Skadedyr Bodø

Har du problemer med skadedyr i Bodø eller området rundt? Ta kontakt med Nord Skadedyrkontroll. Vår lokale samarbeidspartner i Bodø.

Tlf: 93 29 99 64 

Markedets beste metoder på Skadedyrkontroll.

Nord skadedyrkontroll
Vi i Skadedyrkontroll1 Jobber hardt for å tilby god service for våre kunder. Vi velger derfor kun de beste personene å samarbeide med. Våre tjenester dekker alle typer skadedyr som kommer inn i Norske hjem. Dette gjør oss til et effektivt og allsidig valg når det gjelder skadedyrsrelaterte tjenester.
Målsettingen vår er enkel: Vi tar sikte på å eliminere eller kontrollere alle eventuelle skadedyrsproblemer, uansett hvor alvorlig det er. Vi følger opp våre behandlinger til vi har nådd vårt mål.
Nord Skadedyrkontroll i Bodø utfører engangsbehandlinger, samt tilbyr vedlikeholdskontrakter for de som har et pågående problem.
Vi yter alltid det lille ekstra for våre kunder. Vi er spesialister på vårt fagfelt og vil hjelpe deg med å bli kvitt ditt skadedyrproblem.

Hvilke skadedyr er de mest vanlige i Bodø?

De mest vanlige skadedyrene er musrotterstokkmaursukkermaurskjeggkreStripet borebille og veggedyr

Årsaken til maurangrep i våre boliger er veldig enkel. Maur elsker fuktighet og den samme maten som vi gjør. Skapene våre er middagsbordene deres, og vi legger ganske mye maten på tallerkenen til disse små krypene. Selv om maur ikke nødvendigvis bærer sykdommer, skaper de en risiko for å forurense matvarene dine. De går over mange overflater før de når skapet eller kjøkkenbenken din. Dermed kan et angrep betraktes som uhygienisk. Hvis du noen gang har funnet maur i forseglede beholdere, vil du innse at de er ganske flinke til å få adgang til de vanskeligste plassene.

Det er viktig at korrekte identifisering av arten utføres. Dette er spesielt relevant når man vurderer utryddelse av de tropiske artene. Ulike arter har forskjellige koloni- og kastesystemer. Noen har flere dronninger og er effektive til å gjenoppbygge spredte kolonier raskt. Hvis en uriktig behandling utføres, kan du forverre situasjonen og opprette flere kolonier.

Stokkmaur Bodø

Det er vanskelig å forhindre at et angrep skjer, men det hjelper å holde uteområdet ryddig.

Unngå busker, planter og hauger med ved nær grunnmuren.

Maur liker ikke småstein og grus. Derfor kan et grusbånd rundt grunnmuren virke forebyggende.

Kontroller om nødvendig dører og vinduer for sprekker og tetninger, så mauren ikke kan komme inn i Bodø og omegn vil våre teknikere være raskt ute med å hjelpe deg.

Sort jordmaur

Stokkmaur er mest vanlig på Sør- og Østlandet, men finnes over hele landet også i Bodø. De er veldig aktive om våren og sommeren. På høsten og vinteren går de i dvale. Stokkmaur trives best på varme og litt fuktige steder. De oppholder seg ofte nær varmekabler, kjøleskapsmotorer, overflatevarmesystemer og lignende, hvis de er kommet inn i hus. Stokkmaur kan forårsake store skader på hus og hytter og utgjør derfor en alvorlig trussel, ettersom skaden oppstår når mauren gnager ut plass til reir. Skaden er vanligvis i et begrenset område. Men hvis de får utvikle seg over lang tid, kan dette bli dyrt.

 Angrep begynner ofte i fuktig eller råttent tre, men stokkmaur kan også angripe friskt tremateriale og andre isolerende materialer, som isopor.

skadedyr bodø

Kommer frem gnagespon.

Skrapelyder i vegg.

Spor av levende maur.

døde maur.

Flyvemaur inne er et ganske sikkert tegn på et reir i konstruksjonen.

Maur sover om vinteren. Hvis du ser maur inne om vinteren, bor de sannsynligvis i boligen.

 Å ha maur om sommeren trenger ikke å bety at du har et angrep. Men vær forsiktig hvis du ser maur bevege seg langs faste stier i eller i nærheten av huset.

Stier utenfor og på vei til huset der mauren bærer mat (maten transporteres til kolonien).

Stokkmaur angrep

Sukkermaur

Sort jordmaur kalles også sukkermaur fordi de tiltrekkes søt mat. De er ikke kresne med valg av reirplass. Du kan finne dem både i naturen, under steiner / plater, som i hus og hytter.

Men svarte jordmaur foretrekker at det er varmt. Derfor forekommer de ofte innendørs og danner samfunn rundt fuktig eller råttent tre eller isolasjonsmaterialer. I motsetning til stokkmaur kan ikke sukkermaur gnage på friskt tørt tre. Likevel kan de forårsake mye skade hvis de får holde på lenge nok. Så snart de finner noe “søtt og godt”, etterlater de seg duftstier sender signal til andre at de har funnet mat. Da kan de raskt lage travle maurstier.

