Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan unngå mus og rotter

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan unngå mus og rotter

musDet er viktig å være oppmerksom på tettetiltak for å unngå mus og rotter i huset. Disse skadedyrene kan forårsake skade på eiendommen og spre sykdommer. Det er derfor viktig å iverksette forebyggende tiltak for å unngå rottebesøk og besøk fra andre skadedyr.

Selv små åpninger i vegger og tak kan gi skadedyrene tilgang til huset. Det er derfor viktig å tette alle hull og sprekker for å hindre at de kommer inn. Det er også viktig å holde mat og søppel borte fra skadedyrene ved å lagre mat i tette beholdere og sørge for at søppelbøtter er lukket. Ved å ta disse enkle tiltakene kan man unngå å få rotter og mus i huset.

Viktige punkter

  • Forebyggende tiltak er viktig for å unngå rottebesøk og besøk fra andre skadedyr.
  • Tette alle hull og sprekker for å hindre at skadedyrene kommer inn i huset.
  • Hold mat og søppel borte fra skadedyrene ved å lagre mat i tette beholdere og sørge for at søppelbøtter er lukket.

Tettetiltak er viktig for å unngå å få rotter og mus i hus

Unngå mus og rotter i huset

Å unngå at rotter og mus kommer inn i huset er viktig for å unngå skade og risiko for smitte. Det er derfor viktig å sørge for at huset er tett, spesielt om vinteren når gnagerne søker varme. Her er noen tips for å unngå at rotter og mus kommer inn via svake punkter i huset:

Åpninger i husets ytre

åpent for mus

Typiske svake punkter på huset hvor det kan oppstå åpninger som dyrene kan presse seg inn gjennom er mellom kledningen og grunnmuren, hjørnekasser, hull fra kabelgjennomføring etc. Det er derfor viktig å være ekstra oppmerksom på disse stedene og sørge for at dyrene ikke klarer å klatre opp og inn. En kan bruke metallnetting, hønsenetting eller stålull for å tette åpningene. Det kan også være lurt å bruke lommelykt og sjekke for hull og sprekker under kledningen.

Eldre boliger fra 1800 og tidlig 1900-tallet har gjerne kjellermurer av naturstein, som ofte har store åpninger mellom steinene. I tillegg kan fugene være mangelfullt utført. Dermed er det lagt til rette for at rotter kan ta seg inn i boligen via bakken og gjennom kjellermuren. For å unngå at mus og rotter tar seg inn er det viktig å foreta tilstrekkelig tetting av sprekker større enn 6 mm. Dette bør gjøres både på innsiden og utsiden av boligen om mulig. Det er også vanlig at rottene tar seg inn fra undersiden eller utsiden av muren og klatrer opp på innsiden (inni veggen) for deretter å ta seg inn i boligen fra toppen av muren («krona» på muren) da denne ofte ikke er pusset.

Trær og tett vegetasjon inntil hus og overhengende grener

rotte klatrer

Kontroller luftingsrøret fra bad og opp til taket. Rotter og mus er gode klatrere og kan hoppe langt, og de kan enkelt klatre via ledninger og grener for å komme seg opp på taket. Hvis det ikke er tett kan de komme inn denne veien.

Dører, vinduer og ventiler

Pass på at det ikke er hull og sprekker i vegger, dørkarmer eller vinduskarmer. Tett hull i bakken og hull langs grunnmuren på utsiden. Undersøk at kjellervinduer er intakte. Bruk finmasket netting over hull eller for å unngå at de kan komme inn når vinduet er åpent. Husk også å sjekke ventiler og andre luftekanaler. Er det ikke allerede netting eller lignende bør det legges på. Husk at det er nødvendig med lufting, så ikke gjør det lufttett.

Våtrom og kjøkken

Rotter bor gjerne i kloakken, og som følge av at folk kaster matrester i do eller skyller det ned i vasken, trives de der. De er gode svømmere og for å sørge for at de ikke kan finne veien opp gjennom sluk og toaletter bør en sørge for at alle sluk har rist som sitter fast. Pass i tillegg på at det er vann i vannlåsen. Pass på at rørgjennomganger, spesielt i kjøkkenbenken, er tette.

Å sørge for tettetiltak er en viktig del av forebygging av skadedyr i boligen. Ved å være oppmerksom på svake punkter og sørge for at de er tette, kan en unngå at rotter og mus kommer inn i huset.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan hindre mus fra å komme inn i huset?

Det er flere måter å hindre mus fra å komme inn i huset. Noen av de vanligste inkluderer å tette sprekker og åpninger rundt dører, vinduer og rør. Det er også viktig å holde hjemmet rent og ryddig, og å fjerne mat og søppel regelmessig.

Hvordan sikre hjemmet mot mus?

For å sikre hjemmet mot mus, bør du sørge for å tette alle sprekker og åpninger som kan gi mus tilgang til hjemmet ditt. Du kan også bruke musfeller eller musegift for å bekjempe eventuelle mus som allerede er inne i hjemmet.

Hvordan kan hønsenetting hjelpe mot mus?

Hønsenetting kan være en effektiv måte å hindre mus fra å komme inn i hjemmet ditt. Ved å dekke over åpninger og sprekker med hønsenetting, kan du hindre mus fra å komme inn i hjemmet ditt.

Hvordan håndtere rotter i avløpsrør?

Hvis du har rotter i avløpsrørene dine kan det være lurt å kontakte en profesjonell skadedyrbekjemper for å få hjelp med å fjerne dem.

Er musebørster en effektiv måte å sikre mot mus på?

Musebørster kan være en effektiv måte å holde mus ute fra boligen på, men det er viktig å bruke dem på riktig måte.

Hva er noen ting som mus avskyr?

Mus avskyr sterke lukter som peppermynte, eddik og cayennepepper. Du kan også prøve å bruke en ultralydrepeller for å holde musene borte fra hjemmet ditt.

Har du problemer med rotter eller mus i boligen din eller på arbeidsplassen? Ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1 for raskt og effektivt få kontroll på angrepet.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top