Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan finne et stokkmaur reir

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan finne et stokkmaur reir

Skadedyrbekjempelse Hvordan finne et stokkmaur reirHvordan kan man finne et stokkmaur reir?

Stokkmaur er blant de mest ødeleggende husskadedyrene. Dersom det ikke utføres tiltak for å fjerne dem, kan de hule ut trekonstruksjoner i hjemmet ditt for å bygge reir. Har du et Stokkmaurreir bør du snarest leie inn et skadedyrfirma. Det kan være utfordrende å lokalisere reiret. Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne maurreir på eiendommen din.

Når er den beste tiden på året å lete etter Stokkmaur?

Maur i naturen går inn i en dvale tilstand som kalles diapause om vinteren. I løpet av høsten blir de mer aktive for å bygge opp fettreserver for å opprettholde dem under diapausen. Derfor kan det være større sannsynlighet for at du ser stokkmaur i løpet av høsten.

Våren er en annen god tid for å lete etter maur. Når været blir varmere, kommer de ut av dvalen, og en veletablert koloni kan produsere en generasjon av bevingede maur som kalles svermere. Det er to grunner til at du som huseier bør bry deg om svermer om someren. For det første har hver kvinnelig bevinget maur potensial til å skape en helt ny koloni. For det andre, hvis det er et stort antall maur på eiendommen din, kan det være at det allerede er en veletablert koloni med stokkmaur på eiendommen din som trenger din umiddelbare oppmerksomhet.

Hvilke tegn på stokkmaur skal du se etter?

Fordi stokkmaur hekker i tre, kan det være vanskelig å finne dem. Du kan forhindre store materielle skader hvis du finner reiret tidlig, men skiltene kan være mer subtile og lettere å overse. Imidlertid etterlater stokkmaur fortsatt noen avslørende tegn.

Noe av det første du bør se etter er fuktig tre. Stokkmaur foretrekker å hekke i fuktig tre fordi fuktigheten gjør det mykere og lettere å tunnelere gjennom. Hvis du har en lekkasje eller en fuktskade inne i boligen din, er dette områdene du bør sjekke først. Derfra bør du utføre inspeksjoner av alle trekonstruksjoner utenfor hjemmet og innvendige trekonstruksjoner som kommer i kontakt med fundamentet.

Stokkmaur spiser ikke ved, de bare tygger det for å lage tunneler. Denne prosessen skaper en type fin sagflis kalt utkast. Hvis du ser uforklarlige hauger med sagflis, se etter et lite inngangspunkt et sted i veggen over den.

Når en stokkmaurkoloni har vokst, etablerer maurene noen ganger satellittkolonier i nærheten, spesielt i nærheten av matkilder. Derfor, hvis du har råtnende stokker eller trestubber på eiendommen din, bør du inspisere dem for tegn på maur. Finner du noen bør du også ta en innvendig befaring.

Maur har en tendens til å følge samme rute hver gang de går ut for å lete etter mat. Hvis du ser ut til å se maur i samme område hele tiden, se om du kan spore dem tilbake til reiret.

Hvis det er en stor koloni med maur inne på eiendommen din, kan du noen ganger høre dem bevege seg gjennom veggene. Dette kan høres ut som en knitrende eller susende lyd.

Hvordan kan du forhindre Stokkmaur?

Du kan forhindre stokkmaur ved å unngå lekkasjer og tette tredekk og verandaer slik at de ikke absorberer vann. Du kan også holde busker og busker trimmet slik at de ikke kommer i kontakt med fundamentet og fjerner trerester fra eiendommen din.

Opplever du stokkmaur i din bolig og trenger hjelp for å bli kvitt dem, ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1, vi hjelper til med å bestemme den beste handlingen og tiltak som trengs i akkurat ditt tilfelle. Vi fjerner ikke bare maur, vi finner årsaken til problemet og anbefaler utbedringer for at dette ikke skal skje igjen.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top