Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Museatferd å forvente om vinteren

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Museatferd å forvente om vinteren

 

mus

Gnagere ser etter trygge og varme hekkeplasser, spesielt om vinteren. Som huseier bør du forvente at mus prøver å komme seg inn i hjemmet ditt fordi det representerer et av de tryggeste og varmeste områdene for de kaldeste månedene av året. Hvis du ønsker å beskytte hjemmet ditt mot inntrengende mus og andre skapninger, ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1.

Vanlig museatferd om vinteren

Mus er ikke spesielt unike i sin vinteroppførsel. De oppfører seg som mange andre dyr, bare prøver å holde seg varme og beskyttet mot rovdyr. Men i løpet av vinteren eller månedene frem til det, kan mus bli mer målbevisste eller motiverte til å gå inn i eiendommer, og det er derfor du som huseier må være proaktiv i beskyttelsen.

1. Søker ly

Når det kaldere været setter inn, vil mus begynne å aktivt søke varmere ly. Faktisk begynner mange dyr å lete etter varmere ly om høsten. Tenk deg hvor motivert du ville vært for å finne varme hvis du visste at du måtte bo ute i den kaldeste tiden av året. Alle levende ting ønsker å overleve, og varmen hjemmet ditt gir er den beste sjansen for å overleve når temperaturen faller under frysepunktet.

For å forhindre at mus kommer inn i hjemmet ditt, må du forsegle alle de synlige inngangspunktene. Mus kan klemmes inn i veldig små hull, ikke bredere enn en penn. Gå på eiendommen din og forsegl innganger med metallnett eller musebørster. Men hvis du mistenker at du allerede har mus inne, vent med å forsegle eiendommen til musene er under kontroll. Du vil helst ikke fange mus inne i vegger eller andre steder i konstruksjonen. Da vil de dø der inne, med lukt av foråtnelse som følge.

2. Søker etter mat og vann

Utover å søke varme, må mus finne en rikelig matforsyning. Vinteren er ikke en lønnsom tid for ville bær og andre matkilder. Dyret kan imidlertid finne mye mat i et hus med spiskammer, søppeldunker og kjæledyrmat.

Mus trenger ikke mye mat for å overleve, så selv noen få smuler på gulvet etter middag vil gi nok mat til å få dem gjennom dagen. Hvis du ønsker å holde hjemmet ditt gnagerfritt, må du eliminere alle kilder til mat og vann; noen måter å gjøre dette på inkluderer:

  • Oppbevar kjæledyrmat og tørrvarer i lufttette beholdere
  • Fjerning av husholdningsavfall daglig
  • Støvsug og tørk etter hvert måltid

3. Hold deg aktiv

Mange antar at mus er inaktive eller går i dvale om vinteren, noe som er feil. Mus forblir fortsatt aktive gjennom vinteren. Imidlertid kan mus oppholde seg i reiret når det fryser ute eller når snøen er veldig høy, og derfor kan de se ut til å være mindre aktive.

Hvorfor du bør ansette et profesjonellt Skadedyrfirma?

Hvis du har et museproblem, bør du leie inn profesjonell skadedyrkontroll. Problemet kan være større enn du er klar over, og den eneste måten å løse det på er med profesjonelle verktøy og teknikker.

Mus formerer seg med høy hastighet og hvert nytt kull tar ikke lang tid før de blir kjønnsmodne. Når du oppdager en enkelt mus i hjemmet ditt, kan det hende du allerede har et angrep på hundrevis av mus eller flere.

Har du sett en mus suse over kjellergulvet eller funnet en kjeks i spiskammerset? I så fall bør du ringe en profesjonell for å få hjelp. Ta kontakt med Skadedyrkontroll1 for en uforpliktende samtale eller en gratis befaring*. Vi vil da vurdere omfanget av problemet og tilpasse en riktig plan som er skreddersydd akkurat ditt behov. 


 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top