Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Begrepsforklaringer – Lysfeller

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Begrepsforklaringer – Lysfeller

Lysfeller er en effektiv metode for å kontrollere og fange flygende insekter som fluer, mygg, spyfluer, og småfluer. Prinsippet bak lysfeller er at de fleste insekter tiltrekkes av UV-lys, og derfor kan lysfeller brukes til å tiltrekke og fange insekter på en kostnadseffektiv og miljøvennlig måte.

Lysfeller er også effektive overfor veps, og de kan holde bakerier og fruktbutikker praktisk talt frie for disse skadedyrene. Lysfellene kan også fange kolonialmøll, småfluer og mygg. Imidlertid har fellene vært mindre effektive overfor husfluer. Derfor er det viktig å finne ut hvilke typer insekter som er til stede på stedet og velge riktig felle.

Det finnes ulike størrelser og dekningsomfang av lysfeller tilgjengelig for ulike miljøer. For eksempel, små lysfeller kan være egnet for mindre rom som hjemmekjøkken, mens større industrielle lysfeller kan brukes i større områder som restauranter og matvarebutikker.

Lysfeller kan være en viktig del av en integrert skadedyrkontrollplan for å redusere antallet flygende insekter i et miljø. I tillegg til å bruke lysfeller kan det være viktig å implementere andre forebyggende tiltak som å holde området rent og ryddig, tette sprekkene og åpningene som insekter kan komme gjennom, og å eliminere kilder til mat og vann som kan tiltrekke seg insekter.

Tabellen nedenfor viser noen av fordelene og ulempene ved å bruke lysfeller for å kontrollere flygende insekter i et miljø.

Fordeler Ulemper
Effektiv mot stikkevepser, kolonialmøll, småfluer og mygg Mindre effektiv mot husfluer
Kostnadseffektiv og miljøvennlig Krever regelmessig vedlikehold og rengjøring
Kan brukes i ulike miljøer og størrelser Kan tiltrekke seg insekter til området
En del av en integrert skadedyrkontrollplan Kan ikke garantere fullstendig eliminering av insekter

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top