Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Skadedyrkontroll i Moss og Ås

Har du problemer med skadedyr i Moss, Ås eller omegn? Ta kontakt med oss. Vi kan hjelpe raskt.

Det er ikke alltid å lett å finne årsakene til skadedyr selv. Vi har lokale dyktige teknikere som er trent på å lete etter årsaken skadedyrproblemer. De står klare for å hjelpe deg!
Vi utfører Skadedyrkontroll på en trygg og effektiv måte, som gir oss et varig resultat. Vi velger den mest effektive og sikreste metoden for trygghet i hjemmet. Norsk Skadedyrkontroll til riktige priser. Vi kommer i anonyme biler, uten reklame for våre tjenester.

Ta kontakt

Lokal skadedyrkontroll

Skadedyr er et økende problem i Norge og Moss, Ås og Drøbak opplever det samme. Det milde fuktige klimaet vi har langs kysten og vår utstrakte reisevirksomhet, gjør at spredning av skadedyr oppleves økende fra år til år. Vårt klima og levevaner gir ypperlige vekstvilkår for en del av artene som kan skape bygningsskader og ubehag.

Våre lokale teknikere kjent med de lokale forholdene i Østfold og er opplært i å bruke miljøvennlige metoder som fjerner eller forebygger de skadedyrproblemene vi normalt sett møter. Vårt mål er ikke belaste omgivelsene mer enn nødvendig.

De forebyggende tiltakene er de viktigste for spredningen av skadedyr. Holder man skadedyr ute fra boligen er faktisk ikke dyret å anse som et problem.

De mest vanlige skadedyrene er musrotterstokkmaursukkermaurskjeggkreStripet borebille og veggedyr

Skadedyrkontroll moss

Hvis du har rotter eller mus i huset ditt, må du vite hvilke signaler de etterlater seg, hvilke problemer de forårsaker, og hvordan du kan bli kvitt dem. Våre teknikere hjelper deg med å bli kvitt gnagere som mus og rotter. Krafselyder om natten kan bety en mus i huset, eller til og med en rotte. Det finnes mange måter å bli kvitt gnagere på. Giftbruk er ikke den eneste eller den beste måten. Klappfeller og andre mekaniske løsninger er gode alternativer, som forårsaker mye mindre unødvendig lidelse. Om høsten opplever vi stort trykk av gnagere som ønsker seg inn i boliger. De søker varme og ly for kulde og trenger ly for vinteren. Rotter og mus som kun befinner seg ute og ikke forårsaker skade på huset eller annen eiendom, regnes de ikke som skadedyr.

hvordan ser rotter ut

Vårt inneklima har vist seg å være gunstig for skjeggkre og det er derfor blitt vanlig å finne i norske bygg. Skjeggkre tåler tørrere forhold enn sølvkre og kan i helårsoppvarmede boliger opptre i alle rom. Sannsynlig utviklingstid fra egg til kjønnsmodent individ er opp mot tre år. Til tross for at skjeggkre kan overleve på næringsfattige matkilder som papir, er dette en dårlig næringskilde for skjeggkre.

Skjeggkre krever tilskudd av proteiner for å oppnå full utvikling og flere av de mindre stadiene er ikke i stand til å skifte hud på enkle dietter bestående kun av karbohydrater. Evnen til å overleve lenge på papir er derfor trolig forbeholdt de senere stadier i utviklingen. Hos insekter er produksjon av egg koblet til høyt inntak av proteinrik føde. Skjeggkre vil sannsynligvis ikke kunne være reproduktive dersom matkilde kun består av cellulose. Andre insekter som kommer inn I habitatet til skjeggkre vil kunne være en god kilde til proteiner. (eks. Fluer)

skjeggkre, om skjeggkre

Stripet borebille hører med til familien borebiller (Anobiidae), underfamilien stripeborebiller (Anobiinae). Billen er vanlig i kyststrøk, ofte i kjellere, i bartretrevirke, i mindre grad i løvtre. Flygehullene på treoverflaten er sirkelrunde 1-2 mm brede. Larvegangene er under 2 mm brede og går på kryss og tvers i veden. Boremelet er lyst. For å sjekke om angrepet er aktivt, kan flygehullene merkes eller tettes, for så å se om nye hull oppstår. Larvene bruker to eller flere år på sin utvikling. Forpuppingen skjer fra mai til midten av juli.

