en gratis tur hjem. Mygg yngler mange steder – rundt i hjemmet ditt, i stående vann, hageavfall, tette takrenner og mer.

Myggbårne sykdommer spres ved bitt av en infisert mygg. Fra Zika- og West Mile-virus til malaria. Mygg er heldigvis ikke en så stor spreder av sykdommer i Norge, men på verdensbasis så er mygg ekstremt skadelig for mennesker. For å beskytte deg selv (og kjæledyrene dine), bruk et myggmiddel til kroppen, langermede skjorter og lange bukser.

Har du stillestående vann rundt huset ditt, så bør dette byttes omtrent en gang i uken. Dette reduseres risikoen for mygg betraktelig. Rydd bort overflødig vegetasjon og ta med uønsket rusk til avfallsdeponiet. Det er mange forebyggende tiltak du kan ta for å sikre at mygg ikke forårsaker angrep i hjemmet ditt.

Uansett hva, er kjæledyr fortsatt de beste

Med alt som er sagt, gir kjæledyr en umåtelig mengde glede og lykke til hjemmet; vi er veldig glad i kjæledyr. Du kan imidlertid redusere risikoen for skadedyr ved å ha regelmessig “service” på kjæledyret og hjemmet ditt, gi kjæledyrene dine de riktige vaksinene og medisinene, og sørge for at hjemmet/hagen din holder seg ryddig.

Har du behov for hjelp mot skadedyr? Ta kontakt med oss i skadedyrkontroll1 idag. Vi kan hjelpe!

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top