Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Rotter og mus søker varme

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Rotter og mus søker varme

Rotter og mus søker varme

Når nettene begynner å føles kjølige og tilgangen på mat ute i naturen blir mindre, kan mus og til og med rotter finne en måte å snike seg inn i hjemmene våre før vinteren. Har du fått uventet besøk og leter etter effektiv skadedyrbekjempelse, kan du kontakte oss for å få hjelp til å løse dine problemer med mus eller rotter.Ta kontakt idag, for å bli kvitt problemet raskt.

Mus har utrolig raske reproduksjonshastigheter. En hunn kan føde fem til ti kull i året. Kullene består ofte av 4-7 barn. Disse ungene blir kjønnsmodne og kan avle når de er en måned gamle. Regnestykket er ikke pent, og før du vet ordet av det, har du et kraftig angrep på hendene.

Det beste du kan gjøre er å stoppe mus og rotter før de kommer inn i huset ditt. Finn ut hvordan de kommer seg inn, og ikke overse de små hullene, mus og rotter er eksperter på å finne vei inn i boliger.

En annen ting om mus og rotter er deres evne til å presse seg gjennom små hull. De har «myke» ribben som gjør at de kan presse brystkassa flatere slik at de kan komme inn i mye mindre sprekker enn man kan forvente seg.  Et hull på størrelse med et kronestykke er stort nok for en mus. En sprekk på 20mm er nok for at ei rotte kan presse seg gjennom.

Utenfor, sjekk gavler, takskjegg og undertak; rundt vinduer og dører, rundt grunnmur, lofts- og krypromsventiler og rundt hull for elektriskekabler og rørgjennomføringer.

 

Fyll små hull med stålull, gnagere liker ikke de skarpe kantene når de prøver å tygge seg inn i hjemmet ditt,  legg fugemasse rundt det for å holde stålullen på plass. Skum fungerer også.

Større hull krever en større reparasjon. Du trenger metallnett, sement eller metallplater kuttet for å passe rundt åpningen.

Hvis de allerede er inne, se inn rundt og under stedene der gnagere kan gjemme seg. Vasker og skap, hjørner i mørke skap, bak hvitevarer, vinduer og dører, rør, tørketrommel og andre steder hvor de kan unngå oppdagelseføler seg trygge.

Stålull og fugemasse fungerer også bra inne i huset, hvis du finner en passasje de bruker.

Gjør selvfølgelig hjemmet ditt mindre attraktivt for gnagere med riktig matoppbevaring (i beholdere med tette lokk), rydde opp sølt mat, oppvask og oppbevaring av kjæledyrmat i beholdere med tette lokk.

Ta ut søppel regelmessig, og rengjør beholdere med såpe og vann.

Hvis du ser en mus løpe over gulvet eller oppdager avslørende tegn på museskitt, er feller ditt beste forsvar. Fortsett å fange dem til fellene har stått ute en uke uten fangst.

Gammeldagse klappfeller er best. 

Her er et rotte faktum: De frykter og er skeptisk til alt nytt. En god måte å lokke dem inn i en klappfelle er ved å sette åte i den uten at den aktiveres. Dette er noe som gjør rotta komfortabel med å gå dit for en bit peanøttsmør eller annet åte du bruker. La rotta spise av en uladet feller 2-3 ganger før du spenner den. 

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top