De voksne billene klekker og gnager seg ut fra slutten av juni til begynnelsen av august. Paring kan skje i puppekamrene og egglegging skjer kort tid etter klekking. Antall egg varierer mye, men 20-40 er vanlig. Skadene vil bli størst om treverket kun består av splintved, hvis ved-fuktigheten ligger mellom 18 og 30 % og temperaturen er i overkant av 20 °C i sommermånedene. Under slike forhold kan treverket bli helt oppspist. Larvene kan også skade fuktige bøker (”bokorm”).

stripet borebille

Veggedyr er nattaktive og suger blod av mennesker og dyr. De finnes i hele Norge og er de siste årene blitt stadig mer vanlige, særlig på overnattingssteder. Veggedyr spres med reisebagasje og brukte møbler/gjenstander. Har veggedyret etablert seg i et rom, kan det på egenhånd spre seg videre l andre rom eller leiligheter i samme bygg. På dagen gjemmer dyrene seg i nærheten av soveplasser, i sprekker i senga, bak listverk, i skap osv. De kan overleve lenge (mange måneder) uten mat. Veggedyret utvikles fra egg, gjennom fem nymfestadier til voksen. Dette kan ta fra en måned til et år avhengig av temperatur og mat tilgang.

Veggedyr

Maur

Maur som anlegger reir innendørs, kan ødelegge myke byggematerialer som råteskadet trevirke eller isoporisolasjon. Maur utendørs (inkludert flygemaur) og maur som kommer inn etter mat på våren kan være til irritasjon.

Forebygg for eksempel ved å bruke grus istedenfor sand under heller utendørs, tette sprekker i husvegg/ha insektnett i lufteluker, unngå myke byggematerialer innendørs og ha grov stein/pyntestein inn mot grunnmur istedenfor bed. Hvis du allikevel ønsker blomsterbed langs grunnmur, så ha avstand mot husvegg, og velg gjerne planter som ikke bladlus liker, for maur “melker” bladlus for honningdugg.

sort jordmaur

Viktig å finne ut hvilket skadedyr du har

Det første du må gjøre før vi kan gå i gang med en skadedyrbekjempelse, er å finne ut hvilken type dyr du har i huset. Ikke alle dyrene du finner innendørs er skadedyr i seg selv eller krever skadedyrkontroll. Mange dyr og insekter forviller seg inn, men finner veien ut igjen selv etter kort tid. For eksempel, hvis du finner en kakerlakk på gulvet i huset, ikke start umiddelbart med en skadedyrbekjempelse.

Norge har vi en viltlevende kakerlakk som til tider ved et uhell går seg vill inn i boliger. Dette er markkakerlakken. Denne klarer ikke overleve inne, så hvis den ikke finner veien ut igjen selv, vil den dø etter kort tid. Derfor vil den raskt dø av seg selv. Denne arten kan være svært vanskelig å fortelle hvilken type art som finnes fordi mange arter er veldig like. Vi kan hjelpe deg med å finne ut om du har et skadedyrsproblem og om du har et behov for vår hjelp.

Vi utfører skadedyrbekjempelse i Moss eller Ås. De vanligste skadedyrene vi finner i dette området er: mus, rotter, stokkmaur, sukkermaur, skjeggkre, Stripet borebille og veggedyr. Uansett hvilket dyr eller insekt som forårsaker problemer, har vi utstyr og erfaring for å effektivt løse problemet. 

Det beste er selvfølgelig om man ikke får for et skadedyrangrep i det hele tatt. For å unngå det, bør man forebygge. Vi har service og vedlikeholdsavtaler som går ut på at vi jevnlig kontrollerer for problemer som skadedyr. På den måten kan vi ligge i forkant av problemet. Da kan vi forebygge økonomisk belastende skader. Våre godkjente teknikere vil gjennomføre jevnlige inspeksjoner etter behov og utformer en elektronisk skriftlig rapport som dokumenterer kontrollen og tilstand på bygget. Her vil også tiltak til ytterligere sikring eller bekjempelse formidles, dersom det oppstår behov for det.

 

Hjelp til skadedyr i Moss og Ås

Dersom du er utsatt for et skadedyrangrep vil vi hjelpe til å løse dette problemet. Vi bruker trygge, effektive metoder og utstyr for å fjerne skadedyr. På den måten setter vi et minimalt avtrykk miljøet.

Alle våre skadedyrteknikere er offentlig godkjent og lang erfaring med håndtering av skadedyr.

Les mer om forskjellige skadedyr her

 

Answered

Answered

skadedyrkontroll

mus

Answered 

Scroll to Top