Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Loppebitt. Biter lopper mennesker? Hvordan behandle loppebitt

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Loppebitt. Biter lopper mennesker? Hvordan behandle loppebitt

Flea bites. Do fleas bite people? How to treat flea bites

Fleas are certainly an itchy irritation for cats and dogs, but can they also bite and transmit disease to humans? Fleas can cause allergic dermatitis. Bird fleas are the flea that most often bites people in Norway.

Biter lopper mennesker?

Dessverre er svaret ja, lopper biter mennesker. Disse parasittene dukker ofte opp i de varmere månedene og lever av blodet til alle varmblodige pattedyr, inkludert mennesker og kjæledyr. Disse skadedyrene er i stand til å hoppe så høyt som 150 ganger sin egen høyde, og kan enkelt transportere seg selv inn i et hjem ved å feste seg til kjæledyr som leker i hagen, samt til sko, bukseben og pikniktepper. Lopper vil infisere områder der kjæledyr og mennesker sover, som sengetøy og tepper, og deretter raskt formere seg, ettersom hunner er i stand til å produsere 400-500 avkom i løpet av deres 100-dagers levetid. Selv om kjæledyreiere først og fremst er utsatt for loppeangrep, kan disse bitende skadedyrene også bringes inn i hagene via ville dyr som vaskebjørn eller stinkdyr og deretter komme inn i hjemmene.

Hvordan ser loppebitt ut?

Loppebitt vises som små, røde kuler med en “hvit ring” rundt bittsenteret. I motsetning til flått- eller myggstikk, forblir de små og vises vanligvis i grupper på tre eller fire, eller i en rett linje. På mennesker er bitt ofte funnet rundt anklene eller bena, så vel som midjen, lysken, armhulene og i hudfoldene på albuene og knærne.

Veggedyrbitt eller loppebitt?

Veggedyrbitt og loppebitt er ganske like i utseende, selv om loppebitt vanligvis er litt mindre. Begge kan føre til at det dannes røde nupper på huden din. Begge kan være veldig kløende.

Når lopper biter deg, biter de vanligvis den nedre halvdelen av kroppen din, eller varme, fuktige områder rundt leddene. De biter ofte føtter, anklene eller bena, armhuler, innsiden av albuene eller knærne.

Veggedyr er mer sannsynlig å bite øvre deler av kroppen din, som for eksempel, hender, armer, nakke eller ansikt.

Veggedyrbitt forekommer også om natten og ser ut som elveblest. Men senere på dagen blir de mindre og ser mer ut som en kvise.

Er loppebitt farlig?

Når det gjelder kjæledyr, kan lopper forårsake alvorlig allergisk dermatitt og er i stand til å overføre bendelorm og indusere anemi. Når det gjelder mennesker, kan loppebitt være ganske kløende og smertefullt, mens overdreven skraping kan skade huden ytterligere og invitere til sekundær bakteriell infeksjon. Selv om de er sjeldne, kan lopper også overføre byllepesten og spre bakteriesykdommen murintyfus til mennesker.

Hvordan behandle loppebitt

Loppebitt vil vanligvis avta av seg selv uten behandling. Du kan også vurdere å bruke bedøvende og kløstillende kremer for å behandle loppebitt. Men for å være trygg mot ytterligere biting, må en infestasjon håndteres. For å forhindre loppebitt i utgangspunktet, bør huseiere opprettholde et rent hjem ved å støvsuge og vaske sengetøy regelmessig. Utendørs bør plener og hager holdes velstelte siden lopper foretrekker å gjemme seg i høyt gress. I tillegg reiser lopper vanligvis via gnagere, så sørg for å eliminere alle gnageresteder som gjengrodde trær eller busker. Kjæledyrseiere bør praktisere aktiv loppehåndtering ved å utføre loppekontroller etter at kjæledyr har vært ute, bade og stelle kjæledyr regelmessig, og besøke en veterinær årlig.

Hvis du mistenker eller oppdager et loppeangrep, enten det er i tepper eller på et kjæledyr, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for å hjelpe deg med riktig og effektiv loppekontroll.

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top