Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan bli kvitt rotter i huset raskt

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan bli kvitt rotter i huset raskt

For å bli kvitt rotter i huset bør du sette igang tiltak – Forsøk å identifisere inngangspunkter, forsegl dem, fjern matkilder, bruk rottefeller, hold området ryddig og tørt, unngå å mate fugler eller dyr på tomta.

fakta om rotter

Rotter kan gjøre stor skade. Vurder å ta kontakt med profesjonelle skadedyrbekjempere, de har kunnskap og erfaring med å håndtere slike situasjoner på en effektiv og trygg måte.

Som mange av oss liker ikke mus og rotter kulde, så i de kjøligere månedene har de en tendens til å søke ly. I vintermånedene vil gnagerne gjøre store anstrengelser for å sikre et varmt hjem med nok mat til å overleve de kalde temperaturene. De liker å hekke i mørke, bortgjemte områder og kjelleren er et av favorittstedene deres. Når en huseier oppdager at han eller hun har et problem med rotte eller mus, er det lett å få panikk og bekymre seg for sykdommene, parasittene og bakteriene som gnagere bærer inn i huset. Gnagere har ikke rykte på seg for å være søte, og tanken på en rotte på loftet eller i krypkjelleren kan være foruroligende.

Når rotter kommer seg inn

Rotter er mestere i å tygge og gnage seg gjennom huset når de finner et hull som er stort nok til å presse seg gjennom. Rotter er åtseldyr, de tygger og gnager i tre, metall, isolasjon, plastrør og alt de ønskker å komme igjennom. De forårsaker raskt enorm skade. Skader forårsaket av rotter kan være et hull i gipsveggen, hull i plastrør eller matbeholdere, elektriske eller sanitære problemer, osv.Hvis du vil bli kvott rotter bør du prøve ulike miljøvennlige metoder. Klappfeller og avskrekkende midler bør være førstevalg. Men hvis du tar med gift inn i huset, kan rotter spre giften og gjøre huset ditt farlig for mennesker, dyr og beboere. De kan også døinne i vegger hvor de lager store luktproblemer, som kan være kraftig ubehagelige. Skadedyrkontrolltjenester er effektive hjemme, og de kan hjelpe deg med å håndtere rottepopulasjoner i hjemmet.

rotter mat

Hvordan bli kvitt rotter

Hvis du har et rotteproblem, er det sannsynligvis fordi du ikke er den eneste i nabolaget som har med gnagere å gjøre. Overbefolkning av rotter har vært et problem i årevis, og du er absolutt ikke den eneste som prøver å få disse irriterende gnagerne ut av hagen eller nabolaget ditt. Rotter kan overføre sykdommer og bakterielle infeksjoner, så det er viktig å bli kvitt rotter så raskt som mulig. Jo mer du vet om hvordan rotter invaderer huset ditt, jo lettere blir det å bli kvitt dem. Når du vet hvordan rotter kommer inn i en bygning, kan du forsøke å tette igjen alle åpninger rundt og i hjemmet ditt. Hvis du finner steder rotter bruker, bør du iverksette tiltak for å hindre dem i å bruke dette stedet.

For å begrense matkilder for rotter, legg søppel i dekkede metall- eller tunge plastavfallsbeholdere. Begrens lyet ditt ved å fjerne ting utendørs de kan trygt gjemme seg bak. Apparater, søppelfyllinger og gamle gjerder og vegger. Se etter tilfluktsrom og tak der rotter kan komme inn i strukturen gjennom tilgangspunkter større enn en kronetykker. Selv om du blir kvitt alle rottene i huset ditt, tar det ikke lang tid før de er tilbake, hvis du ikke sikrer boligen. Rotter kan leve opptil ett år og produsere opptil 40 nye avkom i løpet av livet. De blir raskt kjønnsmodne, så det totale antallet kan vokse til opp mot 1000 individer i løpet av 1 år. Men da må det være veldig goe forhold.

Hvordan bekjempe rotter

I værste fall kan en stor rottebestand forårsake dyre og irreversible skader på et hus. Selv om du blir kvitt rottene, må du fortsatt gjøre en grundig inspeksjon av huset ditt for å finne ut hvor de kommer fra. Den mest effektive måten å redusere rottepopulasjoner er gjennom feller. Feller har sine fordeler fremfor rottegift. Hvis rottebestanden er liten nok, kan fangst av dem gi resultater raskt. Mus og rotter regnes som sosiale skapninger, noe som betyr at de lever i umiddelbar nærhet av mennesker. De liker også mat som er lagret, og mus er mer sannsynlig å samle og lagre mat i nærheten av reiret. Rotter hekker på bakken i områder som krypkjellere, de kan presse seg gjennom sprekker på 12mm og trives under bakken. Hvis rotter eller mus kommer inn i hjemmet ditt, er den gode nyheten at det finnes dyktige skadedyrbekjempere som kan hjelpe, hvis man ikke klarer å bli kvitt rotter selv.

Det er sannsynlig at du kan se mus eller rotter i hagen din, men så lenge de forblir utenfor hagen din og ikke kommer inn i huset, vil de ikke skape noen problemer.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top