Opptil 10 000 maur kan bo i et reir. Svarte jordmaur forsvinner ikke av seg selv, og problemet øker i omfang. Jo tidligere du tar tak i problemet, desto større er sjansene for å bli kvitt jordmaur.

Trenger du hjelp med maurproblemer i Bodø? Ta kontakt.

sukkermaur

Det er vanskelig å forhindre mauraktivitet, men noen forholdsregler kan tas:

Sprekker eller smale hull i grunnmuren.

Lag de mest ugunstige forholdene når det gjelder reirdannelse og mattilførsel. For eksempel, lagre søte matvarer i tette esker og hold dem rene. Svarte jordmaur har ofte underjordiske reir, så grus er mindre attraktivt for maur.

Unngå busker og planter opp til grunnmuren.

Det er viktig å finne reiret. Dette kan være en vanskelig og tidkrevende prosess.

Når reiret er funnet, må det behandles.

Hvis reiret ikke lokaliseres, kan forgiftet åte brukes.

Sykdom, brann, materielle skader, ødelagte møbler og mat. Dette er ikke en naturkatastrofe vi snakker om, det er rotter.

Rotter er Norges mest fryktede skadedyr: en ødeleggende, sykdomsspredende gnager med intelligens og smidighet for enkelt å unnslippe alle forsøk på fjerning av rotter.

Vi tilbyr rask behandling av rotter. Vi forstår at alle reagerer annerledes når de oppdager en rotte i hjemmet sitt, og det kan være lurt å få satt opp en behandling så fort som mulig.

Hvorfor bruke en profesjonell rottebekjemper?

Selv om du eller en cowboy rottefanger klarer å drepe noen rotter, er alt du har gjort, å kjøpe deg tid. Det er aldri bare en rotte.

Deres enorme familier gjemmer seg i komplekse underjordiske ganger og kloakkanlegg, spiser avfallet vårt og sniker seg inn i våre hjem og virksomheter.

Hvis du ikke finner og sperrer inngangene inn i bygningen din, kommer de stadig tilbake for et lett måltid eller – enda verre – blir komfortable nok til å lage et rede. Det tar bare et år før ett par under gode forhold blir til over 800, nok til å tvinge familier til å forlate hjemmene sine.

Rotter er overalt.

I våre byers gamle bygg og rundt alle våre restauranter gjør stedene det til et rotteparadis. Det er ikke rart at rottekontroll er en av de tjenestene vi utfører mest. Bodø er som andre kystbyer veldig kjent med rotteproblemer. Ta kontakt før problemet utvikler seg.

Mus i vegger og tak.

Hvis du har sett en mus, må du handle raskt. Det er aldri bare en mus. Hvis du oppdager at en sniker seg langs gulvlister, finner avføringen eller hører dem gnage om natten, må du handle raskt før de blir komfortable. Hvis du er så uheldig å se en, kan du garantere at det er et dusin eller flere du ikke ser.

Disse små skye skapningene trenger ikke vann for å overleve, det kan være nok med fuktigheten i maten de inntar. De vokser fort til enorme familier rundt en matkilde uten at du skjønner det. Jo flere mus det er i eiendommen din, jo mer sprer de urin, avføring og sykdom.

Du trenger ikke å holde ut med gnagere og ubehag. Vi utfører effektiv, langvarig musekontroll fra en lokal virksomhet. Vi er bare en telefonsamtale unna. For å starte skadedyrbekjempelse i dag, ring vårt vennlige serviceteam nå eller be om å bli kontaktet.

Skjeggkre i Bodø

Siden 2013 har skjeggkre blitt registrert i Norge med økende frekvens. De kan lett forveksles med sølvkre, men i voksen alder er de større, de har lengre halestreng og mer fremtredende hår. 

Skjeggkre gjør liten skade, men for mange mennesker har skjeggkre blitt en mental belastning når de opptrer i store mengder i hjemmet deres. I løpet av de siste fire årene har skjeggkre spilt en stadig viktigere rolle i konflikter mellom boligkjøpere og selgere. Gitt at skjeggkre blir oppfattet som irriterende og ubehagelig og det ikke finnes midler eller metoder som kan utrydde dem 100%, ser vi at dette har forårsaket betydelige verditap i hus, leiligheter og kontorbygg. Men i mars 2021 avsa høyesterett en dom hvor det blir slått fast at skjeggkre i en bolig ikke gir grunnlag for prisavslag. Grunnlaget for dette er at bekjempelsesmetoder er blitt så effektive at det er uvisst om skjeggkre faktisk kan utryddes totalt. Det er også klart at Skjeggkre er kommet for å bli i Norge.  

Trenger du hjelp med å bli kvitt skjeggkre? Ta kontakt, vi bruker den mest effektive metoden vi kjenner til.

   Les mer om forskjellige skadedyr her