Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Veggedyrbitt

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Veggedyrbitt

Veggedyrbitt er ubehagelig og kan være psykisk belastende

Veggedyr suger blod og kan gi de som er påført en reaksjon på bittene.Noen opplever ingen rekasjon, noen får et litet utslett etter veggedyr, mens noen kan få kraftigere reaksjon med sår som klør på kroppen, hvor de er blitt bitt.

Ta kontakt

Veggedyr utslett

Veggedyr skiller ut en liten mengde bedøvelse før de spiser på folk, så du vil ikke merke det når de biter deg. Noen ganger kan det ta noen dager før symptomer på veggedyrbitt utvikler seg.Noen mennesker utvikler aldri merkbare symptomer fra veggedyrbitt, noen år lett utslett, og noen får kraftige reaksjoner. Ifølge forskere i USA vil omtrent 30 til 60 prosent av mennesker aldri en reaksjon på et veggedyrbitt. Derfor kan det være slik at mennesker som bor sammen kan ha veldig ulik reaksjon på bitt fra veggedyr.Bitt fra veggedyr er ofte røde og hovne, med en mørk flekk i midten av hvert bitt.Det er ofte flere bitt i linjer eller klynger.Bittene utvikler ofte kløe og i noen tilfeller brennende væskefylte blemmer.Å klø på insektbitt kan føre til at de blør eller blir infiserte.

veggedyrbitt

Hvor kommer veggedyr fra

Veggedyr er bittesmå insekter som lever av blod fra mennesker eller dyr. De er flate, ovale og rødbrune i fargen. Ofte bor de i sengen din, men kan også gjemme seg i møbler, tepper, klær og andre eiendeler, og er mest aktive om natten. Veggedyr har ikke vinger, så de er avhengige av at dyr eller mennesker bærer dem fra ett sted til et annet. De kommer vanligvis inn i hjemmet ditt etter en overnattingstur. De fraktes da med bagasjen eller klær. Andre måter de kan komme inni hjemmet ditt på er med brukte møbler som er infisert. I hoteller og leilighetsbygg kan de også bevege seg mellom enheter gjennom sprekker og åpninger i konstruksjonen. Selv om veggedyrbitt sjelden er farlig, kan det være veldig kløende. I noen tilfeller forårsaker de også en allergisk reaksjon.

Hvordan ser veggedyr og veggedyrbitt ut?

Bitt fra veggedyr er ofte røde og hovne, med en mørk flekk i midten av hvert bitt. Det er ofte flere bitt i linjer eller klynger. Bittene utvikler ofte kløe og i noen tilfeller brennende væskefylte blemmer. Å klø på insektbitt kan føre til at de blør eller blir infiserte.

veggedyrbitt

Symptomer på et veggedyrbitt

Veggedyr skiller ut en liten mengde bedøvelse før de spiser på folk, så du vil ikke merke det når de biter deg. Noen ganger kan det ta noen dager før symptomer på veggedyrbitt utvikler seg. Noen mennesker utvikler aldri merkbare symptomer fra veggedyrbitt. Ifølge forskere i USA vil omtrent 30 til 60 prosent av mennesker aldri en reaksjon på et veggedyrbitt. Derfor kan det være slik at mennesker som bor sammen kan ha veldig ulik reaksjon på bitt fra veggedyr.

Hvor på kroppen oppstår veggedyrbitt?

Veggedyr kan bite hvilken som helst del av kroppen din. Imidlertid vil de normalt bite områder av huden som er utsatt mens du sover. Dette inkluderer ansikt, nakke, armer og hender. Hvis du vanligvis bruker pyjamas til sengs, vil insektene bite langs klærne.

Biter veggedyr hver natt?

Veggedyr spiser ikke alltid hver eneste natt. Faktisk kan de gå flere uker uten å spise. Det høres kanskje bra ut, men det kan gjøre det vanskeligere å legge merke til at det er veggedyr i hjemmet ditt. Faktisk kan det ta noen uker å innse at bittene er en del av et større mønster. Og det er problematisk fordi veggedyr kan formere seg veldig raskt. En hunn kan legge egg hver 3. til 4. dag.

Hvordan behandler vi veggedyrbitt

I de fleste tilfeller blir veggedyrbitt bedre i løpet av 1 til 2 uker. For å lindre symptomene kan du bruke reseptfrie kremer mot kløe. I noen tilfeller kan også allergitabletter hjelpe.

Hvordan bør du behandle veggedyrbitt på barn?

