Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Rotter-mus Moss-Ås

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Rotter-mus Moss-Ås

Rotter-mus i Moss eller Ås

Har du problemer med rotter eller mus i Moss, Ås eller omegn? Ta kontakt med oss. Vi hjelper raskt. Det er ikke alltid å lett å finne årsakene og inngangene til gnagerne, Vi har lokale dyktige teknikere som er trent på å lete etter årsaken for problemer med rotter og mus. De står klare for å hjelpe deg! For å utføre skadedyrkontroll på en trygg og effektiv måte, må man ha kunnskap, erfaring, tålmodighet og riktig utstyr.En skadedyrbekjempelse bør alltid iverksettes så raskt som mulig. Det er langt mer utfordrende å håndtere veletablerte skadedyrangrep. Vi kan gi deg råd om hvordan du kan utrydde skadedyr selv, eller om du trenger hjelp fra oss. Kontakt våre teknikere i Moss eller Ås via kontaktskjemaet eller via live chat for en personlig service. En skadedyrtekniker vil ta kontakt med deg snart.

Hvordan bli kvitt rotter og mus?

Fysisk sikring av bygget, er det viktigste du gjør for å forhindre at smågnagere finner veien inn i boliger og næringsbygg.

Mus kommer seg inn i bygg fra naturen rundt bygg. Det vanligste er at de kommer inn på bakkenivå, men noen ganger opplever vi at de kommer seg inn høyete opp på bygninger. En liten mus trenger ikke mer enn en sprekk på 6mm for å komme seg inn! Mens en rotte kan klare seg med 12mm åpninger.

Den beste måten å unngå problemer i hjemmet ditt, er å ha en tett bolig. Vi har mange års erfaring med å sikre bygge og kan skreddersy løsninger for de fleste boliger for å unngå slike problemer. I tillegg har våre teknikere byggeteknisk kompetanse for å kunne gi råd og veiledning når det gjelder byggetekniske forbedringer. Vi tilbyr ulike metoder for å bekjempe problemet og skreddersydde effektive løsninger for bedrifter, næringsbygg, borettslag og privatpersoner.

rotter
Hvilke rotter og mus kommer inn i hus?

Husmus (Mus musculus), Småskogmus(Apodemus sylvaticus) og Rotter (Rattus norvegicus) er vanlige i hus. Av de tre musene er den du mest sannsynlig vil støte på i hjemmet, skogmusen, siden denne arten er enda mer vanlig i hus enn husmusen.

Hva tiltrekker mus og rotter til huset ditt?

Det er to hoved ting som kan tiltrekke mus og rotter til boligen din. Hvis du ikke rengjør skikkelig og det er matrester på gulvet eller overflatene, vil gnagere elske det! Det er viktig å holde huset rent og ryddig, med tørr mat i forseglede beholdere. Rotter og mus trenger også beskyttelse(bolig) spesielt om vinteren, for å unngå den verste kulden. Gnagere finner et fint og varmt sted å fostre opp barna sine. Et oppvarmet hus med mange skjulesteder er perfekt, og en bolig ed mye søppel og rot er enda mere interessant. Mus kan gå gjennom hull mindre enn 2 cm i diameter og rotter trenger litt mer. Plass slik at små hull på utsiden kan tjene som gnagerdør rett inn i hjemmet ditt.

Tegn på rotter og mus i huset ditt

Skarp amoniakk lignende lukt er karakteristisk for husmus, andre mus etterlater seg lite lukt.

Gnagere må gnage kontinuerlig for å holde fortennene korte., derfor finner man ofte gnagespor.

Rotteavføring er 12 mm langt og avsmalnet i den ene enden, museavføring er mye mindre av størrelsen og tynnere.

Et stort problem med rotter og mus skyldes alltid at dyrene har rikelig tilgang på mat, vann, bolplasser og skjulested. For å lykkes med en bekjempelse kreves det nesten alltid en grundig opprydding (sanitasjon) i området der gnagerne utgjør et problem. 

Området utendørs og innendørs må ryddes for søppel og matrester slik at tilgangen på mat, vann og bolplasser reduseres. Høyt gress og busker tett inntil bygninger må holdes nede eller fjernes.

Alt som kan gi gnagere bolplass, f.eks. vedstabler, paller, esker osv må fjernes. Nedfallsfrukt må fjernes, og eventuell kompost må sikres slik at rotter ikke får tilgang på mat. Mating av fugler utendørs kan også medføre at gnagere får tilgang på mat. Mat for hunder og katter utendørs kan livnære store bestander av gnagere. Søppeldunker og søppelrom må gjøres sikre.

På lagerrom er det viktig at man har en rotasjon av varer slik at ikke enkelte paller blir stående for lenge på samme sted. I størst mulig grad bør ting plasseres opp fra gulvet (anbefalt minst 45 cm høyt), for derigjennom å lette renhold samt hindre at dyrene får tilgang på bolplasser og skjulesteder.

Lykkes man i å fjerne all tilgang på mat, vann og bolplasser så kan man faktisk eliminere hele gnagerproblemet. Dette kan imidlertid være vanskelig i praksis, men det er viktig å gjennomføre dette så langt det lar seg gjøre. Husk at under bekjempelser må åte på klappfeller og giftåte alltid konkurrere med annen mat dyrene har tilgang på.

 Sikkerhetstips:

-Bruk hansker når du fjerner døde gnagere, reir eller annet hekkemateriale.

-Sprøyt den døde gnageren eller hekkematerialet med et desinfiserende middel

-Sprøyt og tørk opp området rundt død gnager eller hekkemateriale med et desinfeksjonsmiddel

-Vaske hendene grundig med såpe og vann.

Hvordan håndtere et angrep

Mistenker du et angrep i hjemmet ditt og ikke lykkes med egne metoder? Da er det verdt å kontakte et skadedyrfirma. Vi i Skadedyrkontroll1 kan hjelpe raskt og rimelig med vår lange erfaring i bransjen. Fyll ut kontaktskjema, så vil en skadedyrbekjemper ta kontakt med deg i løpet av kort tid.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top