Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan tette hus mot mus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan tette hus mot mus

Hvor pleier mus å komme seg inn?​

Når været blir kaldere om høsten, opplever mange at de får besøk av mus. Gnagere trekker inn i boliger for varme og husly for vinteren. Disse små skapningene trenger veldig små åpninger for å komme seg inn i boliger, derfor må vi være ekstra påpasselige med å tette boligen godt. Det er mange  steder hvor disse skadedyren kan komme inn.

Ta kontakt

Når mus begynner å søke mot hus på høsten, vil den alltid lete etter ennkle måter å ta seg inn i boliger på. Disse stedene er ofte der hvor boligen ikke er tettet godt nok under byggeprosessen, eller andre steder hvor det har oppstått sprekker eller andre skader som er store nok til at de kan kome seg inn. Disse små skapningene trenger kun 6mm sprekker for at de skal kunn trenge seg inn i vegger, loft eller kjellere.

musesikring

Musebånd

Musebånd er en flott måte å tette for inntrenging av mus og rotter under kledning og andre steder hvor det er sprekker og åpninger. Det er viktig at musebånd blir montert på en god måte. Ved alle hjørner og overganger mellom vegger og dører må musebånd monteres som produsent anbefaler. 
Dersom musebånd blir montert på en måte som gjør at inntrenging likevel er mulig, vil dette enkelt for musene å bevege seg på denne langs veggene.

musebånd montert

De senere årene har musebørsten blitt mer og mer brukt der hvor det er manglende musetetting av boligen. Denne er enkel i bruk og gjør at man lett kan tette åpninger og sprekker under kledning og andre steder uten å demontere ytterkledning eller hjørnekasser. Når man ettermonterer musebørster, er det viktig at man bruker en god børste av høy kvalitet. Vi anbefaler disse musebørstene.

Vanlige steder vi finner feil og mangler i musetetting

Når det kommer til de vanligste steden vi finner mangler og feil i musetetting er det noen plasser som utmerker seg spesielt godt.

– Utvendige hjørnekasser og innvedige hjørner
-Overgang vegg-dør
-Bøyde tagger på musebånd
-Eldre bygg med ujevn murkrone
-Gjennomføringer i vegg, f.eks. varmepumpe eller ledninger.

Bonustips for å kontrollere tetting mot mus

Det kan være vanskelig å komme til å kontrollere under kledning og andre steder langs bakken hvor mus kan klare å komme inn. Vi bruker ofte et inspeksjonsspeil og en lommelykt for å hjelpe oss i dette arbeidet. Da kan man raskt kontrollere å finne ut hvor man må dytte inn musebørste eller annet egnet materiale for å tette for små skadedyr.

Inspisere musetetting

Trenger dumer informasjon om hvordan man tetter hus mot mus? se denne videoen fra skadedyrproffen om hvordan tette hus mot mus.

Trenger du alikevel hjelp med å bli kvitt mus? Vi hjelper gjerne. Ta kontakt for en befaring av dine museproblemer.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top