Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvorfor huseiere trenger skadedyrkontroll

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvorfor huseiere trenger skadedyrkontroll

 

rotter

Når været blir kaldere, går mange vanlige skadedyr enten i dvale eller dør. Mus og rotter er et unntak; de holder seg aktive gjennom vintermånedene, og dessverre kan det være større sannsynlighet for at du finner gnagere i hjemmet ditt på grunn av dette kan skadedyrkontroll være nødvendig også på vinteren. Her er noen grunner til at mus kan bli tiltrukket av hjemmet ditt og hvordan du kan holde dem ute.

Hva tiltrekker mus til hjemmet ditt?

Mus er pattedyr, noe som betyr at kroppstemperaturen deres er selvregulerende. Men når temperaturene blir for kalde, blir et pattedyrs kropp mindre effektiv til å opprettholde en normal temperatur. Noen pattedyr takler dette ved å gå i dvalemodus, disse inaktive tilstandene senker metabolismen for å spare energi. Gnagere forblir imidlertid aktive gjennom hele vinteren, noe som betyr at de må oppsøke varmt ly for å opprettholde kroppstemperaturen. Rotter i naturen kan grave huler under jorden eller finne et hull i et hult tre, men siden hjemmet ditt har varme, blir det attraktivt som et potensielt gjemmested.

rotter

Å finne mat i huset ditt er ikke et problem for en gnager. Mus og rotter er opportunistiske spisere, noe som betyr at de lever av alt som er spiselig. Dette inkluderer ting du kanskje ikke tenker på som potensielle matkilder, for eksempel gjødsel og kompost. Mus er nattaktive, så de kommer ut for å finne mat mens du sover og løper så til gjemmestedene deres mens du våkner til å sove gjennom dagen.

Dyr trenger vann for å utføre vitale kroppsfunksjoner, og gnagere er intet unntak. Om vinteren er det lite flytende vann tilgjengelig ute fordi kalde temperaturer får det til å fryse. Gnagere trenger ikke nødvendigvis å drikke mye vann fordi de får det indirekte fra maten de spiser. Imidlertid kan en jevn kilde til mat eller vann tiltrekke rotter og mus til hjemmet ditt.

Hva kan du gjøre for å forhindre angrep?

Hvis gnagere allerede er i hjemmet ditt, bør man kontakte profesjonelt skadedyrfirma, slik at årsaken til at de er inne avdekkes og at bekjempelse blir utført raskt og effektivt. Forebyggende arbeid og inspeksjon er viktig. Det er å foretrekke  at rotter eller mus ikke kommer inn i første omgang.

Har du bekreftet at du allerede har mus, er det første du bør gjøre å se etter potensielle inngangspunkter og lukke dem hvis du finner dem. Se etter hull, sprekker og åpninger i utsiden av hjemmet ditt, og ikke undervurder gnageres evne til å komme seg gjennom svært små åpninger. En mus kan passe inn i et hull som er omtrent en som et kronestykke i diameter. De er også gode klatrere, så sørg for å gjøre inspeksjonen fra tak til grunnmur.

Hold hjemmet ditt rent og ryddig. Sørg for å rydde opp eventuelle smuler på kjøkkenet etter å ha tilberedt et måltid og vask oppvasken så snart som mulig. Unngå å la mat ligge ute på benken, selv om den fortsatt er fersk. Et stykke brød, en tallerken med smør eller en skål med frukt kan alle tiltrekke seg skadedyr. Sørg for å holde kjæledyrmat forseglet i solide beholdere og mat hunden eller katten din innendørs og ikke ute.

Husk at det du anser som søppel, kan rotter se på som mat. Oppbevar avfallet ditt i beholdere med tett lukket lokk og sørg for at det samles inn i tide.

Hvorfor bør du egentlig kontakte skadedyrkontroll1?

Vi legger en tilpasset og skreddersydd plan for din spesielle situasjonen. vi tar hånd om problemet og sørger for at muligheten for nye angrep blir så små som mulige i femtiden.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale om ditt skadedyrproblem.

 


 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top