Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Veggedyr – Forebygging og bekjempelse

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Veggedyr – Forebygging og bekjempelse

Veggedyr kan gjøre nattesøvnen til en veldig ubehagelig opplevelse. Hjem kan det bli helt uutholdelig å oppholde seg. Veggedyr kan ha en voldsom fysisk og psykisk innvirkning på livet. Når det oppdages tilfeller av disse insektene på hoteller og overnattingssteder kan dette ha store ringvirkninger for disse stedene. Men hvordan bli kvitt veggedyr? Det er mange tiltak som kan gjøres selv, men det å få hjelp av et skadedyrfirma til disse oppgavene, er en god måte å bli kvitt veggedyr på.  

hvordan bli kvitt veggedyr

 

Veggedyr utseende

Veggedyr er små insekter med et unikt utseende som skiller dem fra andre typer insekter:

 • Størrelse og form: De voksne dyrene er vanligvis mellom 4 og 5 millimeter lange og rundt 3 millimeter brede. Kroppen deres er oval og veldig flat, noe som gjør det enkelt for dem å gjemme seg i sprekker og på andre trange steder.
 • Farge: Veggedyr har en gulbrun til rødbrun farge. Etter at de har sugd blod, blir de imidlertid mørkere. Dette skiftet i farge kan være et tegn på at de nylig har matet.
 • Vinger: I motsetning til mange andre insekter, har veggedyr reduserte vinger. Istedenfor fullt utviklede vinger, har de et par små skjell som ikke tillater dem å fly.
 • Eggene: Eggene deres er veldig små, omtrent 1 millimeter lange, og har en gulhvit farge. Dette gjør dem vanskelige å oppdage med det blotte øyet.
 • Nymfer: Ungdyrene, eller nymfene, starter livet sitt på om lag 1 millimeter i lengde og er gule til gulbrune i fargen. Nymfene går gjennom flere stadier, kjent som nymfestadier, hvor de vokser større og endrer farge noe, spesielt etter å ha matet.

Veggedyr er eksperter på å gjemme seg og kan være vanskelige å oppdage. De foretrekker å gjemme seg i madrasser, sengekanter, sprekker i veggen, og andre skjulte steder nær der mennesker sover for enkel tilgang til sitt neste blodmåltid.

Veggedyr

Hvordan får man veggedyr

Veggedyr lever ikke i Norsk natur, og må derfor fysisk fraktes inn i boligen. De er flinke til å gjemme seg i tingsom vi frakter med oss tilbake inn i våre boliger. I leilighetsbygg eller andre typer sammenkoblede byggninger, kan disse insektene finne veien fjennom konstruksjonen inn til andre enheter i bygget.

Et av de vanligste stedene folk først møter veggedyr er på et hotellrom. Reisende bør sjekke rommet og da spesielt sengen for veggedyr umiddelbart ved ankomst og varsle personalet hvis det er mistanke om veggedyr.

En annen vanlig, men mindre kjent måte å bringe veggedyr hjem på, er å kjøpe brukte møbler som allerede kan være infisert. Sørg for å nøye inspisere brukte sofaer, madrasser, springfjærsenger og andre myke ting før du tar dem inn.

Hvis angrep oppstår, søk øyeblikkelig hjelp fra en skadedyrspesialist. Veggedyr kan formere seg og formere seg raskt, så jo raskere du håndterer angrepet, jo bedre.

Hvordan lever veggdyr

Veggedyr foretrekker å leve inne, hvor de kan gjemme seg og være aktive hovedsakelig om natten. Om dagen holder de seg skjult, og de får næringen sin fra menneskers blod. De blir tiltrukket av karbondioksid, som mennesker puster ut, og pleier å mate på sovende mennesker. Disse insektene holder seg oftest i nærheten av steder hvor mennesker sover, men de kan også finne på å gjemme seg i vegger, sprekker, og møbler.Disse insektene er svært gode til å overleve, selv uten mat i lange perioder. Under gode forhold kan et veggedyr legge mellom 5 og 8 egg hver uke, noe som gjør at de kan spre seg raskt. Veggedyr foretrekker varme miljøer, og hvis temperaturen synker under 10 grader Celsius, blir de ofte inaktive. Dette viser hvor tilpasningsdyktige de kan være, men også hvorfor de kan bli et problem inne, spesielt i varme og godt isolerte hjem.

Veggedyr forebygging

For å unngå å ta med seg veggedyr hjem fra reiser, anbefales det å følge visse forhåndsregler:

 • Sjekk overnattingsstedet nøye: Se etter tegn på veggedyr, som ekskrementflekker eller selve insektene, ved å undersøke under sengen og i eventuelle sprekker. En lommelykt fra mobiltelefonen kan gi god belysning for dette formålet. Dersom du finner noe mistenkelig, kontakt resepsjonen med en gang og be om et annet rom eller finn et nytt sted å overnatte.
 • Hold bagasjen lukket: Forsøk å holde mesteparten av dine eiendeler inni kofferten og ta ut kun det du trenger for øyeblikket.
 • Smart oppbevaring av kofferten: Unngå å plassere kofferten nær sengen. Bruk heller et koffertstativ dersom det er tilgjengelig.
 • Behandle bagasjen etter reisen: Hvis du mistenker at du kan ha vært på et sted med veggedyr, bør du varmebehandle eller fryse bagasjen før du tar den med inn i hjemmet.
 • Vær forsiktig med brukte møbler: Brukte møbler kan inneholde veggedyr. Det er derfor viktig å inspisere disse grundig før de tas med inn i hjemmet, og vurdere å varme- eller kuldebehandle dem som en forholdsregel.
 • Minimér risikoen ved besøk: Selv om risikoen for å bringe med seg veggedyr fra dagsbesøk er liten, kan det likevel være lurt å ta forholdsregler dersom du besøker et sted hvor det er mange av dem. Begrens hva du tar med inn i hjemmet ditt og hold eventuelle eiendeler unna senger og møbler.
Koffert på koffertstativ

Hvordan bli kvitt veggedyr

Å bli kvitt veggedyr kan være en utfordring, og ofte er det nødvendig med hjelp fra profesjonelle for å håndtere problemet effektivt. Bekjempelsen av veggedyr krever en kombinasjon av flere metoder for å være vellykket.

Her er noen vanlige tiltak som benyttes for å utrydde veggedyr:

 • Varme- og frysebehandling: En effektiv metode er å behandle boligen og innboet med enten varme eller kulde. Møbler som senger og sofaer kan for eksempel sendes til et fryselager for å drepe veggedyrene.
 • Tørkepulver: I stedet for tradisjonell insektgift, som ofte har begrenset effekt, brukes tørkepulver. Dette er et giftfritt alternativ som virker ved å tørke ut og drepe veggedyrene, og det er mindre belastende for både mennesker og innemiljøet.
 • Støvsuging: Å støvsuge kan hjelpe med å fjerne veggedyr fra boligen, selv om det alene ikke er tilstrekkelig for å bekjempe infestasjonen helt.
 • Etterkontroll: En viktig del av prosessen er å utføre etterkontroller for å sikre at veggedyrene er fullstendig utryddet og forhindre tilbakefall.

Disse tiltakene kan spille en kritisk rolle i arbeidet med å fjerne veggedyr fra hjemmet ditt.

Effektiv kontroll av veggedyr er vanskelig å implementere. Derfor er det gunstig å søke profesjonell hjelp.

Trenger du hjelp til å bekjempe veggedyr? Ellerbare har spørsmål om hvordan en bekjempelse fungerer? Ta kontakt for en uforpliktende samtale med oss i Skadedyrkontroll1.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top