Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Rotter eller mus i bilen

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Rotter eller mus i bilen

Mus skader også kjøretøy

Skade på ledninger, skader i setetrekk og ubehagelige lukter. Dette er alle advarselstegn på at du kan ha en mus eller rotter i bilen din.Mens mus og rotter kan være små, kan de skape store problemer for deg og kjøretøyet ditt. Et enkelt dyr kan forårsake store i skader på bilen din i løpet av kort tid.Hvis du mistenker at en mus eller rotte har gjort bilen din til sitt nye hjem, må tiltak settes i gang for å fjerne den raskt. Vi kan hjelpe deg med å spore opp eventuelle uønskede gnagerepassasjerer og holde dem ute for godt – og lær hvordan bilforsikringen din kan hjelpe hvis noe går galt.

Rotter eller mus i bilen?

Det er flere måter du kan oppdage om det bor en mus i kjøretøyet ditt:

Bilproblemer: Dessverre oppdager noen sjåfører først et gnagerproblem etter at bilen deres ikke vil starte eller kjøre ordentlig. Dette er ofte forårsaket av mus som tygger gjennom ledninger i motorrommet. En mus eller rotte vil gnage på ledningene som et middel til å slipe tennene. Og det er noen bevis på at rotter finner de nyere isolasjonsmaterialene ganske velsmakende. Med så mange komplekse elektriske systemer i moderne biler, vil tygging nesten garantert forårsake problemer.

Skadet møbeltrekk: Hvis en mus har bestemt seg for å gjøre seg et nytt hjem i bilen din, vil den begynne å lete etter materialer for å bygge et rede. Mange ting i bilen din kan fungere perfekt. Hvis du finner hull i setene, manglende isolasjonsbiter eller tygget skum, kan det hende du har et museproblem.

Museskitt: Som med alle skadedyrangrep, er det å finne dyreavføring en ganske god indikator på at du har et problem. Se etter små museskitt på gulvet, i setet og dashbordet på bilen din.

Dårlig lukt: Hvis du oppdager ubehagelig lukt som kommer fra bilen din, kan det skyldes et skadedyrproblem. Ofte vil sjåførene først oppdage disse luktene som kommer fra kjøretøyets luftventiler. Mus kan bruke ventilasjonssystemet som en tunnel for å komme seg fra motorrommet til det indre av bilen din. Og ventiler gir ofte enkel tilgang til isolasjons- og filtermaterialer de kan bruke til å bygge et rede. Over tid kan en vond lukt utvikle seg fra urin, hvis lukten er virkelig dårlig, er sjansen stor for at gnageren er død innvendig.

Rottereir: Å finne et rottereir er den enkleste måten å bekrefte mistankene dine om gnagere. Det første stedet du bør se er inne i bilens luftfilter.. Rotter elsker dette stedet fordi det er varmt og skjermet fra elementene. Åpne lokket og se etter tegn på gnager. Området skal være tomt og relativt rent, så det vil være tydelig om det er reir inne. Du bør også sjekke under bilens plastmotordeksel, hvis den har en.

Hvorfor kommer de inn i bilen?

Hvis du mistenker at det bor rotter i bilen din, har de flyttet av én eller flere av følgende årsaker:

Bolig: Når de leter etter et hjem, gjør rotter sikkerhet til en topp prioritet. Bilen din gir beskyttelse mot rovdyr og elementene. Og hvis det ikke har vært kjørt på en stund, blir det enda mer ønskelig.

Mat: Rotter ser også etter hekkeplasser som er nær en matkilde. Dette kan være en faktor hvis du lagrer kjæledyrmat i garasjen eller parkerer utenfor i nærheten av bygningens søppelcontainer. Hvis du har for vane å legge igjen mat, smuler eller søppel inne i bilen, vil musen bli boende.

Varme: Dette er en faktor i vintermånedene. Etter å ha kjørt bilen, vil motoren utstråle varme i timevis – noe som gjør den til det perfekte stedet for gnagere å unnslippe kulden.

rotte i bil

Hvordan kommer mus seg inn i bilen

Selv om du lar dørene stenge og vinduene rulles opp, er det mange måter for en mus å komme seg inn i bilen på. I motorrommet gir luftinntaket en direkte vei inn. Og fra motorrommet kan en mus presse seg inn i bilens interiør gjennom en ventil eller hull laget for ledninger, kabler, pedaler eller rattstammen.

Hva slags skade kan mus gjøre?

En mus eller rotte kan tygge gjennom alle slags materialer – inkludert plast og metall. Det betyr at de kan forårsake betydelige skader på bilen.

Høye lyder, som å tute med hornet, kan skremme en rotte fra det nye hjemmet i bilen din. Bare forvent noen rare blikk fra naboene.

Bruk avstøtende middel. De fleste oppussingsbutikker vil selge flere typer musemiddel som du kan plassere i og rundt bilen din. Mange har også hatt suksess med å bruke bomullsboller dynket i peppermynteolje.

Sett musefeller. Musefeller er ikke bare nyttige for å holde mus ute av hjemmet ditt. Å plassere feller i eller under kjøretøyet kan også bidra til å beskytte kjøretøyet mot uønskede besøkende.

Hindre mus eller rotter å komme inn i bilen

Når du har fått rotta ut av bilen, følg disse tipsene for å unngå at den kommer tilbake.

Parker i garasjen. Biler som står ute vil være mer utsatt for inntrengere fra gnagere. Så parker inne, hvis mulig. Og sørg for å lukke dører, vinduer og soltak.

Hold den i bevegelse. Den beste måten å holde mus ute på er å bruke bilen regelmessig. Kjøretøy som står over lengre tid uten å bevege seg vil gjøre en bolig mer attraktiv.

Rengjør bilen din. En bil full av søppel og matrester er en velkommen invitasjon for mus. Hold innsiden av bilen din ren og fjern regelmessig eventuelle løv eller rusk fra drivakselen.

Ikke parker i nærheten av en matkilde. Prøv å parkere bilen vekk fra matkilder som søppeldunker eller fuglematere. Og oppbevar all mat som er lagret i garasjen din, inkludert kjæledyrmat, i lukkede beholdere.

Dekker forsikringn min skader på bilen?

Hvis du har en superforsikring på bil og bolig, er dyrerelaterte skader på bilen din som oftest dekket. Dette inkluderer skader på bilen din av mus eller rotter. Du vil ganske enkelt være ansvarlig for å betale egenandelen din.

Les dine forsikringsvilkår eller snakk med ditt selskap for å få klarhet i dette.

Dersom du opplever gangerangrep fra rotter eller mus i bilen. Ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1 for hjelp med å bli kvitt rotter eller mus i garasje eller bolig.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top