Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Fugleloppe

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Fugleloppe

Utseende

Fugleloppe er et litet, blodsugende insekt som lever på fugler og pattedyr. De kan også bite mennesker og forårsake kløe og irritasjon. I denne artikkelen vil gi informasjon om fuglelopper, deres livssyklus, habitat, og hvordan man kan beskytte seg mot dem.

  • Mørk brun, nesten svart
  • Sammentrykt fra sidene
  • Kraftige bakbein
  • 2-3 mm lang som voksen Andre
fugleloppe

Livssyklus

Fuglelopper har en komplett forvandlingssyklus som består av fire stadier: egg, larve, puppe og voksen. Hunnloppene legger eggene sine i fuglereir, hvor de klekker etter noen dager. Larvene fôrer på organisk materiale i reiret, inkludert avføring og fjær. Etter noen uker forvandler larvene seg til pupper, og deretter til voksne lopper. Hele syklusen tar vanligvis mellom 2 og 4 uker.

Habitat

  • Fuglelopper finnes over hele verden og lever på et bredt utvalg av fugler og pattedyr. De kan også bite mennesker, selv om de ikke er like vanlige som lopper som lever på mennesker. Fuglelopper trives i varme og fuktige områder, og de kan ofte finnes i fuglereir, hønsehus, og andre steder hvor fugler og pattedyr bor.

Beskyttelse

Det er flere måter å beskytte seg mot disse insektene. Hvis du har fuglereir i nærheten av hjemmet ditt, kan du prøve å fjerne dem eller holde dem rene og ryddige. Du kan også bruke insektsmidler for å drepe loppene. Det er viktig å følge instruksjonene på etiketten nøye når du bruker insektsmidler, og å unngå å bruke dem på eller nær matvarer og drikkevarer.

Vanlige arter av fuglelopper

NavnVertGeografisk område
Ceratophyllus gallinaeHøns, duer, spurverEuropa, Asia, Nord-Afrika
Dasypsyllus gallinulaeVannrikse, hønsefuglerEuropa, Asia, Nord-Afrika
Tunga penetransPattedyr, inkludert menneskerSør-Amerika, Karibia, Afrika

Sykdommer overført av fuglelopper

SykdomVertSymptomer
BorreliosePattedyr, inkludert menneskerFeber, hodepine, utslett
FugleinfluensaFugler, inkludert hønsFeber, hoste, muskelsmerter
SalmonellaPattedyr, inkludert menneskerDiaré, magesmerter, feber

Hvordan beskytte seg mot fuglelopper

  • Fjern fuglereir i nærheten av hjemmet ditt eller hold dem rene og ryddige.
  • Bruk insektsmidler for å drepe loppene.
  • Følg instruksjonene på etiketten nøye når du bruker insektsmidler.
  • Unngå å bruke insektsmidler på eller nær matvarer og drikkevarer.

Kan fuglelopper leve på mennesker?

Fuglelopper og lopper som lever på mennesker er to forskjellige arter av lopper. Fuglelopper lever på fugler og pattedyr, mens lopper som lever på mennesker, som for eksempel hundeloppero og kattlopper. Disse lever på hunder, katter og andre dyr, inkludert mennesker .

Fuglelopper kan ikke formere seg på mennesker og vil dø ut av seg selv i løpet av en måneds tid. 

Biter fuglelopper mennesker?

Ja, fuglelopper kan bite mennesker, selv om de ikke er like vanlige som lopper som lever på mennesker. Fuglelopper er den vanligste loppearten som biter mennesker. Det er mest vanlig å bli bitt om våren, men loppebitt om høsten er heller ikke uvanlig. Bitt fra fuglelopper er vanlig på beina og rundt midjen, spesielt i linninger der klær og sokker strammer. Bittmerkene står vanligvis i grupper eller rekker. Noen får store merker og kraftig kløe over lengre tid, andre merker lite til bittene. Det er ikke farlig å bli bitt av fuglelopper, og det er heller ikke kjent at fuglelopper overfører sykdom til mennesker i Norge.

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp til problemer med skadedyr i din bolig? Ta kontalt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top