Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Ikke få mus inn

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Ikke få mus inn

Mus er ikke våre gjester

Det nærmer seg jul, og det er flere enn vi mennesker som kjenner at kulda kryper inn over oss. Jul er full av overaskelser, men  vi ønsker ikke at den overaskelsen skal være  å høre en uventet skrapelyd om natten fra uventede gjester som ikke er velkommen. Fordi dette indikerer at det er mus i huset ditt.

Ikke få mus inn

Hvis du mistenker at du har fått mus inn i boligen din, trenger du hjelp av skadedyrkontrollen. Når du opplever gnagere som mus og rotter i hjemmet ditt, må du ta tak i dette så fort som mlig. Ikke la disse får etablere seg over tid inne i huset. Da kan problemene med å bli kvitt dem bli vesentlig mye større og mer kostbare. Vi har verktøyene og erfaringen for å fjerne mus fra hjemmet ditt raskt og effektivt.

holde mus unna

Tegn på at det bor gnagere i hjemmet ditt

Husmus er aktive mens du sover, men etterlater bevis på aktiviteten deres. Følgende er indikasjoner på gnagere i hjemmet ditt:

Gnagemerker: Gnagere har voksende fortenner som krever konstant trimming ved å tygge ulike gjenstander. Tyggemerker på tre, ledninger, bokser og møbler indikerer gnagere i huset.

Hull: mus og rotter lager hull for å lettere kunne komme inn til steder de kan finne mat eller reirmaterialer.

Fettmerker: Den fete pelsen på gnagere tiltrekker seg skitt og grusomt fra de skitne områdene de søker. De etterlater flekker når de gni mot vegger, hjørner og gjenstander.

Urinflekker: Gnagere varsler andre gnagere om en matkilde gjennom feromoner i urinen.

Avføring: Både mus og rotter produserer stavformet avføring, men musepellets har spisse ender, mens rotteavføring har butte ender.

Delvis spist mat: Mus og rotter legger igjen matsmuler langs veiene.

Lukt: Jo større konsentrasjon av gnagere, jo mer vil du merke en lukt fra urinen deres.

Når små gnagere som rotter og mus finner en matkilde i hjemmet ditt, lager de veier fra maten til reiret. Du vil se disse indikatorene langs stiene deres.

Sykdommer mus kan bære med seg

Husmus, skogmus og rotter kan bære på sykdommer, men nå er vi lite bekymret for slik smittefare i Norge. Rotter og mus kan spre diaréfremkallende bakterier som salmonella. Den norske klatremusen kan i tillegg overføre et alvorlig virus, kalt musepest.

– Dersom det har vært mye rotter eller mus i rom hvor folk skal oppholde seg, bør det rengjøres godt. Skal du fjerne avføring bør du bruke en våt klut, ettersom kosting og støvsuging kan føre til at partikler med smitte virvles opp og innåndes. Munnbind og gummihansker kan brukes for ekstra beskyttelse

Fare for smitte og reaksjoner skjer når man kommer i kontakt med, avføring, spytt, blir bitt eller direkte kontakt med dyret.

Når gnagerne beveger seg over overflater, legger de fra seg avføring og forurenser områdene. Gnagere forurenser matvarer med spyttet deres. Den fete pelsen til gnagere tiltrekker seg patogener, så selv om gnageren er død, kan du fortsatt få en sykdom fra dyret.

Hvorfor feller vanligvis ikke fungerer

Folk kjøper ofte feller for å bli kvitt gnagere, men de løser ikke problemet. Du vil drepe noen få gnagere med fellene, men angrepet vil fortsette med mindre du ødelegger reiret og de reproduserende hunnene. Feller kan midlertidig redusere gnagerbestanden, men vil ikke stoppe angrepet.

Slik blir du trygt kvitt gnagere 
Effektiv gnagerbekjempelse krever flere tiltak for å lykkes. Våre skadedyrbekjempere inspiserer hjemmet ditt for å finne hot spots, hekkeplasser, inngangspunkter og grunnen til at mus er der. Deretter utvikler vi en strategi rettet mot gnageren ved å bruke feller og eksklusjon. Vi gjør tiltak for å eliminere inngangspunkter i hjemmet. Kontakt oss i dag og be om en gratis inspeksjon.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top