Hvis du mistenker at babyen eller barnet ditt har blitt bitt av veggedyr, sjekk lakenet, madrassen, sengerammen og nærliggende fotlister for tegn på insektene.Å vaske bittene med såpe og vann vil bidra til å behandle veggedyrbitt på babyen eller barnet ditt. For ytterligere lindring, vurder å bruke en kald kompress eller reseptfrie kløkremer. Sørg for å klippe babyens negler korte slik at de ikke kan klø opp huden.Hvis barnet ditt er gammelt nok til å forstå instruksjonene dine, be dem om ikke å klø på bittene.

Er dette veggedyrbitt?

Veggedyrbitt eller loppebitt?

Veggedyrbitt og loppebitt er ganske like i utseende, selv om loppebitt vanligvis er litt mindre. Begge kan føre til at det dannes røde nupper på huden din. Begge kan være veldig kløende. Når lopper biter deg, biter de vanligvis den nedre halvdelen av kroppen din, eller varme, fuktige områder rundt leddene. De biter ofte føtter, anklene eller bena, armhuler, innsiden av albuene eller knærne. Veggedyr er mer sannsynlig å bite øvre deler av kroppen din, som for eksempel, hender, armer, nakke eller ansikt. Veggedyrbitt forekommer også om natten og ser ut som elveblest. Men senere på dagen blir de mindre og ser mer ut som en kvise. Hvis du mistenker at veggedyr eller lopper har bitt deg, se etter tegn på insektene i hjemmet ditt. Veggedyr skjuler seg ofte i sømmene på madrasser, sprekker på sengerammer og sengegavler, og fotlister rundt senger. Lopper har en tendens til å leve på familiens kjæledyr og i tepper eller stoppede møbler. Hvis du finner veggedyr eller lopper, er det viktig å behandle hjemmet eller kjæledyret ditt for å bli kvitt dem.

Veggedyrbitt vs. myggstikk?

Veggedyrbitt og myggstikk kan begge være røde, hovne og kløende. Hvis du har en rekke biter som vises i et lite område av kroppen din, er det mer sannsynlig at de er veggedyrbitt. Bitt som ikke vises i noe tydelig mønster, er mer sannsynlig å være myggstikk. Både veggedyrbitt og myggstikk har en tendens til å bli bedre av seg selv, i løpet av 1 eller 2 uker. For å lindre kløe og andre symptomer, kan det hjelpe å bruke en kløestillende krem. Myggstikk forårsaker hevede, kløende svulster. De vises vanligvis ikke i en linje eller et mønster

myggestikk

Veggedyr biter på kjæledyr?

Veggedyr biter ikke bare mennesker. De kan også mate på familiens kjæledyr. Hvis du har et kjæledyr som har blitt bitt av veggedyr, vil bittene sannsynligvis bli bedre av seg selv. Men i noen tilfeller kan de bli smittet. Gjør en avtale med en veterinær hvis du mistenker at kjæledyret ditt har et infisert bitt. Hvis du ansetter et skadedyrfirma for å bli kvitt veggedyr i hjemmet ditt, gi beskjed om du har et kjæledyr. Noen insektmidler kan være tryggere for kjæledyret ditt enn andre. Det er også viktig å vaske kjæledyrets seng, utstoppede leker og annet tilbehør der veggedyr kan leve.

Kort oppsummering

Veggedyr er bittesmå insekter som lever av blod. De bor inne i møbler og andre steder i hjemmet ditt. Veggedyr kan bite mennesker og andre dyr. Selv om det første bittet ikke vil gjøre vondt, kan det etterlate kløende, røde nupper som oppstår i en klynge eller linje. Veggedyr reiser ved å gjemme seg i møbler, sengetøy, klær, kofferter og noen ganger til og med elektronikk. De fleste bitt vil leges av seg selv i løpet av en uke eller så. Du kan behandle veggedyrbitt med såpe, vann og beroligende kremer. I noen tilfeller kan veggedyrbitt bli infisert og trenger legehjelp. Det kan være vanskelig å fjerne veggedyr fra hjemmet når de først har kommet seg inn. Du vil mest sannsynlig trenge hjelp av skadedyrbekjempelse for å finne veggedyrene og bli kvitt dem. Hvis du er usikker på hvilken type utslett eller bitt du har, besøk en lege eller hudlege for diagnose og behandlingsanbefalinger.

Trenger du hjelp til å behandle veggedyr, eller råd til hva du bør gjøre hvis du har opplevd veggedyr på reise og ikke vil risikere å ha dem med deg hjem?  Ta kontakt for en gratis uforpliktende samtale.  Du kan også se skadedyrproffen.no for informasjon om hvordan veggedyr behandles og hva man kan gjøre selv, dersom ulykken skulle være ute.

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top